program de internship
HR Challenge

Cum să-ți crești viitorii angajați în cadrul companiei

De ce este bine să creezi programe de internship

Programele de internship vin în ajutorul tinerilor elevi, studenți sau proaspăt absolvenți care sunt la început de carieră. Pe lângă experiența pe care o dobândesc, ei pot obține un loc de muncă în compania în care au desfășurat programul de internship. Însă beneficiile nu sunt doar de partea candidaților, ci și a companiilor care nu doar că își cresc viitorii angajați, dar au șansa de a selecta talentele cu cel mai mare potențial.

Dacă nu ai implementat până acum un program de internship în compania ta, uite de ce ar trebui să o faci!

 

Selecție riguroasă

 

Tinerii de astăzi, în special cei care nu au prea multă experiență încă de pe băncile facultății, sunt deschiși în a parcurge astfel de programe și chiar aplică, căci sunt conștienți că fără experiență se vor confrunta cu dificultăți atunci când vor dori să se angajeze. Astfel că, dintre toți cei care vor aplica, prin intermediul testelor vei putea alege candidații care își doresc să învețe și să se implice în proiecte.

 

Recrutezi viitori angajați

 

Scopul acestor programe de internship este de fapt recrutarea noilor angajați. Iar după formarea tinerilor, ai posibilitatea de a-i alege pe cei care se potrivesc rolurilor disponibile în compania ta. Totodată, nu vei avea nevoie de programe de integrare, căci ei deja vor cunoaște compania, colegii, departamentul și activitățile pe care urmează să le desfășoare.

 

Îi poți forma pentru rolul pentru care nu găsești candidați

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ținta unei companii care lansează un program de internship este de a-și ocupa pozițiile deschise, iar pe durata desfășurării acestuia reprezentanții companiei formează candidații pentru acele roluri pentru care găsesc cu greu candidați în piața muncii. Iar dacă un candidat nu se potrivește pentru poziția pe care ai pregătit-o pentru el, atunci cu ușurință îl vei putea muta pe un alt rol sau într-un alt departament în care ai nevoie de angajați.

 

Îi modelezi pe valorile companiei

 

Timpul pe care îl petrece intern-ul în companie pe durata desfășurării programului de internship îi oferă posibilitatea să cunoască compania, colegii și valorile organizației. După această perioadă îți vei da seama dacă acesta s-a integrat în mediul de lucru, dar și el va ști dacă locul lui este în compania ta sau nu.

 

Reduci costurile

 

Prin intermediul programelor de internship poți reduce costurile, desemnând internii să efectueze sarcini ușoare. De asemenea, poți instrui o persoană fără experiență urmând ca ulterior să o angajezi în detrimentul unui potențial angajat cu experiență care ar cere un salariu mai mare.

 

Așadar, prin crearea programelor de internship au de câștigat ambele părți: tânărul acumulează experiență și se integrează în câmpul muncii, iar compania beneficiază de un angajat format după propriile nevoi.

 

Categorii:
HR Challenge

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*