Fugi după creativitate cum fuge Mario după ciuperci
Dezvoltare personala

Fugi după creativitate cum fuge Mario după ciuperci

Mix & Match: ce ne învață jocurile video despre creativitate

It’s-a-me, Mario!

Când suntem mici, butonăm orice joc ne iese în cale și nu ne ridicăm de pe scaun până când nu suntem învingători. În goana după victorie, însă, pierdem esența: lecțiile de viață ascunse subtil. De exemplu, câți dintre noi nu am jucat Super Mario Bros? Alergam, ne feream de inamici, exploram și, în final, dacă ne luptam îndeajuns, salvam prințesa. Dar oare doar asta să ne fi captat atenția pe atunci? Un joc atât de simplu să fi fost lipsit de substrat? Nici pe departe! Abia când ne maturizăm și privim retrospectiv jocurile ce ne-au marcat copilăria, realizăm cât de multe am învățat de la ele de fapt, în mod inconștient.

 

Nu te teme de necunoscut

În aventurile sale, Mario trece printr-un teren neexplorat și se avântă prin canalele ascunse, fără nicio teamă. Găsește moduri creative de a soluționa problemele, înfruntă necunoscutul și, de cele mai multe ori, toate acestea îl duc la succes. Vrei să atragi tinere talente către companie? Filmează scene amuzante de la job și postează-le pe TikTok sau fă un stream live cu CEO-ul pe Twitch. La urma urmei, ce-ar fi viața fără puțin necunoscut? Asumă-ți acest risc și vei atinge și tu stegulețul de la final cu zâmbetul pe buze, la fel ca Mario.

 

Rămâi pozitiv

Dacă Mario reușea să-și mențină o atitudine pozitivă și să fie entuziast în ciuda tuturor pericolelor și a inamicilor, cu siguranță și tu poți adopta aceeași atitudine. Într-adevăr, provocările sunt depășite mult mai ușor când vii cu soluții creative, însă motorul din spatele lor e întotdeauna gândirea pozitivă.

Fugi după creativitate cum fuge Mario după ciuperci

 

Câștigă, dar nu singur

Să recunoaștem, Mario nu ar fi fost un joc la fel de cunoscut dacă nu i-ar fi avut alături și pe Luigi, dragonul Yoshi, prințesa Peach și chiar Bowser, inamicul principal. Atât de important e lucrul în echipă. Așa că reține: înconjoară-te cu oameni cât mai mulți, cât mai diferiți și cât mai interesanți, pentru că doar astfel vei putea câștiga. Imaginează-ți doar ce rezultate poți avea când toate mințile creative se unesc și muncesc pentru același scop.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Mulțumește

“Mulțumesc tuturor celor care au făcut acest moment posibil: mâna mea dreaptă Luigi, prințesa Peach și cel mai bun consilier, Toad.”. Așa sună discursul lui Mario de fiecare dată când jocul ia sfârșit. Observi ceva anume? Învață de la Mario să recunoști realizările echipei tale și asigură-te că oferi feedback constant și că recompensezi performanțele. Nu numai că va aduce beneficii exponențiale departamentului, dar va întări și opinia oamenilor despre tine.

 

Ți-a plăcut articolul despre cum stârnesc jocurile video creativitatea? Atunci citește și:

Creativitate în doze de 15 secunde

Ce ne învață Formula 1 despre Management?

Cum stârnește sportul creativitatea

Categorii:
Dezvoltare personala

Copywriter // Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și atras încă de mic de arta îmbinării perfecte a cuvintelor. Stabilit în marketing de peste 3 ani, s-a alăturat echipei eJobs din dorința de a ajuta atât candidații, cât și companiile să se familiarizeze cu piața muncii. La We Are HR scrie din 2021 despre tendințele din resurse umane și te ajută să ții pasul cu tot ce e nou.

Leave a Reply

*

*