coeziune
Focus

Cum să crești coeziunea în echipă?

Demersuri pe care le poți întreprinde

La o analiză atentă a echipei tale, ți-ai dat seama că oamenii sunt destul de individualiști și că singurele momente de conectare sunt cele din timpul ședințelor? Pune accentul pe creșterea coeziunii echipei la locul de muncă, astfel poți contribui la creșterea succesului companiei și a satisfacției în rândul angajaților. Persoanele dintr-o echipă coezivă tind să se concentreze mai mult pe întregul grup mai degrabă decât pe rezultatele individuale și sunt motivate să depună mai mult efort pentru atingerea obiectivului echipei. Descoperă în continuarea articolului cum să crești coeziunea în echipa ta!

 

Ce să faci pentru a crește coeziunea în echipă

 

Asigură programe de dezvoltare

Membrii echipei care se simt încrezători în abilitățile lor au mai multe șanse să interacționeze cu colegii lor într-un mod mai productiv și să-și îndeplinească sarcinile mai eficient. Să oferi oamenilor din echipă oportunități de formare și dezvoltare este o modalitate excelentă de a-i  încuraja să preia controlul asupra abilităților lor și să aibă mai multă încredere în ei înșiși atunci când au de îndeplinit anumite sarcini. Acest lucru va contribui în cele din urmă la îmbunătățirea muncii lor și, mai departe, la rezultatele companiei.

Programele de dezvoltare pot fi programe de training sau coaching oferite de traineri specializați care să asigure o dezvoltare continuă a membrilor echipei și, mai departe, să contribuie la crearea unei coeziuni în cadrul echipei.

Organizarea activităților de team building

Este important să te concentrezi pe relațiile dintre membrii echipei, nu doar pe obiectivele pe care aceștia trebuie să le atingă. Managerii și departamentele de HR pot influența aceste rezultate prin activitățile de teambuilding care ajută la creșterea stimei de sine a membrilor echipei și a moralului general și încurajează membrii acesteia să construiască legături între ei, pentru a sprijini succesul și obiectivul comun. Prin punerea acestora în anumite situații în care deciziile pot fi luate doar prin comunicare și coeziune îi ajuți să dezvolte aptitudini importante de team player.

 

Rezolvarea conflictelor la nivel de grup

Chiar și cele mai bune echipe se confruntă cu anumite conflicte sau discuții în contradictoriu la un moment dat. Modul în care echipele, cu ajutorul managerului, gestionează astfel de situații determină în cele din urmă o coeziune generală. Conflictele abordate într-un mod constructiv oferă oportunități excelente de consolidare a coeziunii echipei și a relațiilor în cadrul acesteia. Atunci când apar conflicte, echipa ar trebui să lucreze împreună cu managerii pentru a ajunge la o soluție viabilă cât mai repede posibil. Încurajează membrii echipei să lucreze împreună și să apeleze la ajutor din partea departamentului de HR pentru a dezvolta și implementa soluții. Această tactică este esențială pentru crearea coeziunii în echipă.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Coeziunea echipei este esențială la locul de muncă, deoarece duce la succesul companiei, la îmbunătățirea satisfacției angajaților și la creșterea motivației în rândul acestora. Coeziunea echipei poate fi îmbunătățită prin anumite metode, deși formarea acesteia ar trebui să fie un proces organic. Un alt element esențial este comunicarea în interiorul companiei. Mai mult, indiferent de dinamica echipei, toți membrii echipei trebuie să aibă o înțelegere clară a rolului lor individual, a rolului managerului și împreună cu acesta să atingă obiectivul principal al companiei.

 

 

 Ți-a plăcut articolul despre coeziune în echipă? Citește și:

Curajul de a da feedback

Cum să construiești o cultură bazată pe curaj, nu pe temeri

 

Categorii:
Focus

Contributor // Geanina este Online Marketing Specialist în echipa Azimut și Content Creator pentru updateED. A descoperit pasiunea pentru marketing din întâmplare și de atunci încearcă să profite de fiecare oportunitate de a activa în acest domeniu. Dinamica tendințelor oferă spontaneitate activității din această industrie și tocmai din acest motiv o face atât de interesantă.

Leave a Reply

*

*