cele mai cautate joburi
Update

Care au fost cele mai căutate domenii anul acesta?

Ce preferințe au candidații

Cele mai cautate joburi de anul acesta au fost cele din domenii precum vânzări, contabilitate, și joburi resurse umane, potrivit datelor eJobs. Mai exact, aproape 3,5 milioane de CV-uri au fost depuse în 2018 de către candidații activi pe platforma de recrutare eJobs.

Vânzările care au atras aproape 700.000 de aplicări. Următoarele domenii în preferințele candidaților fiind contabilitatea, care a adus angajatorilor peste 400.000 de CV-uri, și joburi HR – sector care a reușit să strângă aproape 200.000 de aplicări, în 2018.

Printre cele mai cautate joburi se mai numără cele din domenii precum serviciile externalizate de tip call-center, back-office, transport și logistică, administrație și horeca, banking, juridic și IT & software.

”Interesul candidaților pentru anumite zone de activitate și pentru anumite joburi este relativ similar cu cel de anul trecut. O surpriză plăcută față de anul trecut este creșterea înregistrată de IT & software, atât în ceea ce privește numărul de candidați care au căutat un job în această industrie, cât și al numărului de joburi postate de angajatori. A ieșit, în schimb, din top sectorul cazinouri și jocuri de noroc”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs.

Alte domenii pentru care companiile au căutat masiv angajați anul acesta au fost transporturile, alimentație și horeca, resurse umane, back office, producție, construcții sau inginerie.

 

Ce orașe au scos la bătaie cele mai multe joburi?

În ceea ce privește orașele cele mai active din punctul de vedere al angajărilor, cea mai efervescentă a fost piața din Capitală, pentru care angajatorii au scos la bătaie peste 42.000 de locuri de muncă, anul acesta. Pe locul al doilea, dar la o distanță semnificativă, se află Cluj-Napoca, cu 8.276 de anunțuri, urmat de Iași (4.662), Timșoara (4.352) și Brașov (3.549).

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cele mai puține oportunități de angajare au apărut pentru candidații din Bârlad, Sinaia, Mangalia, Câmpina și Mioveni – fiecare dintre acestea având 58, 59 sau 60 de locuri de muncă scoase pe piață. Cei care și-au dorit un loc de muncă în afara țării au avut la dispoziție aproape 2.400 de opțiuni, destinațiile care au venit cu cele mai multe oferte fiind Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Italia și Olanda.

”La nivel național, zonele cele mai fierbinți din punctul de vedere al angajărilor sunt și cele care înregistrează cele mai mari medii salariale, pe aproape toate domeniile, pozițiile și nivelurile de vârstă și experiență, după cum arată Salario, comparatorul salarial lansat de eJobs. De aceea, corelația era în mare măsură predictibilă – cu cât avem mai multe investiții și afaceri deschise într-un oraș sau într-o anumită regiune a țării, cu atât crește numărul de locuri de muncă, dar și pragurile salariale”, mai spune Bogdan Badea.

În 2018, pe eJobs aproape 100.000 de anunțuri de angajare au fost postate de companii. Pentru acestea, au existat aproximativ 3.5 milioane de candidați care și-au depus CV-ul.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Ce faci când angajații încep să-și compare salariile?

Cele mai proaspete schimbări din piața muncii

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.
One Comment
 • Claudiu Butculescu
  2 January 2019 at 1:38 pm
  Leave a Reply

  Cel mai cautat job in domeniul nuntilor a fost pentru fotograf nunta / cameraman nunta.

 • Leave a Reply

  *

  *