Cărți care-ți redau direcția în carieră
HR Trends

Cărți care-ți redau direcția în carieră

Când simți nevoia de o busolă în viața profesională

Ești conștient de faptul că anumite aspecte trebuie să se schimbe în cariera ta. Dacă ai ști ce urmează. Dacă ar exista o carte care să te ajute când ajungi într-un astfel de punct. Chiar și atunci când te simți complet singur, amintește-ți că altcineva probabil a experimentat un sentiment sau o situație similară.

Deși nicio carte nu-ți poate spune exact care este cariera potrivită pentru tine, ele te vor îndemna să-ți pui câteva întrebări importante, să aprofundezi analiza și-ți vor oferi îndrumarea de care ai nevoie pentru a lua propriile decizii. Iată 5 cărți care te aduc pe drumul cel bun!

 

Pivot: The Only Move That Matters Is Your Next One, de Jenny Blake

Ce urmează? este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem cu toții mai ales că joburile nu mai sunt pe viață cum obișnuiau să fie în trecut, rolurile se schimbă constant și mulți oameni își doresc să fac reconversii periodice. Dar cum evaluezi opțiunile și cum mergi mai departe fără să te blochezi? Jenny Blake – o fostă specialistă în formare și dezvoltare a carierei la Google, care acum își conduce propria companie – are o soluție: pivotarea. Pivotarea este o strategie crucială pentru companiile de tehnologie și startup-urile din Silicon Valley, dar poate fi și o strategie de succes pentru persoanele care doresc să facă schimbări în viața profesională. Indiferent de vârstă, industrie sau soldul contului bancar, sfaturile lui Jenny te vor ajuta să mergi mai departe cu încredere. Volumul include, de asemenea, informații valoroase pentru liderii care doresc să aibă conversații mai frecvente despre carieră cu echipele lor, pentru a ajuta oamenii talentați să se dezvolte în rolurile lor.

 

The Crucible’s Gift: 5 Lessons from Authentic Leaders Who Thrive in Adversity, de Dr. James B. Kelley

Îți poți aminti de o perioadă în care un moment negativ ți-a provocat dificultăți personale sau profesionale? Cum ți-a transformat această greutate identitatea? Dacă îți plac cărțile lui Brené Brown, vei adora lecțiile cuprinse în primul volum scris de James Kelley. Acesta a intervievat peste 140 de directori din întreaga lume pentru a afla cum își transformă liderii stilul de conducere în perioadele de grea încercare și cum i-au ajutat acestea să-și descopere adevăratele puteri.

 

Brave Leadership: Unleash Your Most Confident, Powerful, and Authentic Self to Get the Results You Need, de Kimberly Davis

Deși uneori ești tentat să crezi că trebuie să respecți anumite reguli pentru a obține rezultate strălucitoare în business, cei mai buni lideri sunt cei care îndrăznesc să fie cu adevărat autentici. Brave Leadership este ghidul esențial pentru liderii prezentului care își propun să bifeze acest obiectiv. Oriunde te-ai afla în călătoria ta, fie că ești nou sau experimentat, dacă aspiri să fii printre cei mai buni, atunci această carte este pentru tine.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

The Power of Regret: How Looking Backward Moves Us Forward, de Daniel H. Pink

Toată lumea are regrete, explică Daniel H. Pink în The Power of Regret. Ele sunt o parte universală și sănătoasă a ființei umane. Și înțelegerea modului în care funcționează regretul ne poate ajuta să luăm decizii mai inteligente, să performam mai bine la serviciu și la școală și să aducem un sens mai mare vieții noastre.

Bazându-se pe cercetările din psihologia socială, neuroștiință și biologie, Pink dezminte mitul filozofiei vieții fără regrete. Și folosind propriul său sondaj mondial legat de temă – care a adunat regrete de la peste 15.000 de oameni din 105 țări – el prezintă cele patru regrete de bază pe care fiecare dintre noi le are. Aceste regrete profunde oferă perspective convingătoare asupra modului în care trăim și asupra modului în care putem găsi o cale mai bună de a lua decizii.

Așa cum a făcut-o în bestsellerurile Drive, When și A Whole New Mind, Pink prezintă un nou mod dinamic de a te raporta la regrete și își prezintă ideile clar, accesibil și pragmatic. Volumul ce cuprinde povești adevărate despre regretele oamenilor, precum și concluzii practice pentru a reimagina regretul ca o forță pozitivă arată cum poți trăi o viață mai bogată și mai implicată.

 

The Art of Authenticity: Tools to Become an Authentic Leader and Your Best Self, de Karissa Thacker

Autoarea acestui volum, Dr. Karissa Thacker, este un psiholog de management solicitat până în prezent de peste 200 de companii din topul Fortune 500 pentru a lucra cu lideri cu potențial ridicat. Iar cartea ei îți va oferi o îndrumare bazată pe cercetări psihologice validate și pe aplicarea unor principiilor psihologice în situații reale de afaceri, pentru a deveni un lider autentic. Acest ghid te va echipa cu instrumentele și abilitățile de care ai nevoie pentru a fi catalizatorul schimbărilor pozitive de care organizația ta are nevoie.

 

Ți-a plăcut acest articol ce cuprinde recomandări de cărți care-ți redau direcția în carieră? Citește și:

Cărți care te ajută să-ți sporești potențialul creativ

2 metode pentru un brainstorming ca la carte

5 cărți de programare numai bune pentru începători

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*