Cărți care te ajută să-ți sporești potențialul creativ
HR Trends

Cărți care te ajută să-ți sporești potențialul creativ

Titlurile momentului pentru inovație la job

Într-o lume în continuare schimbare, succesul este atins de cele mai multe ori de cei care reușesc să găsească cele mai creative soluții la probleme stringente. Vestea bună este că, în ciuda unui faimos mit, gândirea creativă nu este rezervată doar celor aleși. Ea se află în noi toți.

Și oricine se poate transforma într-o persoană creativă care îi inspiră, la rândul ei, pe ceilalți și poate construi un mediu propice pentru creșterea inovației. Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva lecturi menite să-ți elibereze spiritul creativ.

 

The Art of Creativity, de Susie Pearl

După 20 de ani de lucru cu unii dintre cei mai creativi oameni de pe planetă, scriitoarea și coach-ul Susie Pearl a dezvăluit o parte dintre obiceiurile acestora și te poartă într-o călătorie menită să te scoată din orice blocaj creativ. Pe parcursul acestui ghid ușor de urmat, vei învăța să-ți asumi riscuri când vine vorba de creativitate, să ignori o parte dintre critici, să depășești mai ușor momentele când ești în criză de inspirație și să-ți dezvolți propriile obiceiuri pentru a descoperi soluții inovative.

 

Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration, de Ed Catmull

Creativity, Inc. este o carte pentru liderii care-și propun să-și conducă oamenii din echipă către noi culmi, un manual pentru oricine vânează originalitatea, dar și o primă călătorie la Pixar Animation – pentru a observa modul de lucru. Catmull, cofondator al Studiourilor Pixar Animation și fost președinte Pixar Animation și Disney Animation, dezvăluie idealurile și tehnicile care au făcut ca Pixar să fie o companie unanim admirată – și atât de profitabilă.

 

The Accidental Creative: How to Be Brilliant at a Moment’s Notice, de Todd Henry

Mulți dintre noi presupun că procesul nostru creativ nu poate fi influențat și îi acordăm atenție numai atunci când nu funcționează corect. În cea mai mare parte, ne îndeplinim sarcinile zilnice și totul „merge”. Până când nu se mai întâmplă asta. În plus, în fiecare zi, poate te confrunți cu așteptări crescute și cu o presiune continuă de a face mai mult cu mai puțin. Todd Henry, îți explică cum să-ți eliberezi potențialul creativ, indiferent dacă ești creativ de meserie sau un „creativ accidental”. Această carte te va ajuta să vii mai rapid și mai eficient cu idei noi pentru viața profesională, dar și personală.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Brain Rules: 12 Principles for Surviving and Thriving at Work, Home, and School, de John Medina

Te întrebi poate ce caută în lista noastră o carte despre creier scrisă de un biolog? Ei bine, ghici de unde vine gândirea creativă? Din creier! Iar cartea lui John Medina îți va oferi 12 reguli pentru optimizarea acestuia. Și mai mult decât reguli, el îți oferă și diverse tehnici pentru a profita la maximum de el. Și chiar dacă gândirea creativă nu este obligatorie în aria ta de lucru, sfaturile și exercițiile din această carte te vor ajuta să-ți menții creierul activ și alert pe tot parcursul vieții.

 

Daily Rituals: How Great Minds Make Time, Find Inspiration, and Get to Work, de Mason Currey

Edith Sitwell lucra din pat, iar George Gershwin compunea la pian în pijamale. Freud obișnuia să lucreze 16 ore pe zi, în timp ce Gertrude Stein nu a putut scrie niciodată mai mult de 30 de minute pe zi, iar F. Scott Fitzgerald considera că alcoolul era esențial în procesul său creativ. De la Marx la Murakami și Beethoven la Bacon, Daily Rituals volumul lui Mason Currey prezintă rutinele de lucru a peste 160 dintre cei mai mari filozofi, scriitori, compozitori și artiști care au trăit vreodată. Volumul conține și fotografii ale scriitorilor și artiștilor la locul de muncă și perspective fascinante despre mecanica geniului și povești distractive ale personalităților din spatele acestuia.

 

Ți-a plăcut acest articol despre cărțile care te ajută să-ți sporești potențialul creativ? Citește și:

Diferențe salariale majore în inginerie

Curajul pentru mai bine vine din tine

Cum stârnește sportul creativitatea

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*