programator
Office View

Office View: cum arată biroul unui programator

Zilele lui Radu la Coders Lab — Academia de IT arată diferit în funcție de rolul pe care îl are în seria respectivă de cursuri: dacă e profesor sau mentor. La momentul la care îl întâlnim îl găsim așezat confortabil în rolul de mentor. Astfel, zi de zi, Radu ajută oamenii care urmează cursuri IT, le răspunde la întrebările cu care rămân la finalul zilei și corectează temele.

cursuri-it
Radu Lupaescu – programator, foto: Alex Gâlmeanu

De ce a devenit programator?

Înainte să se alăture echipei Coders Lab, Radu era programator cu acte în regulă și job regulamentar. Propunerea de a da mai departe din know how-ul său și de a contribui la formarea noii generații de programatori i-a surâs însă și astfel a acceptat provocarea Coders Lab. „Lucrul cu oamenii m-a convins. Pentru mine e ceva nou și stimulant. Propunerea de a mă alătura Coders Lab a venit pe neașteptate. Nu îmi doream musai o schimbare, dar a venit la fix. Am învățat foarte mult pe partea de soft skills și am descoperit despre mine lucruri interesante.”

Știm că unul dintre beneficiile jobului de programator e faptul că poți să lucrezi de oriunde. Radu îmi spune că pentru el munca remote nu este atât de importantă. „Deși pare contraintuitiv, sunt convins că toată lumea, când lucrează remote, caută să reproducă set-up-ul de birou. Nu e foarte confortabil să scrii pe genunchi sau să te bată soarele, așadar vei căuta o masă și un pic de umbră, chiar dacă ești la plajă. Când lucrez de acasă, închid televizorul, genul acela de zgomot este neobișnuit, deci mă distrage. Avantajele lucrului de acasă sunt altele: liniștea implicită, confortul, mașina rămâne cu zăpadă pe ea etc. Am testat și alte spații de lucru, mai degrabă de nevoie decât de curiozitate, și am ajuns la concluzia că e oribil să lucrezi în bar sau cafenea, este incomod să lucrezi în mașină pe marginea șoselei și este aproape imposibil să lucrezi într-o minunată pensiune din vârful muntelui, pur și simplu nu îți vine!”

Radu încă descoperă ce înseamnă productivitatea în contextul jobului de la Coders Lab. Înainte, când era doar programator, lumina și scaunul confortabil erau principalele elemente care-l ajutau. Acum însă, definiția productivității s-a schimbat. „A rămas pe listă lumina multă, dar scaunul a dispărut (este complet ineficient să predai stând jos) și cred că i-a luat locul sticla de apă.”

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Programarea e o meserie mai ales creativă și apoi inginerească. Avem cursanți care știu să cânte la instrumente sau care scriu și ne spun că se aseamănă mult programarea cu muzica, cu scrisul, iar soluțiile seamănă cu cele din meseriile artistice consacrate.”

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Angajați stresați? Ce impact au asupra companiei

Pășește în noua eră a HR-ului la LEAP

Roboții sunt aici. Avem timp de adaptare?

Categorii:
Office View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*