Big Data
HR Challenge

Big Data schimbă direcția!

Ce înseamnă și ce soluții poate oferi

Pentru că Big Data încă nu este un concept bine cunoscut, necesită mai întâi de toate o definire. Ce înseamnă mai exact? O informație analizată după diverși metrici și algoritmi care pot oferi soluții pentru provocările cu care ne confruntăm zi de zi. Practic, Big Data include analiza informațiilor offline și online, informații folosite cu scopul de a îmbunătăți serviciile.

Marketingul nu este singurul care se folosește de Big Data, retailul și turismul sunt alte domenii care ușor, ușor se adaptează. De ce nu ar profita din plin și oamenii de HR din România de această oportunitate?

 

Ce soluții oferă?

Provocările majore ale departamentelor de HR au în centru gradul de satisfacție a angajaților, rata de retenție, motivarea lor și identificarea noilor candidați. Iar Big Data poate veni cu soluții preventive. Iată cum!

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Reduce costul de angajare

Știm deja că o recrutare greșită costă până la patru salarii brute. La acestea se adaugă și alte costuri precum cele de recrutare, care sunt plătite de două ori. Iar integrarea Big Data în procesul de recrutare poate oferi informații despre cât de potriviți sunt candidații. Așa este mai greu să dai greș când decizi care este cel mai bun pentru poziția respectivă.

Creează pachete de beneficii potrivite

Cum angajații acordă o atenție majoră beneficiilor, prin intermediul Big Data, se pot colecta date referitoare la sănătatea acestora, de exemplu, iar rezultatele să fie folosite pentru a crea pachete de beneficii potrivite lor.

Crește rata de retenție

Reținerea angajaților este o altă provocare cu care se confruntă departamentele de HR, mai ales în contextul în care cererea de forță de muncă este mai mare decât oferta. Prin analiza datelor se poate realiza o imagine exactă a persoanelor care părăsesc compania. Iar după acest model se pot identifica tiparele celor care rămân și care pot deveni astfel repere în strategia de retenție.

 

 

Categorii:
HR Challenge

Editor // Absolventă de Relații Economice Internaționale (ASE Bucureşti), scrie de peste patru ani despre provocările cu care se confruntă piața muncii. Pasiunea pentru nevoile angajaților și ale companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu HR-ul. Ulterior, a ocupat poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*