Află statistici de actualitate plus alte noutăți de interes!
În mod normal, toamna se reiau la intensitate maximă procesele de recrutare. Pornind de la această premiză, am făcut o selecție a noutăților din domeniu, noutăți care te vor ajuta în luarea celor mai bune decizii și recrutarea celor mai potriviți candidați. În plus, îți prezentăm un nou tool marca eJobs și te invităm să iei parte la Employer Branding Academy!
Descoperă rețeta succesului la Employer Branding Academy!
Fiecare companie este unică, deci nu există o formulă predefinită atunci când vine vorba de o strategie de succes pentru brandingul de angajator. Totul depinde de obiectivele companiei tale și de strategia de brand pe care aceasta o are. Și tocmai pentru că ea are nevoie să fie personalizată și atent croită pentru a fi în acord cu toate celelalte elemente, e important să te numeri printre cursanți la Employer Branding Academy. În cadrul cursurilor online, ce debutează pe 21 septembrie, vei avea ocazia să parcurgi toți pașii necesari pentru a construi o strategie fără cusur. Mai multe detalii găsești pe employerbrandingacademy.ejobs.ro!
Statistici de ultim moment despre angajații de peste 45 de ani
Provocarea de a ocupa anumite poziții în compania pe care o recrutezi este tot mai mare? Poate ai scăpat din vedere o categorie de vârstă ce merită toată atenția ta. Conform unui studiu realizat în luna iulie 2021 de eJobs România, aproape jumătate dintre candidații 45+ sunt tentați în prezent să facă o schimbare în carieră. În plus, 16,5% ar accepta un salariu mai mic decât cel actual, 8,4% s-ar muta în altă țară, 7% s-ar reloca în alt oraș și tot atâția ar fi dispuși să învețe să lucreze pe calculator. Acești candidați au o serie de avantaje față de cei mai tineri – sunt foarte stabili, punctuali și au, pe anumite paliere, un grad mai ridicat de anduranță.
Știai că în 2020 mai puțin de o cincime dintre specialiștii din IT angajați în UE erau femei?
Majoritatea persoanelor angajate pe poziții de specialiști IT în cadrul Uniunii Europene sunt bărbați, conform cifrelor furnizate de Eurostat în iulie 2021. Iar la nivelul Uniunii Europene per
ansamblu, femeile au reprezentat 18,5% dintre aceștia. Cu toate astea, rata de creștere a femeilor specializate în IT este tot mai mare, astfel încât decalajul de gen a scăzut în ultimul deceniu cu 3 puncte procentuale. La nivel național, cele mai mari ponderi de femei în rândul specialiștilor IT au fost observate în Bulgaria (28,2%), Grecia (26,5%) și România (26,2%), în timp ce cele mai mici ponderi au fost observate în Ungaria (12,3%), Malta (11%) și Cehia (10,3%).
Cu salariile la vedere
„După un 2020 cu plafonări sau chiar scăderi salariale, e necesară din nou discuția veniturilor transparente într-un an de revenire ca 2021, când angajările sunt iarăși la nivelul prepandemic”, explică Bogdan Badea, CEO la eJobs România. Prin Salario, comparatorul de salarii marca eJobs, cu date culese de la peste 220.000 de profesioniști, se încearcă încurajarea transparentizării veniturilor. Dacă vrei să descoperi mai multe statistici interesante pe acest subiect, să afli regiunile unde se câștigă cel mai bine, domeniile cu cele mai mari salarii nete, dar și cum te poate ajuta în recrutare un anunț în care publici salariul, contactează account-ul tău eJobs!