Teatrul Tandarica
Office View

Office View: Cum e să fii păpușar la Teatrul Țăndărică

De vorbă cu Alina Teianu-Cocioran, păpușar la Teatrul Țăndărică

Alina lucrează de 11 ani la Teatrul Tandarica având ceea ce aș putea numi, poate, unul dintre cele mai fun job-uri pe care cred că poate să le aibă cineva. Iar pe Alina aș numi-o, fără ezitare, unul dintre cei mai fericiți oameni la job și unul dintre cei mai pasionați pe care mi-a fost dat să-i cunosc. Se vede de la o poștă că iubește la nebunie ceea ce face și că, la fel ca Nicu, cel mai probabil a fost făcută pentru asta.

 

teatrul Tandarica, Alina Teianu-Cocioran

Alina Teianu-Cocioran, păpușar la teatrul Tandarica, foto: Alex Gâlmeanu

 

A început prin a face radio, prin 2005, în orașul natal Urziceni, apoi a intrat în radio, iar din 2008 e angajată a Teatrului Tandarica. În paralel are însă și alte colaborări, atât în teatru, cât și în televiziune, radio, prezentări de spectacole, dublaje, reclame, filme etc.

 

Cum arată spațiul de lucru de la Teatrul Tandarica

„Îmi place să fiu pe scenă, atât ca actor, cât și ca prezentator. Însă am noroc să îmi placă toate colaborările pe care le am. Îmi ador meseria și nu există ceva care să îmi displacă, din fericire”, îmi povestește cu un entuziasm molipsitor.
Sunt convinsă că și spațiul de lucru în sine e unul care te determină să ai o stare bună pe tot parcursul zilei, căci de când treci pragul teatrului și te îndrepți pe scenă simți că pășești pe un tărâm magic. Și e convingerea mea că nici măcar cei mai pragmatici dintre noi nu ar putea să rămână indiferenți la toate decorurile care, dacă nu te trimit nostalgic în copilărie, cu siguranță îți induc o stare de visare cât se poate de plăcută.

 

„Sunt în strânsă legătură cu păpușile, cu ceilalți actori, chiar și cu elementele de decor. Îmi place să fie o relație vie pe scenă, să nu simt că mă plictisesc sau că mă plafonez. Îmi place să fie o plăcere să se lucreze cu mine, indiferent de job.”

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Deși poate suna ciudat, Alina a dezvoltat o adevărată relație cu păpușile pe care le are în „custodie” și, mă gândesc acum, probabil că nu ai cum să faci meseria asta altfel. Așa că atunci când le ia în mână, intră imediat în pielea lor: vocea Alinei dispare și face loc celor ale personajelor pe care le interpretează în piesele de teatru pentru copii.

 

Cât de mult contează publicul de la Teatrul Tandarica

Costumul de spectacol, recuzita, păpușile, lavaliera, decorul, microfonul și căștile sunt doar câteva dintre elementele fără de care nu ar putea să-și facă jobul cum trebuie. Însă trebuie să fie atentă și la starea de spirit, căci copiii simt dacă ceva nu e în regulă. „Copiii sunt publicul cel mai sincer, sunt un public viu, le place să interacționeze, se bucură. Însă dacă iubești copiii, ei simt și îți devin cei mai buni prieteni.”

Iar Alina pare să nu aibă probleme în acest sens, că are lipici la cei mici, mai ales că are o fetiță de 3 ani acasă și un băiețel pe drum, fiind însărcinată în luna a șaptea când am fotografiat-o.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și despre:

Cum arată o zi din viața unui make-up artist

Cum e să lucrezi la radio

Categorii:
Office View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*