Salariul mediu net pe economie
Salarii

Salariul mediu net a crescut cu 14,5% în ultimul an

Cine sunt răsfățații economiei?

Salariul mediu net pe economie a crescut cu 14,5% în luna iulie 2017 față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor de la INS. Astfel, angajații români au câștigat, în medie, 2.391 lei net în luna iulie.

Cei mai răsfățați angajați din economie sunt cei din sectorul serviciilor informatice, al căror salariu mediu net a fost de 6.000 lei net pe lună. Printre cel mai bine plătiți angajați români se numără și cei din petrol și gaze, asigurări sau bancherii.

Angajații câștigă mai mult

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

La polul opus, cele mai mici salarii medii nete au fost ale angajaților din hoteluri și restaurante, cu 1.418 lei net pe lună, urmați de cei din industria textilă și de prelucrare a lemnului.

Totodată, cele mai semnificative creșteri ale câștigului salarial comparativ cu luna iunie s-au înregistrat în silvicultură și exploatare forestieră, cu 16,2%, respectiv cu 13,3% în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din preluarea țițeiului.

Pe de altă parte, scăderi ale câștigului salarial față de luna precedentă s-au înregistrat în unele activități din sectorul economic, ca urmare a nerealizărilor de producții ori încasărilor mai mici.

Categorii:
SalariiUpdate

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*