profilul unui lider
Focus

Cum arată profilul unui lider

Ce ar trebui să știi ca să fii apreciat de echipă

Dacă ești liderul echipei tale sau urmează să obții o poziție de manager sau team leader, trebuie să știi ce să-ți iei în bagajul de cunoștințe pentru a fi apreciat de membrii echipei și de mediul de business.

Am conturat profilul unui lider văzut cu ochii angajaților care te va ajuta să te adaptezi mai ușor noului tău rol.

Care sunt calitățile unui lider de succes:

Atitudine proactivă

Cu mult curaj și atitudine pozitivă o să reușești să faci față tutor provocărilor care-ți vin în cale. Latura pozitivă te va pune într-o lumină bună în fața oamenilor cu care lucrezi, dar te va ajuta și pe tine să treci mai ușor peste anumite situații precum conflictele între membrii echipei sau demotivarea lor la job.

Comunicare eficientă

Înțelegerea și buna comunicare cu echipa poate fi dificilă la început, însă trebuie să le oferi mai mult timp oamenilor să te cunoască și să se obișnuiască cu tine. Iar dacă nu ai mai coordonat echipe sau nu ai mai lucrat cu oamenii, te pot ajuta diverse cursuri sau training-uri care îți vor dezvolta abilitatea de a lucra cu oamenii. Nu uita că și comunicarea este o artă.

Spirit de echipă

Fii cel care inițiază diverse activități nu doar legate de muncă. Oferă sprijin și înțelegere echipei atunci când se confruntă cu dificultăți, așa îți vor descoperi latura umană și vor da dovadă de mai multă sinceritate.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Pe lângă activitățile de la job, organizează pentru membrii echipei diverse evenimente, chiar și o ieșire în oraș contează.

Răbdare

Și când spun răbdare mă refer la dorința de a crește oameni. Potrivit unor studii, angajații din România se plâng adesea că nu primesc feedback-uri constructive de la managerul lor sau persoana care îi supervizează, iar acest lucru îi determină, în cele mai multe cazuri, să părăsească organizația.

Aprecierea meritelor

Un lucru de care, de asemenea, trebuie să ții cont este faptul că membrii echipei își doresc să le recunoști meritele și să împarți cu ei laurii succesului. Nu uita că oamenii vor să se simtă importanți, iar prin aprecierea meritelor vei avea angajați mai eficienți, mai productivi și mai motivați la job.

Orientarea spre rezultate

O altă trăsătură care ar trebuie să se regăsească în portofoliul unui lider este orientarea spre rezultate și planificarea. Trebuie să ai capacitatea de a face planuri de schimbări și să profiți de orice oportunitate care îți apare în cale.

Așadar, dacă vrei să fii apreciat și respectat de echipă, adu-ți aminte că și tu ai fost mentorat sau supervizat de cineva. Gândește-te la acea persoană și la ce ai fi vrut să schimbi la ea, așa îți va fi cel mai simplu să comunici și să înțelegi așteptările oamenilor din echipa ta.

Categorii:
Focus

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*