Prime de Sărbători și alte beneficii oferite de companii la final de 2022
Retentie

Prime de Sărbători și alte beneficii oferite de companii la final de 2022

Tu cum îți recompensezi angajații?

Cum e greu ca măririle de salariu să țină pasul cu inflația, multe companii au ales să suplimenteze veniturile angajaților și prin intermediul diverselor prime de Sărbători și a altor beneficii. Și, din acest considerent, unele companii au alocat chiar bugete suplimentare pentru această acțiune în 2023.

Mai precis? Un sfert dintre managerii de HR și managerii de departament care au participat la sondaj spun că bugetul pe care l-au avut anul acesta la dispoziție a fost mai mare decât anul trecut, iar 64,3% declară că au sumele alocate au rămas la fel.

70% dintre companiile participante la cel mai recent sondaj eJobs au declarat că anul acesta vor oferi angajaților prime de Sărbători și alte beneficii în ton cu această perioadă a anului. Există, firește și companii care nu au bugetat o astfel de acțiune, mai precis 7,5% dintre respondenți, în timp ce 22,5% nu știu încă dacă vor face sau nu ceva în acest sens. 64,3% au ales să meargă pe o variantă clasică, dar extrem de dezirabilă în contexul actual: primele de Sărbători. Ele reprezintă, de altfel, și stimulentul cel mai dorit de angajați. 43% vor organiza o petrecere de final de an pentru toată echipa, iar 28,6% dintre angajatori vor achiziționa coșuri cu produse specifice de sezon pentru toți angajații. Alte beneficii menționate de participanții la sondaj au fost voucherele și tichetele cadou, zilele libere suplimentare, tichetele de vacanță și tombolele cu premii.

Aproape o treime dintre respondenți au declarat că valoarea pachetului de Sărbători va fi de peste 1.000 de lei pentru fiecare angajat. 25% au alocat, în acest scop, între 400 și 600 de lei, 14,3% între 200 și 400 de lei, 7,1% între 600 și 800 de lei, iar 3,6% între 800 și 1.000 de lei. 21,4%, în schimb, se vor limita la un buget cuprins între 100 și 200 de lei pentru fiecare angajat din companie.

 

Ce beneficii ar oferi dacă nu ar exista limită de buget

„Companiile măsoară constant nivelul de satisfacție a angajaților, iar unul dintre elementele pe care le urmăresc este legat de cum ar putea să crească motivația inclusiv folosind stimulente extrinseci, precum beneficiile. De aceea, i-am întrebat și ce ar oferi angajaților, dacă nu ar avea limită de buget, astfel încât să se diferențieze în piață ca un angajator dezirabil în această perioadă. 65% au pus pe primul loc salariile suplimentare pentru toți angajații, iar pe locul al doilea (menționat de 52,5% dintre manageri) se află săptămâna de lucru de patru zile, cu scurtarea programului la 32 de ore pe săptămână”, spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs România.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

35% adaugă faptul că angajații ar dori extinderea pachetului de beneficii și către membrii familiei, iar 30% cred că acoperirea cheltuielilor casnice ar fi un beneficiu care le-ar aduce o bilă albă în relația cu angajații și cu candidații. Perioada sabatică, bona ori menajera plătite de companie ar fi alte două beneficii pe care le-ar oferi angajatorii români dacă ar avea un buget considerabil mai mare. Sondajul a fost realizat în luna octombrie, pe un eșantion de 120 de respondenți – manageri de HR, manageri de departament, team leaderi și antreprenori.

 

Ți-a plăcut articolul Prime de Sărbători și alte beneficii oferite de companii la final de 2022? Citește și:

Cum gestionăm emoțiile negative la locul de muncă

Ce salarii câștigă angajații din imobiliare

Cum arată birourile viitorului?

Categorii:
Retentie

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*