pachete de beneficii extrasalariale
Beneficii

Cum rămâne cu pachetele de beneficii extrasalariale în acest moment?

Statisticile pe care le așteptai

Dacă la începutul anului vorbeam despre ce alte beneficii extrasalariale cât mai atractive le poți oferi celor din echipă, în momentul declanșării pandemiei, care a oprit o bună parte din activitățile multor companii, ai început să le cauți, cu tristețe, pe cele la care se poate renunța cel puțin temporar.

În cazul în care te regăsești în acest scenariu să știi că nu ești singur. 75% dintre companii au ales să reducă pachetele de beneficii extrasalariale. O altă statistică interesantă din această perioadă, obținută dintr-un studiu realizat de eJobs România, este că aproape jumătate dintre angajatori au reușit să păstreze neatinse salariile. Iar unii chiar au plusat în această perioadă.

„Există și companii care au continuat să investească în consolidarea brandului de angajator și să-și țină angajații și candidații aproape, în ciuda acestor momente dificile pe care le-am traversat cu toții. Asta înseamnă fie companii care au mers mai departe cu planul de a organiza teambuilding-urile programate pentru anul acesta, care au pus la dispoziția angajaților servicii de consiliere psihologică sau au derulat campanii de CSR menite să diminueze efectele negative ale pandemiei. La fel de important este și faptul că, în timpul stării de urgență, aproximativ 30% dintre companii au continuat să angajeze, lucru care a încurajat mult candidații”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Pachete de beneficii extrasalariale reduse, dar posibilitatea de a lucra de acasă

O altă măsură, de data aceasta bine primită în rândul angajaților, a fost oferirea posibilității de a lucra remote (75% dintre companiile care și-au menținut activitatea au implementat această schimbare).

Aproape 40% dintre dintre respondenți au trimis o parte din echipă în șomaj tehnic, 17% au recurs și la disponibilizări, iar 7,5% spun că activitatea companiei lor a fost oprită, arată rezultatele aceluiași studiu.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Vestea bună este că, deși unele companii au fost nevoite să ia măsuri destul de drastice, trei sferturi dintre specialiștii în resurse umane care au răspuns chestionarului nostru văd o revenire până în toamnă, cel puțin din punctul de vedere al angajărilor. Această estimare este confirmată și de cifre – numai în ultima săptămână au fost postate peste 13.000 de joburi noi pe platforma noastră”, mai spune Bogdan Badea.

Cercetarea a fost derulată în perioada martie – mai 2020, pe un eșantion de 330 de respondenți, reprezentanți ai companiilor din România.

Ți-a plăcut acest articol în care am povestit despre felul în care au fost afectate diversele pachete de beneficii de pandemie? Citește și:

Statistici interesante despre telemunca și alte noutăți

Despre gamificare sau cum să (re)aduci motivația la birou

Categorii:
Beneficii

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*