Îți pleacă oamenii din companie
Agenda

Îți pleacă oamenii din companie?

Soluția: Stay Interview!

Retenția angajaților este cea mai mare provocare cu care se confruntă companiile din România în acest moment. E greu să investești resurse în recrutarea unui nou angajat, în pregătirea lui, pentru ca apoi să plece. Din acest motiv, departamentele de resurse umane trebuie să știe în permanență care e starea de spirit a angajaților și să lucreze îndeaproape pentru îmbunătățirea mediului general de lucru din companie.

leoHR, companie de resurse umane, a lansat un instrument care nu ar trebui să lipsească din arsenalul specialiștilor HR din companii: StayIN (Stay Interview). StayIN reprezintă discuția confidențială, structurată și periodică dintre un consultant leoHR şi un salariat, prin care sunt identificate condițiile ce l-ar determina pe salariat să plece din companie. Serviciul e cel mai eficient instrument de retenție la care organizațiile au acum acces, odată cu lansarea acestuia de către leoHR.

 

Cele mai importante avantaje ale stayIN sunt: 

  • oferă o imagine a potențialei situații de risc în care salariații ar părăsi compania
  • creșterea imediată a retenției prin identificarea factorilor de risc
  • descoperirea climatului real de muncă și măsurarea indicatorilor cu mare grad de impact
  • punctul de vedere precis al salariaților, care se simt confortabil să discute cu un consultant extern și nu cu HR-ul intern
  • eficiența costului prin externalizarea acestui proces

Peste 25 de companii din industria auto, retail, FMCG, producție, pharma, banking & financial services, IT&C și BPO & Shares Service Center au primit, până în prezent, suport şi rapoarte de Stay Interview realizate de leoHR. Consultanții au prezentat soluţii dedicate managerilor şi team leaderilor implicaţi în procese. Mai mult de 3.280 de angajaţi au fost implicaţi în stayIN, iar clienţii au confirmat impactul pozitiv pe care aceste soluţii le-au avut în cadrul organizaţiilor lor.

 

stayIN (Stay Interview) a fost folosit pentru prima dată de Leonard Rizoiu, în 2006, în Canada. În România, compania a început să livreze acest serviciu din 2014.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„În urma folosirii acestui instrument în companii foarte mari din România, am constatat că 93% dintre organizațiile ce au apelat la StayIN au observat o creștere a retenției. În același timp, 98% dintre salariații cu care am avut interviuri au declarat că se simt confortabil datorită confidențialității”, declară Leonard Rizoiu, Managing Partner leoHR.

 

 

 

 

Categorii:
Agenda

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*