intuitie
HR Trends

Bazează-te pe tool-uri de încredere în recrutare, dar și pe intuiție!

Soluții pentru multe necunoscute

Când începi un proiect nou de recrutare, ai putea spune că entuziasmul inițial se transformă treptat-treptat în multe întrebări. Te-ai putea asemăna cu un candidat preocupat și cu multe emoții pentru călătoria care tocmai a început. Te poți baza pe intuitie, dar și pe curajul de a cere îndrumare. eJobs îți este alături pentru ca tu să ajungi la candidații relevanți, folosind tool-urile potrivite.

 

 

Abordează uman necunoscutelele, nu te lăsa condus de perfecționism

Chiar dacă ai stabilit portretul candidatului ideal și știi exact ce fel de specialist sau manager ar fi potrivit pentru compania ta, apar necunoscutele când vezi diferite profiluri de candidați. Primești probabil CV-uri de la candidați fără experiență, dar cu mult entuziasm, CV-uri de la candidați fără pregătire, dar cu multă practică în spate. În plus, ai și CV-uri de la candidați nestatornici, dar care se potrivesc ca o mănușă profilului trasat. Cum procedezi în aceste cazuri, pe care îl alegi? Mergi pe intuitie sau pe date obiective?

Probabil cântărești bine fiecare aspect, stabilești o listă scurtă de candidați și discuți cu ei. În cele din urmă, te bucuri că ai identificat omul potrivit pentru un job. Dar călătoria nu se oprește aici. Apar alte întrebări:

  • Se va adapta în echipă?
  • O să-i placă la noi?

Pe deasupra vin și întrebările arzătoare legate de modul în care se desfășoară activitatea în echipă, de stilul de lucru și de starea emoțională a echipei, care pot avea impact asupra noului coleg.

  • Cum facem onboarding remote?
  • Suntem pregătiți pentru munca hibrid?
  • Cum stau echipele noastre cu sănătatea emoțională?

Nimeni nu-ți poate garanta care dintre candidați e angajatul perfect sau dacă va avea chimie cu echipa ori dacă noua forma de organizare a activității va funcționa pentru el, dar noi îți garantăm că atunci când te folosești de tool-urile potrivite dublate de intuitie vei alege întotdeauna cel mai potrivit om pentru job.

 

Provocări în recrutare? Ai nevoie de tool-urile potrivite pentru a le gestiona

Conform unui studiu realizat de compania Spark Hire, la sfârșitul lui 2018, la care au răspuns 750 de profesioniști în domeniul resurselor umane, recrutori și directori de companii, banii nu sunt obstacolul care îi împiedică să adopte cele mai noi tendințe și instrumente de recrutare.

  • 27% dintre respondenți au declarat că managementul companiei este cel mai mare obstacol care îi împiedică să folosească noi instrumente. Managerii nu spun neapărat Nu unor tool-uri noi, sunt doar reticenți că acestea vor fi rentabile în scurt timp.
  • 24 % dintre respondenți nu urmăresc costul pe angajare.
  • 18% dintre managerii care angajează nu cunosc rentabilitatea investiției instrumentelor pe care le folosesc.

Folosirea unor instrumente ineficiente sau lipsa datelor are efect asupra recrutării oamenilor potriviți și implicit asupra bugetului companiei. Site-ul online de resurse umane XpertHR a întrebat 563 de angajatori care sunt provocările anului 2021 și a constatat că recrutarea și angajarea se află în partea de sus a listei, urmată de planificarea forței de muncă și de sănătatea și securitatea la locul de muncă. Printre provocările legate de recrutare se află gestionarea recrutării virtuale și gestionarea unui volum mare de candidați.

 

Bazează-te pe intuitie, dar cere și suport profesionist

eJobs îți este aproape în activitatea de recrutare, oferindu-ți ghidare prin cele mai performante și eficiente servicii de recrutare:

Anunțuri de angajare diverse

Anunțul Premium Video are vizibilitate maximă. Apare pe prima pagină eJobs.ro și se bucură de cel mai mare număr candidați (aproximativ 350 aplicanți/anunț), precum și de o prezența la interviu surprinzătoare. Toate companiile care au testat până acum anunțul Premium Video s-au bucurat de o creștere de 40% a prezenței candidaților la interviu.

Poți alege anunțurile Premium care au vizibilitate maximă și anunț grafic personalizat, anunțurile Business care-ți oferă prioritate în căutare și un bun raport calitate-preț sau anunțul Standard care te ajută să primești candidați relevanți pentru job.

Instrumente inteligente de sortare a candidaților

Platforma eJobs folosește un algoritm complex de sortare a aplicanților, numit Candidate Fitness ca ție să-ți fie mai ușor să recrutezi cei mai relevanți oameni pentru posturile tale.

Servicii de digital marketing 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ai publicat un anunț pe eJobs și vrei să te asiguri că obții rapid un număr mare de aplicanți potriviți pentru jobul tău? Echipa eJobs de Digital Advertising creează și optimizează campanii online de promovare și îți oferă raport detaliat cu rezultatele campaniei.

Servicii de Employer Branding

Prin înscrierea și participarea la cursurile Employer Branding Academy, singura organizație din lume care oferă acreditări recunoscute, devii „Expert în Employer Branding”. Și ai numeroase motive să vii la Academie. Vei învăța de la cei mai buni. Îți vei dezvolta gândirea strategică. Vei învăța să măsori rezultate tangibile. Vei afla cum să atragi angajați noi. Vei deprinde cele mai bune tactici de retenție. Îți vei transforma angajații în ambasadori de brand.

 

Tool-urile care te aduc mai aproape de candidații potriviți

În plus, eJobs îți este alături, cu tool-uri și content variat care abordează problemele pe care le întâmpini în recrutare și retenție.

Bazează-te pe Interviul Video ca să recrutezi în siguranță, de la distanță, direct prin eJobs.ro

Știm cât de important este ca activitatea de recrutare să se desfășoare în deplină siguranță, din confortul casei. Pentru interviurile preliminare, poți alege Interviul Video din contul companiei tale de pe eJobs.

Pentru a programa un Interviu Video urmează acești pași:

1. Intră pe CV-ul candidatului cu care dorești să porți o conversație; 2. Dă click pe butonul „Programeaza interviu” aflat deasupra CV-ului în partea dreaptă a ecranului; 3. Alege data și ora interviului; 3. Lasă-i un mesaj personalizat candidatului; 4. Bifează opțiunea „Creeaza interviu video”; 5. Trimite invitația

Urmărește webinarii esențiale pe eJobs TV, ca să știi cum să-ți gestionezi mai bine echipele în această perioadă

Cele mai recente webinarii au fost despre wellbeing și despre importanța preocupării pentru starea emoțională a colegilor tăi. După un an de pandemie noțiunea de wellbeing în rândul angajaților nu mai poate rămâne un moft. Experții în domeniu îți spun ce soluții poți găsi pentru îmbuntăți dispoziția oamenilor din echipa ta. De asemenea, vei afla de la antreprenori cunoscuți cum au făcut față într-un context economic dificil, cum s-au reinventat, ce a funcționat și ce nu a funcționat pentru ei.

Rămâi informat cu ajutorul conținutului de calitate de pe We Are HR, gândit special ca să te ajute să navighezi dilemele actuale.

Vei găsi articole recente despre cum să dezvolți leadership-ul bazat pe curaj, despre curajul de a da feedback chiar și atunci când acesta este unul negativ, precum și articole despre cele mai recente interese ale candidaților în aplicare.

Scrie-i cu încredere Account Managerului tău eJobs și povestește-i mai multe despre planurile tale în recrutare, ca să primești recomandări și oferte personalizate cu cele mai potrivite produse și servicii în recrutare.

E normal să ai temeri atunci când aduci un om nou în echipă. Lucrurile stau însă diferit când de la bun început identifici cele mai potrivite talente. Curaj! Îți suntem alături în procesul de recrutare cu toate instrumentele necesare pe eJobs.ro!

Articol de Steluța Năstase-Lupu și Iulia Văcăroiu

 

Ți-a plăcut articolul despre cum să te bazezi pe intuitie și pe tool-uri în recrutare? Citește pe aceeași temă:

Cât de important este curajul când vrei să pui punct unei colaborări
Cum să dezvolți leadership-ul bazat pe curaj

Categorii:
HR Trends

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*