industria horeca cafenea
Recrutare

Industria HoReCa primește un restart în recrutare

eJobs e gata să îi sară în ajutor

Cu toții așteptăm momentul acela în care ne putem așeza la masă la o terasă, unde să primim cafeaua preferată într-o ceașcă ceramică și nu în clasicul pahar to go. Așa că nu e de mirare că mulți dintre noi deja numără zilele până la 1 iunie, când terasele se vor redeschide în sfârșit, urmate apoi de restaurante și hoteluri. Și industria HoReCa numără zilele cu nerăbdare, în timp ce caută de zor să recruteze toți oamenii necesari pentru a ne oferi nouă experiențele după care am tânjit în carantină.

Platforma eJobs e alături de specialiștii din acest sector și de această dată, așa cum a sprijinit și toate celelalte companii în ultima perioadă. Între 21 aprilie și 15 mai, echipa eJobs le-a pus la dispoziție tuturor recrutorilor o serie de anunțuri gratuite, menite să îi ajute să atragă talentele de care aveau nevoie. Industria HoReCa, în schimb, nu a putut beneficia de această soluție, fiind nevoită să amâne reluarea activității. Dar acum eJobs e gata să îi sară în ajutor cu un restart în recrutare personalizat. 

„Luna trecută ne-am dat seama că ne aflăm într-o poziție unică în care putem să ajutăm direct piața muncii și ne-am bucurat enorm să vedem că am contribuit la repornirea multor industrii. Retailul, vânzările, construcțiile, IT&C-ul, toate au reînceput să recruteze cu ajutorul nostru, dar printre ele am observat că lipsea o industrie extrem de importantă pentru piața muncii din România: industria HoReCa. Ne-am dat seama atunci că misiunea noastră de a reporni piața muncii trebuie susținută și în perioada următoare”, povestește Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs. 

 

Industria HoReCa de la 1 iunie

De la începutul pandemiei în România până în prezent, majoritatea restaurantelor și cafenelelor au funcționat doar în regim to go și livrare, fiind nevoite astfel să trimită în șomaj tehnic o bună parte din angajați. Hotelurile, în schimb, au fost nevoite să se închidă în totalitate, nemaiavând cum să primească oaspeți. Nici primul val de relaxare a reglementărilor nu a adus îmbunătățiri acestei industrii, dar se pare că luna iunie va veni cu o serie de schimbări.

Conform celor mai recente comunicate oficiale, terasele se vor deschide de la 1 iunie, urmând ca hotelurile și interioarele restaurantelor să se deschisă etapizat între 15 iunie și 1 iulie. 

Industria HoReCa își pregătește astfel marele restart odată cu luna iunie, pe care îl poate avea doar dacă recrutează tot personalul de care are nevoie în câteva săptămâni. Cum poate face asta? Cu ajutorul platformei eJobs. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Suntem pregătiți să ajutăm personal și individual fiecare specialist în HR și recrutor din industria HoReCa. Pentru că atunci când trebuie să recrutezi rapid, cel mai bine o faci cu soluții personalizate. De aceea invităm fiecare expert în resurse umane să își contacteze Account Managerul eJobs pentru a afla ce produse gratuite le punem la dispoziție în această perioadă. Iar pe cei care nu au cont de companie pe eJobs.ro îi invităm să își facă unul. Colegii noștri îi vor contacta apoi pentru a le prezenta soluțiile de care au nevoie. Împreună putem da restart industriei HoReCa”, încheie Roxana Drăghici.

Poți, de asemenea, să-ți introduci datele de contact în formularul de mai jos, iar echipa eJobs te va contacta cu mai multe informații despre restartul în recrutare la care are acces orice specialist în HR din industria HoReCa în următoarea perioadă:

   

  Ți-a plăcut articolul? Citește și:

  Criza economică sau cum se vor schimba regulile jocului în recrutare

  Recesiune în HR: cum ne ajută employer branding-ul

  Cum mai atrag candidați angajatorii din HoReCa

  Categorii:
  Recrutare

  Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

  Leave a Reply

  *

  *