HR Challenge

HR Pitch: Provocarea We Are HR

Oana Calcan, Stefanini

Ne place să provocăm profesioniștii din HR să intre în jocul We Are HR. Plecând de la celebrul elevator pitch, provocarea e următoarea: 10 întrebări, 10 răspunsuri, nu mai mult de o frază la fiecare. Ce zici, faci față? De data asta e rândul Oanei Calcan, Recruitment Manager la Stefanini.

 

Oana Calcan, Recruitment Manager @Stefanini

Oana Calcan, Recruitment Manager @Stefanini

 

Cum atrageți talentele în contextul actual al pieței?

Suntem prezenți la evenimentele adresate candidaților, unde le expunem proiectele, tehnologiile cu care vor lucra și modalitățile în care se pot dezvolta alături de noi; încercăm să transpunem atmosfera relaxantă de la birou în fiecare interacțiune cu ei tocmai pentru că ne dorim persoane deschise, cu aceeași atitudine pe care o creștem în companie.

 

Cum convingeți candidații să aleagă Stefanini?

De-a lungul timpului am creat o imagine autentică a ceea ce reprezintă Stefanini, o companie orientată către oameni, către dezvoltarea lor și un mediu organizațional propice atât celor aflați la început de carieră, cât și specialiștilor cu experiență.

 

În condițiile în care e o lipsă tot mai acută de talente, ce tehnici abordați apropo de retenția de angajați?

E important pentru noi să înțelegem la ce reacționează fiecare dintre colegii noștri, ce îi face să vină cu plăcere la job și să ne adaptăm acestor nevoi, chiar dacă ele diferă.

 

Care sunt ingredientele unei echipe de succes?

O echipă este una de succes când rămâne echipă: ne dorim mereu să fim competitivi, să avem proiecte interesante și provocatoare, iar flexibilitatea aceasta nu ne-ar fi la îndemână dacă nu ne-am baza pe echipă. În interior creștem oameni și responsabilități, în exterior dezvoltăm proiecte și idei.

 

Apropo de misiunea Stefanini, cum depășiți așteptările angajaților?

Zâmbim – în relația cu noi, cu clienții ori cu viitorii noștri colegi. „Smile, IT helps!” este un mod de a ne reaminti în fiecare zi de cultura serviciilor, cultură de care cu toții suntem responsabili și pe care o dăm mai departe așa cum ne-o dorim.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Cum faceți angajații să se simtă #HappyLaJob?

Tratându-i cu respect, ascultându-i și creând mediul de care au nevoie ca să lucreze eficient și să se dezvolte profesional.

 

Cum sărbătoriți reușitele în echipă?

Și formal, și informal, ne premiem colegii, ne distrăm împreună și ne propunem următoarea țintă.

 

Cum încurajați dezvoltarea talentelor?

Stefanini se implică în programe de training, am realizat un plan de carieră pentru colegi, am creat programe de internship pe diverse domenii, sprijinim programul „Excepționalii” al Școlii de Valori, mergem în licee și facultăți pentru a susține atelierele de care tinerii au nevoie, susținem programul de Master of Business Services în cadrul ASE.

 

Cum definiți și măsurați succesul în HR?

Pe lângă indicatorii interni, pe care fiecare departament trebuie să îi respecte, e importantă satisfacția clientului intern (colegii, echipa de top management) și extern (candidații).

 

Cum contribuie HR-ul la succesul business-ului?

Fie că vorbim de atragerea talentelor, de creșterea sau păstrarea lor, echipa de HR se adaptează la nevoile companiei și hrănește evoluția ei, aducând împreună oamenii care formează Stefanini.

 

Categorii:
HR Challenge

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*