3 documentare care ridică moralul echipei
HR Trends

Documentare care ridică moralul echipei

O binemeritată porție de relaxare

Folosește-te de newsletter-ul trimis periodic de companie pentru a strecura în el și câteva sugestii de documentare ce îmbunătățesc starea de spirit a oamenilor! Iată doar câteva dintre titlurile captivante care aduc garantat și zâmbetul pe buze:

 

Pelé (2021)

Viața lui Pelé, probabil cel mai mare jucător care a concurat vreodată pe un teren de fotbal, a fost documentată de mai multe ori. Printre cele mai importante realizări cinematografice se numără un documentar din 2004, Pelé Forever și Pelé: Birth of a Legend, o biografie din 2016 despre viața vedetei. Ce aduce nou acest documentar? Imagini de arhivă alb-negru ale sportivului de la o vârstă fragedă, precum și interviuri cu acesta și cu unii dintre foștii săi colegi de echipă. Documentarul se concentrează în special pe perioada de 12 ani din 1958 până în 1970, când brazilianul a luat cu asalt lumea sportului.

 

My Octopus Teacher (2020)

Natura are multe lucruri să ne învețe, iar acest lucru este subliniat excelent în documentarul My Octopus Teacher din 2020, câștigător al Oscarului la categoria sa. Regizorul James Reed, care suferă de burnout, se retrage în vârful de sud-vest al orașului Cape Town, Africa de Sud, pentru a se reîncărca și a face scufundări în frumoasele păduri subacvatice de alge pe care le-a vizitat pe vremea când era copil. În timp ce scapă de factorii de stres din lumea reală și se scufundă în apele răcoroase, el stabilește o legătură surprinzătoare cu o caracatiță neobișnuit de docilă dintr-o pădure de alge. Urmând această legătură aproape supranaturală, realizatorul se adâncește mai mult în misterele și minunile oceanului.

 

Becoming (2020)

Becoming este un documentar realizat de Netflix, după autobiografia cu același nume, care oferă o privire unică, îndeaproape, asupra vieții lui Michelle Obama înainte și după ce și-a îndeplinit rolul de Primă Doamnă. Documentarul prezintă spectatorilor o privire în culise din turneul cărții ei prin țară și dezvăluie felul în care trecutul ei a modelat-o în persoana din prezent. Mesajele ei puternice încurajează oamenii, în special femeile tinere, să-și găsească vocea, să-și urmeze pasiunile și să facă schimbări active pentru țară. Michelle Obama trebuie urmărită în această călătorie, în care își împărtășește povestea și inspiră numeroși oameni să și-o spună pe a lor.

 

Expedition Happiness (2017)

Documentarul prezintă aventura unui tânăr cineast german plecat în road trip într-un autobuz școlar renovat, împreună cu iubita sa, muzician de profesie, și câinele lor drag. Ce este minunat la această producție e că se folosește o abordare intimă și simplă pentru surprinderea călătoriei din Alaska până la vârful sudic al Mexicului, ceea ce îi adaugă extrapuncte la capitolul realism. Acest documentar este o evadare excelentă într-o perioadă în care vacanțele lungi au fost pentru mulți dintre noi un lux, dar și un imbold de a părăsi periodic zona de confort pentru a avea parte de escapade cu adevărat memorabile.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Happy (2011)

Mizând pe un mix atractiv între cercetări științifice și povești umane fascinante, realizatorii acestui documentar explorează unele dintre rădăcinile imateriale ale fericirii. Pe parcursul acestui proces, ei arată cum, deși nu există o formulă universală pentru obținerea ei, toată lumea poate deveni mai fericită. Cu subiecți care variază de la un șofer indian de ricșă la un surfer brazilian în vârstă de 60 de ani, filmul beneficiază de varietatea imensă de experiențe pe care le trece sub lupă. Un astfel de documentar credem că va constitui și un excelent subiect de discuție pentru un viitor meeting informal.

 

The Minimalists: Less Is Now (2020)

Nu există un moment mai bun pentru a-ți lua un moment de respiro în care să înveți să trăiești o viață cu mai multă satisfacție în aceste vremuri incerte. Iar acest documentar disponibil pe Netflix este ghidul perfect pentru un astfel de demers. Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus îi vor conduce pe oamenii din echipa ta într-o călătorie iluminatoare, ce explorează beneficiile trăirii unui stil de viață minimalist, explicând, în același timp, de ce eliminarea dezordinii din viață poate ajuta la crearea de spațiu suplimentar pentru pasiunile adevărate. Numai bun de văzut în weekend!

 

Bonus: Dacă le-a plăcut ultimul documentar, le poți recomanda și Minimalism: A Documentary About the Important Things (2015). Tot cu Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus în rolurile principale!

 

Ți-a plăcut acest articol ce prezintă documentare numai bune de recomandat echipei? Citește și:

Cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele

Concediu de odihnă. Cum îl acorzi corect din punct de vedere legal

Ce e de făcut când îți lipsește motivația la job

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*