Focus

Office View: Cum e să lucrezi într-o cofetărie?

De vorbă cu Maria Jitaru, Patiser la Delicious Doughnuts

Când treci pragul cofetăriei din apropierea Pieței Iancului, primul gând care-ți trece prin minte e: „Am ajuns în rai!”. Al doilea gând e: „Trebuie să gust din toate, arată ca la mama acasă!” După ce validezi într-adevăr că produsele din cofetărie sunt delicioase, dai cu ochii de doamna Maria și brusc totul are sens, mai ales când zâmbește din toată inima, cât de sincer știe.

Face meseria asta de 25 de ani și se vede că pune suflet în ceea ce face. Deși ziua sa de lucru începe dimineața devreme, la ora 5, doamna Maria pare neobosită. Primul lucru pe care îl face când ajunge la muncă e să aprindă cuptorul, apoi vine dozatul, frământatul, modelatul, dospitul și produsele ies rând pe rând: de la gogoși până la plăcinte și tarte apetisante.

Cum e să lucrezi într-o cofetărie din București?

cofetărie București

Maria Jitaru, Patiser la Delicious Doughnuts, foto: Alex Gâlmeanu

Pentru că petrece foarte mult timp în picioare și condițiile dintr-o bucătărie nu sunt cele mai prietenoase din lume, oricât de mult ar ajuta-o aparatura de înaltă tehnologie, zilele de lucru pot deveni obositoare, în pofida pasiunii pe care o pui în ceea ce faci. Doamna Maria însă se remontează repede, când își amintește de ce face meseria asta și ce satisfacție are la final de zi, iar asta o face să uite de orice oboseală. În plus, se simte direct responsabilă nu doar de satisfacția clienților, ci și de sănătatea acestora, motiv pentru care se asigură că ingredientele pe care le folosește sunt de cea mai bună calitate.

„În meseria asta, ador pur și simplu satisfacția din ochii clienților care nu știu ce produs să aleagă. Dorința lor de a le gusta pe toate îmi dă putere să trec și peste durerile de spate și de picioare de la sfârșitul zilei de muncă și mă face să mă gândesc deja la comenzile de mâine!”

Doamna Maria se simte foarte influențată de spațiul în care își desfășoară munca și crede că se reflectă în mod direct în rezultatele delicioase care ajung la raft. Deși micuță, bucătăria e echipată cu toate ustensilele de care are nevoie pentru a-și face treaba la cel mai înalt nivel, de la masa de lucru până la mixerul planetar și malaxor. Un element care nu poate să îi lipsească din spațiul de lucru, indiferent de zi, e muzica populară, care îi dă energie și spor.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Eu cred că spațiul de muncă și atmosfera de aici sunt primordiale în modul de desfășurare a activității. Atunci când nu există stres sau ceartă și domină numai armonia, cozonacul crește pufos în cuptor și gogoșile stau mândre în dospitor!”

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum arată o zi din viața unui stomatolog?

Cum arată o zi din viața unei antrenoare de yoga?

Cum arată o zi din viața unei cameriste?

Categorii:
FocusJob Description

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*