HR Challenge

Cum arată leadership-ul de la distanță?

Despre cum să fii un lider într-o companie în care angajații lucrează 100% remote

 

Ce întrebare crezi că ar trebui să-și pună zilnic o persoană aflată într-o poziție de leadership? De ce?

Leadership-ul este ca un joc de șah: trebuie să ai o strategie și să poți anticipa și înțelege „pozițiile” viitoare. Așadar, o întrebare extrem de pertinentă ar fi: „Ce mă poate surprinde în contextul și perimetrul în care îmi desfășor activitatea?”

 

Care a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit s-o iei în ultimele luni?

Greu de spus. Poate faptul că am hotărât să investesc mai mult timp în zona profesională (forțat de împrejurări), impactând astfel mult prețuitul timp liber.

 

Există o persoană care ți-a influențat traseul profesional, de la care ai învățat sau preluat lucruri, fie și de la distanță? Dintre liderii zilelor noastre, fie ei locali sau internaționali, pe cine admiri și de ce?

Au fost mulți lideri cu care am interacționat și de la care am încercat proactiv să învăț cât mai multe. Îl urmăresc și, implicit, sunt inspirat de Bill Gates. Este un exemplu de urmat atât în zona de business, dar și în zona actelor de caritate, antreprenoriat social și cultural.

 

Hai să ne urcăm în mașina timpului și să ne întoarcem la prima echipă pe care ai condus-o. Când se întâmpla și cum te-ai simțit pentru prima oară în postura de lider? Ce ai făcut bine încă de atunci și unde ai greșit?

Se întâmpla în anul 2002, a fost un concurs de împrejurări, dar am acceptat provocarea fără nicio ezitare. Mai greu e să-mi amintesc ce a fost bine sau rău. Cred că am gestionat foarte bine comunicarea, dar nu am controlat foarte bine nivelul de stres indus de noua provocare.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Închidem laptopurile, telefoanele, notificările de la mail și ajungem la timpul liber. Ce îți face plăcere să faci în afara orelor de lucru, ce pasiuni ai și ce ți-ar plăcea să experimentezi, dar n-ai avut ocazia până acum?

Foarte mult îmi place să citesc, e un univers fascinant, care continuă să mă surprindă. Tenisul concurează puternic cu pasiunea pentru lectură, un sport pe care îl practic foarte des, dar pe care îl accesez de foarte multe ori și din poziția de spectator din tribună. Mă fascinează zborul cu aparate de mici dimensiuni, probabil aici voi experimenta în viitorul apropiat.

 

Care e primul lucru pe care îl faci dimineața și care e ultimul pe care-l faci seara, înainte de culcare?

Dimineața o petrec energizându-mă cu băiețelul meu de doi ani. Seara, de obicei, o închei cu o lectură agreabilă.

 

Ce făceai ultima oară când te-ai uitat la ceas și ai realizat că ai pierdut noțiunea timpului?

Eram însoțit de o carte bună și de un pahar cu vin la înălțimea lecturii.

 

Dacă ai avea ocazia să îi dai un sfat lui Sorin Zaveliță de acum 15 ani, știind ce-l așteaptă, care ar fi?

Mai mult curaj în a experimenta și inova în mediul profesional. Societatea românească încă te împinge spre circumstanțe cât mai sigure, dar această protecție îngrădește de cele mai multe ori adevăratul nostru potențial.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole din categoria Confesiuni de lider:

Confesiuni de lider: Felix Pătrășcanu, FAN Courier

Categorii:
HR Challenge

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*