piata muncii
Știri

Descoperă cele mai proaspete schimbări din piața muncii

HR la zi

Oamenii de HR, managerii și antreprenorii sunt cei care trebuie să fie la curent cu trendurile din piata muncii, fie că vorbim de un eveniment sau un curs, fie că vorbim angajați și mediul de lucru. Ca să nu ratezi nimic am pregătit pentru tine cele mai proaspete schimbări din piață într-un singur loc.

 

40% dintre români spun că nu au primit feedback după interviu

Candidații români sunt neîncrezători în piata muncii, percepția lor fiind influențată și de experiențele personale. Întrebați care au fost cele mai neplăcute experiențe pe care le-au avut într-un proces de recrutare, peste jumătate (50,7%) dintre respondenții unui studiu eJobs de până în 25 de ani au spus că nu au primit feedback după primul interviu. Prin aceeași situație au trecut și 49,8% dintre millennials și peste 30% dintre cei peste 36 de ani.

În același timp, interacțiunea cu recrutorul cântărește greu în decizia de a accepta un job. Studiul eJobs arată că 16,7% dintre români au refuzat un job pe care și-l doreau pentru că nu au avut chimie cu recrutorul sau cu managerul direct. 34,5% dintre respondenți au spus că i-a deranjat faptul că au aplicat pentru un job și, la interviu, au aflat că, de fapt, jobul real era altul. Cei mai nemulțumiți sunt cei din Generația Y (37%), urmați de Generația Z (34,3%) și de cei între 45 și 55 de ani (33,8%). Așa că încearcă să concepi anunțuri de recrutare cât mai clare, care să nu lase loc de interpretări, iar după interviu oferă feedback cât mai personalizat.

 

Ejobs România lansează a doua sesiune de cursuri la Academia de Employer Branding

Prima generație de studenți ai Academiei de Employer Branding powered by eJobs se pregătește să obțină certificarea recunoscută internațional de „Expert în Employer Branding”. Până acum, aceștia au învățat cum să creeze o strategie de employer branding care să ajute în atragerea și retenția talentelor și au dobândit mai multă încredere pentru a face față provocărilor de pe piata muncii.

Dacă și tu îți dorești să te diferențiezi și să oferi experiențe plăcute candidaților și angajaților, află că înscrierile pentru următoarea sesiune de cursuri, care se va desfășura în perioada 10 octombrie – 12 decembrie, au început deja. Cursurile cuprind module de învățare susținute atât online, cât și offline. Taxa de participare este de 2.000 de euro + TVA și include: accesul la cursuri, la materiale online, la o comunitate de experți din toată lumea și certificarea internațională. Iar dacă te înscrii până la finalul lunii iulie, beneficiezi de oferta Early Bird (20% discount). Mai multe pe EmployerBrandingAcademy.ejobs.ro.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

83% dintre angajați ar refuza o slujbă care nu oferă un program flexibil

Programul de lucru flexibil este noul standard pentru orice companie care privește cu seriozitate productivitatea, agilitatea și câștigarea luptei pentru atragerea celor mai buni candidați. Cercetările realizate de liderul mondial în furnizarea de soluții flexibile de lucru, International Workplace Group, arată că 83% din candidați ar alege o slujbă care le oferă un program de lucru flexibil, în detrimentul unui job care nu acordă acest lucru.

Aproape o treime dintre respondenți apreciază mai mult posibilitatea de a-și alege locul în care să muncească față de o creștere a primei de vacanță sau chiar față de un rol prestigios în cadrul companiei. Flexibilitatea face angajații mai fericiți, mai sănătoși și, în plus, sporește productivitatea. 85% dintre companii confirmă faptul că productivitatea angajaților a crescut datorită unei flexibilități mai mari. Mai mult chiar, peste 40% dintre 15.000 de intervievați din 80 de țări au raportat o îmbunătățire cu cel puțin 21% a productivității datorită programului flexibil de lucru.

 

România – una dintre cele mai ridicate rate de angajare a cetățenilor NON-UE

În 2018, rata de angajare a persoanelor născute într-o țară din afara Uniunii Europene a ajuns la 65% la nivelul UE, conform datelor Eurostat. Printre țările care au o rată bună de angajare a cetățenilor non-UE se numără Cehia (84%), urmată de Slovacia (81%), Malta (80%), România (78%) și Portugalia (76%). România este, așadar, pe locul patru la angajarea cetățenilor non-UE, situația fiind favorizată și de îmblânzirea cadrului legislativ și fiscal. Eliminarea obligativității angajatorilor de a le oferi străinilor din state non-UE venituri echivalente cu nivelul salariului mediu pe economie și înjumătățirea taxelor de eliberare a avizelor de muncă e, cu siguranță, un plus. În acest sens, mobilitatea internațională poate fi o soluție atunci când pare că s-au terminat candidații.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Ce avantaje îți aduc candidații de peste 45 de ani

Ia învățarea în propriile mâini

Cum învățăm prin experiență

Categorii:
Știri

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*