Cărți pentru atingerea potențialului maxim
Agenda

Cărți pentru atingerea potențialului maxim

Sfaturile de care chiar aveai nevoie

Uneori ai nevoie de o mână de ajutor în descătușarea adevăratului potențial al echipei pe care o conduci, iar această mână de ajutor poate veni sub forma unei lecturi inspiraționale. Fiecare dintre aceste cărți s-au bucurat de review-uri extrem de favorabile din partea liderilor de pretutindeni, iar acum îți pot servi și ție drept sursă de inspirație pentru ultimul trimestru din 2022!

 

Unlocking High Performance: How to use performance management to engage and empower employees to reach their full potential, de Jason Lauritsen

Procesele tradiționale de management al performanței sunt adeseori ineficiente în creșterea motivației oamenilor din echipe și în dezvoltarea unei relații pozitive între angajator și angajat. Metoda stabilită de a nota anual angajații în raport cu o listă de obiective statice îi poate face pe mulți să se simtă subevaluați și frustrați și poate împiedica, mai degrabă decât să sporească, dezvoltarea echipei.

Unlocking High Performance îți arată cum să transformi acest proces pentru a obține cele mai bune rezultate de la echipa ta. Ea prezintă un nou model de management al performanței bazat pe cele trei componente de planificare, cultivare și responsabilizare și situează acest proces în obiectivele mai largi de promovare a muncii ca o relație sănătoasă între angajator și angajat, mai degrabă decât un contract restrictiv ce trebuie respectat.

Unlocking High Performance te echipează cu instrumentele necesare pentru a crea așteptări și obiective clare, pentru a oferi feedback eficient și pentru a dezvolta o cultură a coaching-ului, mai degrabă decât a criticii. Această carte oferă, de asemenea, îndrumări practice despre cum să identifici și să elimini obstacolele, să gestionezi eficient performanța scăzut și cum să contribui la acceptarea schimbării. Plină cu sfaturi, instrumente și exemple de la organizații precum Vistaprint, NVIDIA și South Dakota State University, această carte oferă tot ceea ce este necesar pentru a proiecta un proces de management al performanței care va îmbunătăți experiența angajaților, îi va ajuta să își atingă întregul potențial și, în cele din urmă, să ofere rezultate excepționale de business.

 

Unleashed: The Unapologetic Leader’s Guide to Empowering Everyone Around You, de Frances Frei & Anne Morriss

Leadershipul nu este ușor. El impune seriozitate, curaj și viziune, printre altele, și acestea pot fi greu de obținut în anumite zile. Când liderii și liderii aspiranți caută sfaturi, li se spune adesea să încerce mai mult. Să sape mai adânc.

Frances Frei și Anne Morriss oferă o viziune diferită pentru astfel de momente. Ele susțin că acest sfat popular de leadership trece peste cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faci din această postură: să-i dezvolți pe alții. Leadershipul nu este despre tine, ci despre cât de eficient ești în a-i motiva pe alți oameni – și a te asigura că ei rămân implicați chiar și în absența ta. După cum arată Frei și Morriss prin povești inspiratoare ce încep din Roma antică și ajung până în momentul prezent în Silicon Valley, originile leadershipului de calitate se găsesc, în mod paradoxal, nu în îngrijorarea cu privire la propriul statut și avansare, ci în concentrarea neîncetată asupra potențialului altor oameni.

Unleashed oferă sfaturi radicale pentru practicarea leadership-ului în prezent. Volumul arată cum cei mai îndrăzneți și eficienți lideri folosesc o combinație specială de încredere, dragoste și apartenență pentru a crea un mediu în care alți oameni pot excela. Frei și Morriss oferă instrumente practice, testate în practică cu companii precum Uber., Riot Games sau WeWork — dar și interviuri și povești din propria experiență personală, pentru a face aceste idei să prindă viață. Această carte este ghidul tău indispensabil pentru a dezlănțui adevăratul potențial în alți oameni… și, în cele din urmă, în tine.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Smart Growth: How to Grow Your People to Grow Your Company, de Whitney Johnson

Evoluția este scopul. A ajuta oamenii să-și dezvolte potențialul – permițându-le să devină mai buni, să-și dezvolte noi abilități – este adevărata misiune a unui lider. Dar cum îi ajuți să crească? În acest ghid compact și complet, Whitney Johnson aprofundează Curba S a învățării, astfel încât să înțelegi mai bine cum decurge creșterea și să poți astfel să te direcționezi atât pe tine, cât și pe alții din organizația ta în crearea unei culturi bazată pe învățare și dezvoltare.

Călătoria de creștere și de învățare se desfășoară în 3 faze: Punctul de lansare, Punctul dulce și Măiestria. Exemple convingătoare cu oameni de succes în prim plan îți vor arăta când și de ce creșterea este lentă, cum să continui, ce să faci când creșterea și învățarea sunt aproape prea rapide pentru a ține pasul cu ele și cum să treci de la o călătorie de creștere la alta.

Pe măsură ce indivizii cresc, la fel cresc și organizațiile și societățile. Creșterea înseamnă învățarea pusă în acțiune – acțiune care îmbunătățește lumea pe măsură ce ne îmbunătățim pe noi înșine și micile noastre sfere, atât personale, cât și profesionale. Creșterea are loc atunci când învățarea este îmbrățișată pe de-a întregul – atunci când încercăm ceva nou și investim efortul pentru a trece de la ceva ce doar facem la ceva ce suntem.

 

Ți-a plăcut articolul Cărți pentru atingerea potențialului maxim? Citește și:

Ce ne învață Formula 1 despre management

Cum procedezi când comiți o greșeală la job

Ce alegi între coaching și mentorat?

Categorii:
AgendaIdei

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*