7 cărți despre fericire și succes cu care să-ți începi anul
Agenda

7 cărți despre fericire și succes cu care să-ți începi anul

O nouă perspectivă e binevenită

Oamenii care au cel mai mult succes în viață sunt, de obicei, cei care caută în permanență să crească, să se autodepășească, motiv pentru care devorează de multe ori și un număr impresionant de cărți. Dacă îți dorești în 2024 să schimbi ceva la cariera ta, la mindset-ul tău, să ai mai mult succes în ceea ce faci, dar și să fii mai fericit cu viața ta, iată câteva titluri care merită atenția ta.

 

The Power of Full Engagement, de Jim Loehr și Tony Schwartz

Fiecare persoană dispune de aceleași 24 de ore dintr-o zi, așa că de ce unii oameni excelează la capitolul productivitate, în timp ce alții cad victimele procrastinării? Autorii volumului The Power of Full Engagement, Jim Loehr și Tony Schwartz, au petrecut ani studiind sportivi de talie mondială, pentru a înțelege bazele performanței superioare și pentru a descoperi că secretul constă în gestionarea energiei, nu a timpului. Dacă vrei să aprofundezi acest subiect, parcurge pe îndelete această carte!

 

Multipliers, de Liz Wiseman și Greg McKeown

Multora dintre liderii de azi li se cere să obțină rezultate mai bune cu resurse mai puține, iar această carte este ca o foaie de parcurs a modului prin care poți face corect asta. După ce a studiat 150 de lideri, de pe 4 continente, Wiseman a găsit anumiți lideri care i-au atras atenția, pe care i-a botezat Multipliers. Aceștia amplifică și înmulțesc efectiv inteligența celorlalți, obținând în medie de două ori mai mult de la echipele lor. Cartea împărtășește sugestii practice pentru a te transforma la rândul tău într-un astfel de lider și, de asemenea, ajută la autodiagnosticarea comportamentelor care scad productivitatea echipei.

 

Put Happiness to Work: 7 Strategies to Elevate Engagement for Optimal Performance, de Eric Karpinski

Eforturile tale de a crește implicarea angajaților eșuează uneori, deoarece oamenii din echipe nu sunt motivați cu adevărat să-și îmbunătățească implicarea. În această carte scrisă de Eric Karpinski, managerii și liderii vor afla secretul pentru implicarea eficientă a angajaților: concentrarea pe fericire. Dar nu toate tipurile de fericire determină implicarea; selectând strategii specifice care activează motivația angajaților pentru anumite tipuri de fericire, poți crește simultan implicarea și performanța organizațională. Practic, toată lumea are de câștigat.

În Put Happiness to Work, Karpinski se bazează pe experiența sa profundă la intersecția dintre business și psihologie, pentru a stabili un program pas cu pas care include activități specifice menite să sporească implicarea și să genereze fericire la job. Folosind obiceiurile de lucru, aceste instrumente dinamice, dar simple, se pot realiza schimbări eficiente în comportamentul liderilor și angajaților, creând o implicare durabilă, de cursă lungă. Strategiile lui Karpinski sunt ușor de implementat și te vor ajuta să deblochezi implicarea de care organizațiile au realmente nevoie pentru a prospera.

 

Switch: How to Change Things When Change Is Hard, de Chip Heath și Dan Heath

Ideea de la care pleacă opera de față este că schimbarea reprezintă un ciclu constant care ar trebui îmbrățișat mai degrabă decât împiedicat, iar asta este o lecție valoroasă pentru fiecare lider în parte. Aceasta este cartea de care ai nevoie dacă vrei sau trebuie să faci o schimbare importantă în viața ta, sau dacă, prin natura meseriei, ești nevoit să generezi schimbare la nivelul unei organizații sau a unei comunități. Chiar dacă schimbările în general nu sunt deloc ușoare, tiparul propus de frații Chip și Dan Heath se va dovedi a fi nu numai facil de implementat, dar și foarte eficient.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Don’t Sweat the Small Stuff, de Richard Carlson

Dacă simți că îți faci mereu griji cu privire la următoarea sarcină de pe lista ta și încerci să micromanageriezi fiecare detaliu al vieții tale, această carte scrisă de Richard Carlson ți se va potrivi ca o mănușă. Carlson îți explică cum să nu-ți mai faci griji pentru lucruri care pe termen lung nu vor conta și cum să nu te mai stresezi pentru micile detalii. După ce vei rezolva astfel de probleme, îți va fi mult mai ușor să atingi succesul în diverse planuri ale vieții tale.

 

Unlocking Happiness at Work: How a Data-driven Happiness Strategy Fuels Purpose, Passion and Performance, de Jennifer Moss

Acest volum te va purta într-o călătorie care arată cât de importantă este compasiunea arătată de lideri la job. Unlocking Happiness at Work anulează cu succes mitul potrivit căruia fericirea la locul de muncă este o pierdere de timp și demonstrează cum aceasta poate contribui la crearea unor echipe mai productive și mai implicate. Bazată pe două decenii de cercetări științifice, date culese în timp real, interviuri și studii de caz, această carte demonstrează că fericirea alimentează performanța, oferă sentimentul unui scop și răspândește pasiunea în organizații.

Studiile de caz de la lululemon, Zappos, Misfit Inc, The Body Shop și multe alte companii sunt susținute de date tangibile și indicatori cheie de performanță care arată beneficiile semnificative care provin din adoptarea unei strategii pentru angajați fericiți. Aceasta este o resursă esențială pentru liderii care-și doresc să crească sustenabilitatea business-ului, să atragă noi talente, să-și îmbunătățească brandul și să sporească profitabilitatea – într-un mod care le face viața mai frumoasă atât lor, cât și oamenilor din echipe.

 

I Love It Here: How Great Leaders Create Organizations Their People Never Want to Leave, de Clint Pulver

În acest volum vei descoperi informații obținute din mii de interviuri sub acoperire cu numeroși angajați, informații ce dezvăluie totodată cele mai bune metode de identificare a talentelor și felul în care se construiește o cultură de succes la locul de muncă. Vei afla, de asemenea, factorul numărul unu al fluctuației angajaților, dar și ce poți face pentru a opri un exod și cum poți construi o echipă care funcționează cu adevărat. După ce o vei parcurge, vei recunoaște posibilități unde alții văd probleme și vei reuși să captezi puterea momentelor mici pentru a crea sentimentul de apartenență la job. Compania pe care o reprezinți poate fi un loc în care oamenii nu doar supraviețuiesc, ci și prosperă.

 

Ți-a plăcut acest articol ce prezintă cărți despre fericire și succes? Citește și:

Cum ai grijă de tine, în calitate de lider?

 

De ce set de abilități ai nevoie pentru a fi un lider empatic

Categorii:
AgendaIdei

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*