Cărți care-ți schimbă perspectiva asupra eșecului
Știri

Cărți care-ți schimbă perspectiva asupra eșecului

Numai bune de parcurs în această vară

Poți reacționa în două moduri atunci când te confrunți cu un eșec. Poți renunța sau poți încerca din nou. Toată lumea îți va spune: „Continuă să încerci”! Dar acel sfat sună golit de semnificație după un eșec. Dacă ai dat totul pentru ceva, poate că asta era tot ce aveai. Și aici intervine reziliența. Reziliența înseamnă să ai forță de a merge mai departe cu cunoștințele dobândite în urma unui eșec. Înseamnă să-ți accepți cicatricile și te folosești de ele pentru a obține succesul în viitoarea bătălie.

Iar reziliența se construiește pe baza înfrângerilor. Învățarea dintr-un eșec necesită anumite instrumente care s-ar putea să nu-ți fie la îndemână din prima. Ținând cont de acest aspect, iată 5 cărți utile care te vor ajuta să te raportezi diferit la eșec.

 

Celebrating Failure: The Power of Taking Risks, Making Mistakes, and Thinking Big, de Ralph Heath

Descoperă o carte care te va ajuta să-ți tratezi cu succes frica de eșec! Celebrating Failure este practic un îndrumar pentru liderii care-și propun să transforme eșecul într-un instrument de învățare pentru a-și îmbunătăți organizațiile și a atinge obiective din ce în ce mai curajoase. Autorul susține că „eșecurile pozitive” nu reprezintă doar pași necesari pe drumul către succes, ci încurajează și o mai mare libertate în asumarea de riscuri pentru atingerea diverselor ținte.

 

Adapt: Why Success Always Starts with Failure, de Tim Harford

În această carte revoluționară, Tim Harford vine cu o abordare nouă și inspirațională pentru rezolvarea celor mai presante probleme din viață. Când ne confruntăm cu situații complexe, ne-am obișnuit cu toții să ne uităm la liderii noștri pentru a stabili un plan de acțiune și a deschide calea spre succes. Dar provocările actuale pur și simplu nu pot fi mereu abordate cu soluții de-a gata și cu opinii ale experților. Acest volum este un manual de supraviețuire și prosperare într-o lume complexă, în continuă schimbare.

 

How to Fail: Everything I’ve Ever Learned from Things Going Wrong, de Elizabeth Day

Inspirată de podcast-ul popular al autoarei, cartea How To Fail este celebrarea strălucit de amuzantă și dureros de sinceră a lucrurilor care merg prost. Este o carte pentru oricine a eșuat vreodată, iar asta înseamnă că este o carte pentru toată lumea. Ea se bazează pe premisa simplă că a înțelege de ce eșuăm, în cele din urmă ne face mai puternici. How to Fail dezvăluie că eșecul nu este ceea ce ne definește, ci mai degrabă, felul în care răspundem la el și în care acesta ne modelează ca indivizi. Pentru că a învăța cum să pierzi înseamnă de fapt să înveți cum să reușești mai bine. Și toată lumea are nevoie și de astfel de lecții.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

When Smart People Fail: Rebuilding Yourself for Success, de Carole Hyatt și Linda Gottlieb

Disponibilizările și falimentele aduc milioane de oameni în fața unor eșecuri neașteptate, adeseori devastatoare pentru viața lor profesională. Dacă vă numărați printre ei – sau vă temeți că ați putea fi în curând – ajutorul vă este la îndemână în această carte.

Cu toții ne temem de eșec. Dar când oamenii inteligenți eșuează, reușesc să transforme pierderea într-o victorie. Bazându-se pe propriile lor experiențe și pe cele ale multor altora, Carole Hyatt și Linda Gottlieb oferă sfaturile practice, pozitive și liniștitoare necesare în vremuri tulburi. Nu contează cu adevărat dacă eșuăm, ci modul în care facem față eșecului. În acest volum vei descoperi instrumentele necesare pentru a reveni și a recâștiga controlul.

 

The Up Side of Down: Why Failing Well Is the Key to Success, de Megan McArdle

Multe produse noi eșuează. La fel și o bună parte dintre business-urile la început de drum. Și sincer vorbind, fiecare dintre noi a experimentat cel puțin un eșec major în viață. Dar, ce te face să o iei de la capăt și de această dată să ai succes? Ce îi separă pe cei care continuă să comită erori de cei care transformă fiecare greșeală într-o lecție prețioasă? Unul dintre cei mai populari bloggeri de afaceri, Megan McArdle vine cu exemple practice menite să te ajute să te reinventezi în fața eșecului.

 

Ți-a plăcut acest articol cu cărți care te ajută să te raportezi diferit la eșec? Citește și:

Cărți motivaționale care-ți vor insufla curaj în carieră

Opt cărți pe care să le citești azi pentru dezvoltarea profesională de mâine

10 lecții de leadership de la Steve Jobs

Categorii:
ȘtiriUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*