beneficii
Beneficii

Cu ce beneficii să vii în 2021 pentru oamenii din echipa ta

Adaptează-le în funcție de așteptările actuale

Pachetul acela de beneficii la care lucram în alți ani să-l facem cât mai creativ s-a schimbat brusc în 2020. De la masaj la birou și Happy Friday am trecut la mici atenții pe care am încercat, cu resurse minime la birou, să le trimitem colegilor acasă cu diferite ocazii. Bugetele probabil s-au redus și ele. Conform unui studiu eJobs doar un sfert dintre angajatori au păstrat aceleași pachete și după declanșarea pandemiei. Și așteptările angajaților s-au mai domolit, însă ele există în continuare și multe dintre ele sunt apăsătoare.

73% dintre respondenții unui studiu realizat de Prudential Financial au declarat că beneficiile sunt un motiv important pentru care ar rămâne la un loc de muncă, în creștere față de 59% în urmă cu un an. Un semnal și mai clar este acesta: 52% dintre cei chestionați au spus că își vor părăsi slujba actuală și vor risca un job nou dacă ar oferi beneficii mai bune.

Desigur că în 2021 avem în plan să facem lucrurile mai bine, să fim mai darnici cu beneficiile, însă incertitudinea economică actuală nu ne oferă deocamdată o mână prea largă. Chiar și așa ne putem gândi de pe acum ce beneficii ar fi potrivite în noul an, ce buget ar fi necesar și cum să comunicăm colegilor schimbările.

Society of Human Resources Management menționează că este nevoie de de compensarea cheltuielilor pentru testarea și tratamentul COVID-19, de o atenție sporită asupra abonamentelor medicale și asupra serviciilor pe care le cuprind acestea.

 

Beneficii în ton cu prezentul


Deși 37% dintre angajatori nu anticipează ajustarea beneficiilor pentru 2021, 48% continuă să analizeze situația, potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanță Mercer pe un eșantion de 505 angajatori.

Printre cele mai frecvente schimbări pe care le iau în considerare companiile, conform sondajului Mercer, sunt:

  • Extinderea programelor de consultații online (32%)
  • Îmbunătățirea programelor pentru sănătatea mintală (25%)
  • Deducerea unor servicii medicale sau coplăți (20%)
  • Extinderea beneficiilor voluntare care să le ofere angajaților posibilitatea de a folosi o anumită sumă de bani pentru acele servicii medicale de care are nevoie fiecare (16,5%).

Beneficiile ar trebui însă aliniate cu așteptările angajaților.

42% dintre angajați își doresc mai puțin stres în 2021


PayFit, compania de automatizare a proceselor de payroll și HR din Marea Britanie, a chestionat 2.000 de angajați din Marea Britanie, iar 85% dintre aceștia s-au confruntat cu îngrijorări legate de muncă de când a început pandemia.

21% au spus că au lucrat peste program, având dificultăți în menținerea sau realizarea unui echilibru bun dintre viața profesională și cea privată.  18% au spus că nu se simt motivați în timp ce lucrează de la distanță și 17% nu se bucură să lucreze de la distanță pentru că pierd contactul zilnic cu omul. Cu toate acestea, 17% dintre respondenți nu sunt încă pregătiți să se întoarcă la birou, afirmând că nu este sigur să o facă.

Iată cum văd oamenii anul 2021
42% dintre angajați își doresc să aibă parte de mai puțin stres la job. Mai
mult de o treime dintre respondenți (35%) ar dori să știe dacă există posibilitatea de a le crește salariul sau dacă există oportunități de a primi bonusuri, în timp ce 28% ar dori o securitate mai bună a locului muncă. În plus, un sfert dintre angajați își doresc să aibă ore flexibile de lucru.

„Rezultatele sondajului arată importanța transparenței și comunicării în perioadele de criză. Liderii din resurse umane trebuie să își asume responsabilitatea și să se asigure că angajații lor se simt în siguranță și bine informați cu privire la rezultatele organizaționale”, spune Caroline Leroy, Chief People & fulfilment officer la PayFit. 

„Poate în mod surprinzător, securitatea locului de muncă are un impact direct asupra sănătății mintale și a bunăstării angajaților, care, la rândul său, poate avea un impact serios asupra succesului general al afacerii”, adaugă Caroline Leroy. 

Aceasta menționează că sănătatea mintală a angajaților ar trebui să fie o prioritate majoră pentru lideri în 2021. Descoperă în continuare o listă de beneficii pentru echipa ta, pusă la dispoziție de site-ul bestmoneymoves.com care oferă sfaturi în carieră și finanțe:

 

Beneficii pentru sănătate

56% dintre angajați au folosit un card de credit pentru a plăti asistență medicală la un moment dat în viața lor și mai mult de jumătate dintre ei încă datorează bani din cauza acestei decizii, potrivit cercetărilor efectuate de CompareCards. Aproape 60% au declarat că altfel nu ar fi putut să-și permită costul îngrijirii medicale.

Aceste date ar trebui să te mobilizeze spre a găsi o variantă prin care să oferi colegilor asigurări medicale de sănătate. Dacă acestea există deja în pachetul de beneficii merită să faci o analiză pentru a vedea ce servicii acoperă, ce servicii nu acoperă, pentru ce servicii se fac coplăți etc. În urma unui audit și a comunicării cu furnizorii de servicii medicale poți oferi o acoperire mai bună a serviciilor medicale.

 


Beneficii pentru sănătatea mintală

Aproximativ 1 din 4 angajați au fost diagnosticați cu depresie și 40% dintre aceștia își iau în medie 10 zile libere de la serviciu în fiecare an din cauza acestor stări emoționale pe care le au frecvent, potrivit Asociației Americane de Psihiatrie. 

Aproape 60% dintre angajații care își gestionează cu greu stările emoționale, asociate și acestei perioade de izolare și incertitudine economică, au declarat că angajatorul lor nu oferă programe de sănătate mintală care să le satisfacă nevoile sau că programele pe care le oferă sunt prea greu de accesat sau de înțeles, potrivit unui sondaj realizat de MetLife.

Este important să oferi astfel de beneficii pentru sănătatea mintală, prin parteneriat cu clinici de consiliere psihologică și prin comunicare constantă cu angajații. La nivelul echipei ar trebui să existe înțelegere și nicidecum stigmatul că ceva în neregulă cu depresia, anxietatea sau lupta cu o boală mintală.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Programe de bunăstare financiară

Stresul financiar are un impact negativ asupra capacității unui angajat de a lucra  și acest aspect este tot mai documentat în ultimii ani. Pandemia a adâncit însă și mai mult acest impact al situației financiare asupra psihicului oamenilor. În perioade incerte, în care și veniturile salariale sunt diminuate sau stagnează, aceștia au nevoie de instrumente financiare, de resurse și sfaturi economice. 

Instrumentele financiare îi ajută pe oameni să-și măsoare stresul financiar, bugetul pentru cheltuieli lunare și să facă planificarea pentru situații de urgență. Oferă-le colegilor posibilitatea de a vorbi cu un consilier financiar profesionist de la care pot învăța cum să-și gestioneze mai bine bugetul. Efectul se va vedea în starea lor emoțională. 

 

 

Beneficii pentru dezvoltare profesională

Angajații doresc să avanseze în carieră și oferirea de beneficii care să le ofere posibilitatea să-și perfecționeze abilitățile și să fie la zi cu schimbările din industrie sunt un dublu câștig, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Învățarea și perfecționarea sunt cu atât mai importante în timpuri economice incerte. 

 

 

Program de lucru flexibil

Potrivit unui sondaj realizat de Glassdoor, mai mult de 60% dintre angajați își doresc să continue să lucreze de acasă cu normă întreagă chiar și după ce restricțiile specifice pandemiei nu vor mai exista. 60%  dintre angajați ar lua în considerare aplicarea la un post care este complet remote. Oamenii și-au amenajat birouri acasă, au o anumită libertate în a-și organiza programul de lucru și asta îi motivează.

 

 

Beneficii pentru părinți

Deși în ultimul an s-au făcut mici progrese pentru a ajuta părinții care au copii la școală, prin acordarea zilelor libere pentru părinți, mai avem mult de lucru la acest capitol. Și  2021 vine cu aceeași provocare, 2 în 1: job și parenting. Nici la americani situația nu stă însă prea roz. În peste 60% dintre familiile americane, ambii părinți sunt angajați, însă doar 6% dintre companii oferă beneficii pentru îngrijirea copilului, potrivit cercetărilor realizate de compania Clutch, specializată în reting-uri și review-uri pe segementul B2B. Un alt studiu, realizat de New America’s Better Life Lab și Care.com arată că anual costul mediu al serviciilor de îngrijire a copiilor este de 9.589 dolari, mai scump decât școlarizarea (9.410 dolari). Pentru susține părinții să lucreze este nevoie de subvenții care să le permită să plătească un ajutor și chiar de un sistem de recomandări de persoane/instituții  avizate care îi pot supraveghea pe juniori, la care părinții să apeleze în caz de nevoie.

 

Responsabilitate socială

Angajații își doresc să lucreze pentru companii care au grijă de comunitățile din care fac parte și de probleme sociale importante, precum sărăcia, schimbările climatice. Harvard Business Review scrie că intrăm în Epoca Justiției Sociale Corporative. Companiile cu programe puternice de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) sunt mai profitabile decât cele care nu se implică.

2021 nu vine cu o perspectivă economică foarte clară, însă beneficiile ar trebui regândite chiar și în baza unui buget mai mic decât anii trecuți. Beneficiile în domeniul sănătății fizice și mintale ar trebui să aibă prioritate, iar acestora li se pot adăuga și altele, la alegere în baza unei sume, care să ofere oamenilor posibilitatea de a se bucura de ceea ce le place. Inițiativele vor și mai apreciate dacă sunt luate în urma discuțiilor în echipă și comunicate deschis și transparent. 

 

Ți-a plăcut articolul? S-ar putea să-ți placă și:

Încurajează performanța echipei tale
Cum să te adaptezi la schimbare

Categorii:
Beneficii

Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru că nu simt că muncesc. După 7 ani de peregrinări în PR, jurnalism și marketing pentru HR, a venit momentul meu să dau ce e mai bun pentru oameni pe www.wearehr.ro

Leave a Reply

*

*