back to school
Dezvoltare personala

15 metode care te conduc spre soluții mai bune

Back to School - decizii pe baza metodei științifice

Dacă-n trecut multe decizii în HR erau luate instinctual, pe baza experiențelor anterioare, dar și pe feelingul specialistului, în prezent ai o mulțime de date și instrumente de partea ta. Nu mai e nevoie să întorci problemele pe toate părțile și să pui multă presiune pe tine pentru a ajunge la soluția câștigătoare. Așa că-ți propunem un exercițiu. Ce-ar fi dacă ai renunța la acest cocktail de trăiri și ai descoperi cele mai bune soluții savurând partea interactivă, dar și extrem de practică a acestui mecanism? Back to school, brainstorminguri, hărți mentale, jocuri și chiar detașarea completă – află din articol ce metode ai la îndemână.

 

Metoda I: Back to school

Chiar dacă poate ai uitat multe noțiuni teoretice din cele învățate la școală, când ai de luat decizii importante e un moment bun să-ți aduci aminte de o activitate care sigur îți plăcea: experimentele științifice. Totul era împărțit în etape bine definite, astfel încât să te conducă spre o concluzie bine documentată.

 

Iată în ce constă Metoda Științifică :

➊ Constatarea — pe baza unei observații (de exemplu că angajații nu mai folosesc pachetul de beneficii), formulezi o întrebare. În acest caz: Ar trebui să modific pachetul de beneficii pentru angajați?

➋ Întrebarea o poți adresa prin e-mail sau canalele de comunicare internă. Să spunem că vei afla că nu sunt mulțumiți de pachetul actual, pentru că unele beneficii nu li se potrivesc.

➌ Ipoteză — Pe baza cercetărilor tale, formulează o ipoteză sau o afirmație căreia dorești să-i testezi validitatea. De exemplu: Dacă le ofer posibilitatea de a opta pentru un pachet flexibil de beneficii, ar fi mai folosite?

➍ Experimentul — pe o perioadă de test definită, lasă angajații să-și aleagă singuri beneficiile și să ofere feedback.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

➎ Concluziile — notează datele experimentului.

➏ Rezultate — Formulează rezultatele pe baza datelor pe care le-ai colectat. De exemplu, poți constata că 80% dintre angajați sunt mulțumiți de noua opțiune de a avea flexibilitate în alegerea beneficiilor.

Urmărește și celelalte metode în articolele următoare.

Articol scris de Steluța Năstase-Lupu și Iulia Văcăroiu.

Ți-a plăcut articolul despre metoda Back to school? S-ar putea să-ți placă și:

Soluția e la tine. Nu fi tu obstacolul

Cum îți ghidezi echipa către soluții

Strategii de rezolvare a problemelor

Categorii:
Dezvoltare personala

Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru că nu simt că muncesc. După 7 ani de peregrinări în PR, jurnalism și marketing pentru HR, a venit momentul meu să dau ce e mai bun pentru oameni pe www.wearehr.ro

Leave a Reply

*

*