back to school
Dezvoltare personala

15 metode care te conduc spre soluții mai bune

Back to School - decizii pe baza metodei științifice

Dacă-n trecut multe decizii în HR erau luate instinctual, pe baza experiențelor anterioare, dar și pe feelingul specialistului, în prezent ai o mulțime de date și instrumente de partea ta. Nu mai e nevoie să întorci problemele pe toate părțile și să pui multă presiune pe tine pentru a ajunge la soluția câștigătoare. Așa că-ți propunem un exercițiu. Ce-ar fi dacă ai renunța la acest cocktail de trăiri și ai descoperi cele mai bune soluții savurând partea interactivă, dar și extrem de practică a acestui mecanism? Back to school, brainstorminguri, hărți mentale, jocuri și chiar detașarea completă – află din articol ce metode ai la îndemână.

 

Metoda I: Back to school

Chiar dacă poate ai uitat multe noțiuni teoretice din cele învățate la școală, când ai de luat decizii importante e un moment bun să-ți aduci aminte de o activitate care sigur îți plăcea: experimentele științifice. Totul era împărțit în etape bine definite, astfel încât să te conducă spre o concluzie bine documentată.

 

Iată în ce constă Metoda Științifică :

➊ Constatarea — pe baza unei observații (de exemplu că angajații nu mai folosesc pachetul de beneficii), formulezi o întrebare. În acest caz: Ar trebui să modific pachetul de beneficii pentru angajați?

➋ Întrebarea o poți adresa prin e-mail sau canalele de comunicare internă. Să spunem că vei afla că nu sunt mulțumiți de pachetul actual, pentru că unele beneficii nu li se potrivesc.

➌ Ipoteză — Pe baza cercetărilor tale, formulează o ipoteză sau o afirmație căreia dorești să-i testezi validitatea. De exemplu: Dacă le ofer posibilitatea de a opta pentru un pachet flexibil de beneficii, ar fi mai folosite?

➍ Experimentul — pe o perioadă de test definită, lasă angajații să-și aleagă singuri beneficiile și să ofere feedback.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

➎ Concluziile — notează datele experimentului.

➏ Rezultate — Formulează rezultatele pe baza datelor pe care le-ai colectat. De exemplu, poți constata că 80% dintre angajați sunt mulțumiți de noua opțiune de a avea flexibilitate în alegerea beneficiilor.

Urmărește și celelalte metode în articolele următoare.

Articol scris de Steluța Năstase-Lupu și Iulia Văcăroiu.

Ți-a plăcut articolul despre metoda Back to school? S-ar putea să-ți placă și:

Soluția e la tine. Nu fi tu obstacolul

Cum îți ghidezi echipa către soluții

Strategii de rezolvare a problemelor

Categorii:
Dezvoltare personala

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*