confesiuni de lider Aida Dinu, Head Of Global Human Resources la Ezugi
HR Challenge

Confesiuni de lider. Aida Dinu, Head of Global Human Resources, Ezugi

Cum construiești mediul în care oamenii se simt apreciați

Pentru a afla pe ce aspecte ar trebui să mizezi într-o industrie în care diferențierea ca angajator poate reprezenta o provocare, am stat de vorbă cu Aida Dinu, Head Of Global Human Resources în cadrul Ezugi. Ea ne-a dezvăluit ce a convins-o să se alăture organizației în urmă cu 6 ani, ce lecții importante de leadership și-a însușit în tot acest timp și cum se conturează planurile pentru ultimul sprint al lui 2023.

 

Aida Dinu, Head Of Global Human Resources la Ezugi

Aida Dinu, Head Of Global Human Resources în cadrul Ezugi

 

De 6 ani faci parte din echipa Ezugi. Ce te-a atras în primă fază acolo și care sunt aspectele care-ți fac mai frumoasă viața la job în prezent?

În urmă cu 6 ani, am fost atrasă de Ezugi pentru reputația sa în industrie și pentru flexibilitatea de a crea o cultură organizațională orientată către inovație și colaborare. De-a lungul timpului, am fost impresionată de echipele talentate și pasionate cu care am lucrat și de mediul de lucru stimulant, care mi-a permis să-mi dezvolt abilitățile în domeniul resurselor umane. Aspectele care-mi fac mai frumoasă viața la job în prezent sunt, în primul rând, oportunitățile de creștere profesională continuă și susținerea pe care o primesc din partea echipei. De asemenea, faptul că pot contribui activ la dezvoltarea carierei colegilor și că pot aduce valoare semnificativă organizației înseamnă mult pentru mine.

 

Care sunt cele mai eficiente strategii pe care le-ai implementat în cadrul departamentului de HR în tot acest timp pentru a spori implicarea și satisfacția oamenilor din echipe? Ce consideri că mai funcționează și ce nu mai funcționează post pandemie?

Una dintre cele mai eficiente strategii pe care le-am implementat în cadrul departamentului de HR a fost dezvoltarea unui career path personalizat pentru angajați, care să acopere nevoile individuale de dezvoltare profesională. Acest lucru a sporit implicarea și satisfacția angajaților, permițându-le să-și dezvolte abilitățile și să-și atingă obiectivele profesionale. Totodată, am investit într-o comunicare transparentă și deschisă cu angajații, asigurându-ne că toți înțeleg obiectivele organizației și contribuția fiecăruia la acestea. Astfel, am creat un mediu în care oamenii se simt valorizați și motivați să contribuie la succesul companiei. O altă strategie importantă a fost acordarea unei atenții sporite echilibrului între viața personală și profesională, prin flexibilitatea programului de lucru și oferirea unor avantaje adiționale pentru sănătate și wellbeing. Post pandemie, am observat că unele strategii tradiționale, cum ar fi sesiunile de team-building fizice, pot fi înlocuite cu alternative digitale mai eficiente. Totodată, am remarcat că acordarea flexibilității în programul de lucru rămâne extrem de valoroasă pentru angajați.

 

Cum arată procesul de onboarding în prezent în cadrul Ezugi?

Procesul de onboarding este în continuă dezvoltare și adaptare la nevoile companiei. În prezent, în cadrul Ezugi, procesul de onboarding este unul structurat și personalizat pentru fiecare nou angajat. El implică o pregătire cuprinzătoare, sesiuni de cunoaștere a culturii organizaționale și mentorat din partea unor colegi experimentați. Am introdus, de asemenea, un sistem de feedback constant pentru a îmbunătăți continuu experiența de onboarding.

 

Cum te asiguri că politica de compensații și beneficii este competitivă pe piață și că bonusurile sunt aliniate cu performanța individuală?

Pentru a asigura competitivitatea politicii de compensații și beneficii pe piață, efectuăm în mod regulat cercetări salariale și analize comparative, atât externe, cât și interne. Acest lucru ne permite să fim în pas cu evoluțiile din industrie și să oferim pachete de compensații atractive și echitabile. În ceea ce privește alinierea bonusurilor cu performanța individuală, am implementat un sistem de evaluare obiectiv, bazat pe indicatori clari și măsurabili de performanță. Astfel, ne asigurăm că bonusurile sunt acordate în mod corect și că angajații sunt motivați să-și atingă obiectivele.

 

Cât de dificil este să te diferențiezi ca angajator pe zona industriei de entertainment? Care sunt principalele obstacole pe care le întâmpinați?

În industria noastră, diferențierea ca angajator poate fi o provocare. Unul dintre principalele obstacole este atragerea și reținerea talentelor tinere, într-un mediu foarte competitiv. Pentru a face față acestei provocări, ne concentrăm pe construirea unui brand de angajator atractiv și pe promovarea culturii noastre organizaționale ca fiind deschisă, flexibilă, prietenoasă și inovatoare.

 

interviu cu Aida Dinu, Head Of Global Human Resources la Ezugi

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum te-ai adaptat la noile tehnologii și platforme digitale în domeniul resurselor umane și cum au contribuit acestea la sporirea productivității?

Adaptarea la noile tehnologii și platforme digitale în domeniul resurselor umane a fost esențială pentru sporirea productivității. Am implementat soluții digitale pentru recrutare, onboarding, managementul performanței și dezvoltare profesională. Aceste tehnologii ne-au permis să automatizăm procese repetitive, să accesăm date relevante în timp real și să îmbunătățim comunicarea internă. Astfel, am putut aloca mai mult timp pentru strategiile de dezvoltare a angajaților și pentru îmbunătățirea experienței acestora la locul de muncă.

 

Cum măsori și evaluezi impactul strategiilor tale în departamentul de resurse umane și cum îți ajustezi abordarea în funcție de feedback și de rezultate?

Măsurarea impactului strategiilor în departamentul de resurse umane este esențială pentru a lua decizii informate. Ne folosim de indicatori-cheie de performanță (KPI-uri), precum rata de retenție, engagementul angajaților, eficiența proceselor de recrutare și calitatea evaluărilor performanței. Feedback-ul de la angajați este, de asemenea, extrem de important. Desfășurăm periodic sondaje de satisfacție în rândul lor pentru a le înțelege nevoile și a identifica eventualele probleme. În funcție de rezultatele obținute, ajustăm abordarea și strategiile, adaptându-ne în permanență la cerințele în schimbare ale angajaților și ale organizației.

 

Cum îți gestionezi propria dezvoltare personală și profesională ca lider în domeniul resurselor umane?

Ca lider în domeniul resurselor umane mizez pe un mix de învățare continuă și mentoring pentru dezvoltarea profesională și personală. Particip la conferințe, workshop-uri și programe de certificare pentru a fi la curent cu cele mai recente tendințe și practici în domeniu. Colaborarea cu alți profesioniști din industrie și schimbul de experiențe și idei mă ajută să-mi perfecționez abilitățile de leadership și să găsesc soluții inovatoare pentru provocările din domeniul resurselor umane.

 

Care sunt cele mai importante lecții despre leadership pe care le-ai deprins în Ezugi?

Printre cele mai valoroase lecții se numără importanța ascultării active și a comunicării transparente cu echipa. Înțelegerea nevoilor și așteptărilor angajaților este esențială pentru a-i motiva și a construi o cultură a încrederii. De asemenea, am învățat că flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calități-cheie pentru un lider într-un mediu dinamic, ca al nostru.

 

Subiectul echilibrului între viața personală și profesională este în continuare unul de interes. Ce măsuri s-au luat în cadrul Ezugi în această direcție?

Am implementat programe de wellness, ce includ sesiuni de conștientizare a burnout-ului, dar și sesiuni individuale cu un terapeut. Totodată, am promovat o cultură a luării de concedii și a timpului liber pentru relaxare, astfel încât angajații să-și poată reîncărca bateriile și să fie mai motivați în activitatea lor profesională.

 

Cum se conturează planurile de recrutare Ezugi pentru ultimul trimestru al lui 2023?

Pentru ultimul trimestru, planurile noastre se axează pe atragerea unor profesioniști talentați și dedicați, pentru a sprijini creșterea și extinderea organizației noastre. Avem în vedere candidați care ne împărtășesc valorile și care pot aduce un aport semnificativ în echipa noastră diversă. Recrutarea va fi făcută atât la nivel local, cât și internațional, pentru a asigura o diversitate de perspective și competențe în organizație. De asemenea, ne concentrăm pe dezvoltarea de parteneriate cu instituții academice și asociații profesionale pentru a identifica și atrage tinere talente în industrie.

 

Ți-a plăcut articolul: Confesiuni de lider: Aida Dinu, Head of Global Human Resources – Ezugi? Citește și: 

Explozie de aplicări pe piața muncii

Top 10 podcasturi pentru inspirație și dezvoltare profesională

Cum cultivi autonomia în rândul echipei

Categorii:
HR ChallengeLeader Confessions

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*

Sari la: