sportul
Beneficii

Ce rol ocupă sportul în compania Decathlon și cum influențează pozitiv relația angajator-angajat

6 acțiuni pe care ar trebui să le urmezi

Sportul reprezintă un aspect important atât în activitatea noastră de zi de zi, cât și în viața angajaților, dar te-ai gândit ce loc ar putea să ocupe sportul în compania ta, mai ales în contextul actual, când prioritatea tuturor este să se mențină sănătoși și să îi protejeze pe cei dragi? Pentru a te ajuta să găsești mai ușor un răspuns la această întrebare, echipa Decathlon România îți povestește  despre câteva dintre acțiunile pe care le-a implementat de-a lungul timpului în cadrul activității sale. Acestea ar putea fi urmate cu succes de oricare altă companie, din orice industrie, indiferent de domeniul acesteia.

 

Folosește sportul ca instrument pentru a aduce echipa împreună. Până acum un an aveam team building-urile prin care îi ajutam pe membrii echipei să se cunoască mai bine și să învețe să colaboreze pentru atingerea unui obiectiv comun. Acum trebuie să ne adaptăm și să găsim soluții astfel încât oamenii să se cunoască, păstrând distanțarea fizică. Sportul poate fi o pasiune care să-i aducă împreună. Poate fi practicat acasă, în timp ce te conectezi online cu oamenii, sau fizic, alături de o parte din membrii echipei,  păstrând toate măsurile necesare în contextul actual. Avantajele sunt numeroase: ne ajută să înțelegem mai bine ideea de leadership, importanța muncii în echipă și a fiecărui membru în parte în obținerea victoriei, învățam să fim fairplay și uniți pentru binele echipei, mai întâi pe terenul de joc, iar apoi, în activitatea de la locul de muncă.

 

Oferă articole sportive angajaților, cu diferite ocazii, pentru a aduce sportul mai aproape de ei, respectiv beneficiile acestuia și un stil de viață mai activ. Știm că sportul are o importanță deosebită în sănătatea fizică și mentală a fiecărei persoane în parte, întărește imunitatea și previne, astfel, îmbolnăvirile. De aceea încercăm să îi motivăm pe  angajați să practice sport și să le facilităm practicarea sportului favorit sau descoperirea unor sporturi noi, prin oferirea de articole sportive, ori de câte ori avem ocazia, respectiv sesiuni de antrenament live. Mai mult decât atât, în această direcție considerăm că s-ar putea înscrie și înlocuirea abonamentelor la sală cu echipament sportiv pentru sport acasă, având în vedere contextul actual.

 

 

Transformă spațiul de relaxare de la locul de muncă într-un spațiu pentru sport. Petrecem mult timp la locul de muncă și pentru noi este important să le oferim angajaților noștri un spațiu unde aceștia să se poată destinde, prin activități sportive care să le ofere un plus de energie. Astfel, în cadrul magazinelor noastre am organizat spații pentru sport (tenis de masă, baschet, fotbal, etc.) menite să îmbine distracția, sportul și momentele bine meritate de relaxare, care să fie valorificate apoi în cadrul activității specifice locului de muncă. Aceste spații sunt foarte apreciate de angajații noștri și au contribuit la creșterea plăcerii lor la locul de muncă. În urma sondajului nostru intern finalizat în urmă cu o lună,  99% dintre angajați au răspuns că sunt mândri și fericiți să lucreze la Decathlon. 


Propune transport alternativ.
Poate că una dintre dorințele oricărui angajat este să locuiască cât mai aproape de locul de muncă și nu străbată orașul în fiecare dimineață, mai ales dacă vorbim de un context în care evităm cât mai mult spațiile aglomerate. În această direcție, noi încercăm să le oferim angajaților noștri din servicii posibilitatea de a se deplasa cu trotinete marcă proprie, astfel încât să reducă timpul petrecut în trafic, să protejeze mediul înconjurător și, în această perioadă, să evite riscul de îmbolnăvire asociat utilizării mijloacelor de transport în comun.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Oferă echipament personalizat la angajare. Perioada de integrare este una deosebit de importantă pentru fiecare angajat în parte, motiv pentru care aceasta trebuie tratată ca atare. Să căutăm soluții care să o transforme într-o amintire frumoasă pentru noul membru al echipei. De exemplu, în Decathlon oferim echipament (polare și tricouri) personalizat angajaților care lucrează în departamentul de logistică, pentru a crește și consolida apartenența la nouă echipă.


Oferă echipament personalizat pentru diverse ocazii speciale
, pentru a-ți motiva angajații și a le transmite pasiunea pentru sport și energie.

 

În concluzie, sportul este un element cheie care paote motiva anagajații și poate contribui la creșterea ratei de plăcere la locul de muncă al acestora, indiferent de domeniul de activitate, ceea va avea un impact pozitiv asupra companiei. Știm că o echipă fericită la locul de muncă se implică activ și mereu responsabil în toate demersurile ce favorizează bunul mers al activității companiei. Tu ce acțiuni sportive vei implementa în cadrul companiei tale?

 

Descoperă oferta pentru echipa ta

 

Ți-a plăcut articolul despre cum influențează sportul relația angajator-angajat? S-ar putea să-ți placă și:

Vezi cu ce beneficii îți poți surprinde angajații de Sărbători

Clasele de fitness se mută de la studio acasă

 

Categorii:
Beneficii

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*