A crescut rata șomajului
Update

Rata șomajului a crescut la 4,18%

Cei mai mulți șomeri aveau între 40 și 49 de ani

Rata șomajului înregistrată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în luna iulie a fost de 4,18%, mai mare cu 0,03% față de luna anterioară. Astfel, dintre cele 350.000 de persoane înregistrate în evidențele agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, 62.000 primeau indemnizații de șomaj. Cei mai mulți șomeri aveau între 40 și 49 de ani (105.980 de persoane). În schimb, doar 29.366 de șomeri făceau parte din categoria de vârstă de 25-29 de ani.

Cât despre structura şomajului după nivelul de instruire, șomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional aveau ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (79,28%), în timp ce şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezentau 16,74%, iar cei cu studii universitare 3,98 %.

În funcție de mediul de rezidență, la finele lunii iulie 2017 situaţia şomajului se prezenta astfel: 197.177 şomeri proveneau din mediul urban şi 259.399 şomeri din mediul rural.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

În ce privește, numărul de șomeri pe județe, acesta a scăzut în București, iar cele mai mici scăderi s-au înregistrat în Bistrița-Năsăut cu peste 1.000 de personae, Hunedoara cu 775 de persoane, urmate de Suceava, Alba, Harghita și Gorj cu 300 persoane.

Datele ANOFM mai arată că judeţele cu cea mai mare pondere a şomerilor neindemnizaţi în numărul total al şomerilor sunt: Iași, Brăila, Satu Mare, Vaslui, Buzău, Galați, Dâmbovița și Teleorman.

Categorii:
Update

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*