Angajatii si nevoia de afirmare. Cum ii manageriezi
Focus

(P) Angajatii si nevoia de afirmare. Cum ii manageriezi?

Ia cele mai bune decizii

Am putea spune ca nevoia de afirmare este un instinct primar al individului. Cu totii ne dorim sa ne facem remarcati la job sau in viata privata, insa cum ramane cu metodele pe care le folosim? Din pacate, cand vine vorba de locul de munca, unii angajati au tehnici de impresionare mai putin ortodoxe. Sunt zgomotosi, isi doresc sa fie in centrul atentiei si asteapta laude la fiecare pas.

Focusul lor nu este de cele mai multe ori pe obiective, ci pe reactiile pe care le observa in randul colegilor si chiar al superiorilor. Este firesc ca fiecare angajat sa isi doreasca sa faca mai mult, sa fie mai bun, sa aduca rezultate in companie si, de ce nu, sa fie recompensat. Insa nevoia mult prea mare de afirmare poate fi un impediment in evolutia profesionala.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Este cunoscut faptul ca fiecare manager are cate un angajat preferat, o persoana pe care se poate baza mereu si in care are incredere ca va actiona corect si va lua deciziile cele mai bune. Insa acest lucru nu inseamna ca situatiile trebuie sa se schimbe complet in companie. Cei care sunt prea mult apreciati de manageri pot ajunge sa faca totul superficial, iar activitatea lor sa fie doar pentru a-i ajuta sa se afirme.

Citește continuarea în articolul Angajatii si nevoia de afirmare. Cum ii manageriezi?

Categorii:
FocusLeadership

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*