Joburi vacante
Update

Numărul joburilor vacante este în scădere față de trimestrul II al anului

Angajatorii au scos la bătaie aproape 59.000 de joburi, cu 5.200 mai puține față de trimestrul anterior

Numărul locurilor de muncă vacante în trimestrul III al acestui an a fost de 58.900, în scădere față de trimestrul anterior cu peste 5.000 de joburi disponibile, arată un comunicat de la Institutul Național de Statistică.

Mai mult, comparativ cu trimestru III al anului 2016, rata locurilor de muncă a scăzut cu 0,12 puncte procentuale, adică numărul joburilor a scăzut cu 4.000.

Cât despre cele mai mari rate ale joburilor disponibile care se calculează ca raport între posturile scoase la concurs și suma tuturor locurilor de muncă (atât cele ocupate, cât și cele neocupate), acestea s-au înregistrat în sănătate și asistență socială, urmată de administrație publică.

Astfel, sectorul bugetar a însumat circa 32% din numărul total de al locurilor de muncă disponibile, dintre care 8.700 în sănătate și asistență socială, 6.900 în administrație publică, respectiv 3.000 de joburi în învățământ.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Pe de altă parte, cele mai mici valori atât a ratei, cât și ale numărului de locuri de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă, care a scos la bătaie doar 1.000 de joburi.

În același timp, cea mai mare cerere de forță de muncă exprimată de angajatori atât prin intermediul ratei, cât și a numărului locurilor de muncă vacante a fost pentru ocupațiile de specialiști în diferite domenii de activitate.

Iar la pol opus, cu cele mai mici valori s-au întregistrat pentru ocupații ca lucrători calificați în agricultură, silvicultură sau pescuit, mai arată comunicatul INS.

Categorii:
Update

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*