motivația
Idei

5 moduri prin care poți să sporești motivația echipei

Ce acțiuni să întreprinzi

Nu mai este demult un secret faptul că angajații reprezintă inima oricărei companii. Ei sunt cei care îndeplinesc sarcinile zilnice menite să mențină business-urile în viață. Iar din postura de manager, e important să te asiguri că angajații sunt motivați și productivi. Însă cum abordezi această sarcină mai concret? Există o serie de modalități prin care o poți face, iar soluția pe care o vei adopta trebuie să țină cont de nevoile individuale ale echipei.

 

Idei pentru motivarea angajaților

Stabiliți împreună obiective și așteptări clare

Obținerea performanței la locul de muncă sporește încrederea în sine și îl motivează pe angajat. Acesta trebuie să știe ce așteptări are angajatorul de la el, pentru a fi determinat să-și realizeze task-urile. De aceea, e important să stabiliți împreună obiective clare și realizabile.

 

Încurajează contribuția și implicarea angajaților

Asigură-te că angajații tăi simt că fac parte din echipă, implică-i în procesul de luare a deciziilor și oferă-le șansa de a-și împărtăși ideile. Acest lucru îi va ajuta să se simtă implicați în succesul companiei și motivați să ofere tot ce au mai bun. De asemenea, este important să ai în vedere că motivația poate fi afectată negativ de un mediu de lucru nefavorabil. Este posibil ca angajații să nu dorească să ridice astfel de probleme în public, așa că oferă-le în mod regulat oportunități de a veni cu feedback în mod anonim.

 

Oferă recunoaștere și recompense

Arată-le angajaților tăi că le apreciezi contribuțiile, oferindu-le recunoaștere și recompense pentru o muncă bine făcută. Acest lucru poate fi ceva atât de simplu ca un bilet de mulțumire sau un program de recunoaștere mai formal, oferirea unui card cadou fiecărui angajat în preajma sărbătorilor sau crearea unei inițiative pentru a te asigura că valorile și cultura companiei sunt motive de mândrie pentru fiecare angajat.

 

Oferă oportunități de creștere și dezvoltare

Angajații care se simt blocați la un loc de muncă fără nicio posibilitate de avansare vor deveni rapid demotivați. Oferă-le angajaților oportunități de creștere și dezvoltare, astfel încât aceștia să-și poată vedea viitorul în cadrul companiei. Este important să discuți cu ei individual despre ambițiile lor profesionale și să le oferi o cale clară de promovare. Deși nu toți angajații sunt motivați de promovări, mulți dintre ei sunt, așa că asigură-te că sunt conștienți de perspectivele de promovare în cadrul organizației.

 

Comunică deschis și sincer

Comunicarea deschisă este esențială pentru a menține o echipă motivată. Ține angajații la curent cu noutățile companiei și fii sincer cu ei, atât în ceea ce privește aspectele bune, cât și cele mai puțin bune. Această transparență îi va ajuta să simtă că fac parte din echipă și îi va determina să contribuie activ la succesul companiei.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Este important să ai conversații deschise și sincere, individuale, cu angajații tăi despre ceea ce îi motivează la job. Nu există doi oameni la fel, așa că află ce măsuri suplimentare ai putea lua pentru a crește motivația fiecărui angajat în parte.

 

Ți-a plăcut articolul despre motivația angajaților? Citește și:

Cum arată piața muncii în apropierea sărbătorilor de iarnă

Practici bune când acorzi bonusuri de Sărbători

Podcasturi cu care-ți îmbunătățești productivitatea

 

 

Categorii:
Idei

Contributor / / Digital Content Specialist la Azimut & updateED.

Leave a Reply

*

*