Digitalizarea HR-ului instrumente
Cursuri de formare

Instrumente pentru digitalizarea HR-ului

Automatizarea proceselor în domeniul resurselor umane

Pentru liderii din domeniul resurselor umane și de afaceri, această transformare digitală atrage două provocări fundamentale. În primul rând, HR-ul poate ajuta liderii de afaceri și angajații să adopte un mod de gândire digital, un mod digital de a gestiona, organiza și de a conduce schimbarea. În al doilea rând, resursele umane au ocazia de a revoluționa întreaga experiență a angajaților prin transformarea proceselor de HR, a sistemelor și a organizației prin intermediul noilor platforme digitale, aplicații și modalități de furnizare a serviciilor de resurse umane.

Această transformare are deja infrastructura pregătită din partea utilizatorilor (angajaților): există peste 7 miliarde de dispozitive mobile la nivel  global și peste 40% din traficul global de internet este livrat prin aceste dispozitive. Numărul utilizatorilor de dispozitive mobile a trecut de 5 miliarde (aproximativ 2/3 din populația planetei).  Cu toate acestea,  echipele de resurse umane rămân cu mult în urma implementării soluțiilor mobile.

Imaginați-vă aplicațiile integrate care pot gestiona în mod automat timpul și prezența (pontajul); gestionează întâlnirile, calendarul și rezervarea automată a sălilor pentru ședințe și interviuri; oferă cursuri specifice online (microlearning), la cererea participanților într-un nou proiect; trimite mesaje către echipă când cineva întârzie pentru o întâlnire; monitorizează nivelul de stres și anunță când este timpul să faceți o pauză.

Aceasta este noua viziune pentru tehnologiile digitale SMAC (Social, Mobility, Analytics, Cloud), integrate în tehnologia digitală pentru a redefini experiența angajaților și pentru a face munca mai ușoară, mai productivă și mai plăcută în timp real – în timp ce, sperăm, îmbunătățim echilibrul dintre viața profesională și cea personală.

 

Ce noutăți aduce HR-ul digital?

Una dintre cele mai mari schimbări în trecerea la o strategie digitală în domeniul resurselor umane este focusul pe disponibilitate în timp real, luarea deciziilor și rezultatele. Acest lucru implică un pas semnificativ dincolo de multe eforturi recente în materie de resurse umane, care s-au axat pe servicii partajate și centre de servicii pentru resurse umane și SLA (service level agreements).

Digital HR este, de asemenea, un apel pentru a automatiza multe domenii ale resurselor umane, simplificând și adoptând mai multe operațiuni în timp real, în loc de a procesa formulare și tranzacții.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Sună bine, dar cu siguranță te gândești la nivelul de angajament necesar din partea echipei de management și cât de greu este să obții acest lucru. Mai mult de atât, necesită multă muncă dar și resurse considerabile: timp, oameni, bani, infrastructură IT, know-how etc.

 

Pășește în era digitală

Dacă momentan nu dispui de cele enumerate mai sus, îți recomand câteva instrumente de unde poți porni. Le poți folosi ca atare  sau le poți lua drept exemple care să-ți permită ulterior să dezvolți ceva in-house, specific pentru compania ta, cu module și funcționalități diverse. (și pe viitor adăugați alte module și funcționalități):

Sunt foarte multe soluții disponibile, dar va trebui să le testezi și să verifici dacă răspund cerințelor specifice pentru compania ta. Recomandarea mea este ca în timp, să dezvolți ceva intern care oferă analytics și date în timp real, și, eventual, unele platforme și funcționalități externe să fie conectate prin API.

Viitorul funcției de resurse umane se află în transformarea digitală. Fie că este vorba despre programe de învătare online, analytics de HR, platforme pentru diverse procese sau chiar simple aplicații care arată numărul de zile libere nefolosite de către angajat, îmbarcarea spre această călătorie este cu adevărat următoarea etapă în transformarea HR-ului.

Pentru mai multe detalii despre această temă și despre dezvoltarea programelor personalizate de învățare online intră pe Azimut Happy Employees.

Categorii:
Cursuri de formareHR ChallengeTraininguri

Contributor // General Manager la Azimut și updateED, misiunea sa în viață este să aducă o schimbare pozitivă prin transformarea experienței de învățare prin care oamenii trec.

Leave a Reply

*

*