inspector resurse umane
Focus

Vrei să devii inspector resurse umane?

Ce orizonturi îți deschide această profesie

Oamenii de resurse umane sunt cei care ghidează echipele, le motivează, implementează diverse sisteme care să le ușureze munca și tot timpul, dincolo de obiectivele companiei, se gândesc la scopurile personale ale oamenilor. De această dată, ne-am gândit și la aspirațiile celor din HR. Iar dacă te-ai gândit să aplici la un job de inspector resurse umane, trebuie să știi ce presupune acesta, ce beneficii îți oferă, dar și de ce specializări ai nevoie pentru a obține un astfel de rol. 

 

Care sunt responsabilitățile unui inspector de resurse umane

Inspectorul de resurse umane este un angajat esențial într-o companie, în special în cele mari, deoarece rolul său presupune gestionarea optimă a echipelor. 

Sarcinile unei persoane care ocupă această poziție variază în funcție de nivelul companiei, de specificul și nevoile acesteia. Cele mai importante responsabilități ale unui inspector de resurse umane, indiferent de compania în care lucrează, rămân însă aceleași: întocmirea și gestionarea actelor de evidență a angajaților, gestionarea procesului de selecție și recrutare sau depunerea declarațiilor privind contribuțiile la bugetul de stat. 

Nu în ultimul rând, persoana ce ocupă rolul de inspector resurse umane trebuie să cunoască foarte bine legislația muncii și să se asigure că organizația în care lucrează respectă toate prevederile legale. 

Vestea bună pentru cei care doresc să obțină un astfel de job este că nu au nevoie de studii superioare, ci este suficient să parcurgă un curs acreditat. Cursurile disponibile pe piață îți pun la dispoziție toate cunoștințele necesare pentru a prelua un astfel de rol. În continuarea articolului, am selecționat trei cursuri la care te poți înscrie chiar acum. 

 

Trei cursuri pe care le poți urma pentru a deveni inspector resurse umane 

  • Cursul de Inspector Resurse Umane, pus la dispoziție de Euro Best Team, pune accentul pe actualizarea legislației muncii și pe derularea tuturor aplicațiilor practice specifice unei persoane care se ocupă de gestionarea echipelor. Cursul este dedicat celor care doresc să-și aprofundeze cunoștințele sau să înceapă o carieră în acest domeniu. La partea de practică a cursului, participanții vor elabora documente precum CIM, fișa postului și diverse adeverințe. Mai multe despre acest curs, poți afla aici!
  • Un alt curs dedicat celor care vor să devină inspectori de resurse umane este cel organizat de Cursuri Premium Teaching. Acesta te poate ajuta să înțelegi mai bine mecanismul ce ghidează domeniul HR. Printre subiectele abordate în cadrul cursului se numără atribuțiile departamentului de HR, condițiile de angajare, contractul de muncă, evaluarea personalului, sistemul unitar de pensii publice, dar și sistemul asigurărilor pentru șomaj. Dacă ești interesat de acest curs, poți afla mai multe detalii aici!
  • Cel de-al treilea curs la care te poți înscrie chiar aici, este cel oferit de Extreme Training. Pe parcursul acestuia vei avea acces la 24 de modele de documente cu care lucrează în mod constant un inspector resurse umane, vei învăța să utilizezi tipizatele de înregistrare la ITM, iar trainerul îți va oferi răspunsurile la toate neînțelegerile punctuale cu care te poți confrunta în acest rol. 

 

Ce beneficii îți poate oferi această profesie 

Ai la dispoziție o paletă largă de domenii în care să te angajezi

Oamenii din companii sunt cele mai importante resurse, astfel că, indiferent de domeniul în care activează o organizație, aceasta are nevoie de un inspector de resurse umane care să gestioneze personalul.

 

Ai posibilitatea de interacționa cu mulți oameni 

Abilitățile bune de comunicare se regăsesc în topul criteriilor în funcție de care este recrutat un inspector de resurse umane, având în vedere că, dincolo de a cunoaște legislația sau alte aspecte ce țin de HR, persoana care ocupă acest rol trebuie să mențină o relație bună cu echipele și să încerce să le soluționeze provocările cu care se confruntă. 

 

De la inspector resurse umane la manager de HR 

Dincolo de beneficiile menționate anterior, poți să evoluezi în carieră. Mai exact, să obții rolul de manager al departamentului de resurse umane în care lucrezi. Deoarece rolul de inspector resurse umane îți oferă posibilitatea de a-ți demonstra abilitățile de lider, dar și de a cunoaște business-ul în întregime. 

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Trei joburi de inspector resurse umane la care să aplici acum

Inspector Resurse Umane/ Salarizare (Bacău)

Pentru jobul scos la bătaie de furnizorul de servicii complete în domeniul construcțiilor civile și industriale, Intertrade Group LTD, ai nevoie de o experiență de lucru de cel puțin trei ani în HR, să cunoști legislația muncii, dar și să deții abilități analitice. Persoana ce va obține acest loc de muncă, se va ocupa de întocmirea anumitor documente specifice departamentului de HR,  acordarea de asistență echipei, administrarea dosarelor de personal ș.a.m.d. Dacă te tentează ideea să aplici, ai link-ul aici!

 

Inspector resurse umane/Specialist HR (Galați)

Și acest job necesită cunoștințe solide de legislație a muncii, dar și un atestat de inspector/specialist HR. Persoana care va obține acest rol se va ocupa de întocmirea și administrarea dosarelor de angajare, înregistrarea informațiilor în Revisal, dar va fi responsabilă și de evidența suspendărilor temporare a contractelor individuale de muncă. Găsești mai multe informații despre jobul scos la bătaie de producătorul de containere metalice modulare și monobloc, Palmex CM, chiar aici

 

Inspector Resurse Umane (București)

Pentru a aplica la jobul disponibil în compania Rovere Mobili, care activează în domeniul amenajărilor interioare, este obligatoriu să deții un certificat de Inspector Resurse Umane. Persoana recrutată se va ocupa de colectarea și centralizarea informațiilor justificative privind statul de plată, efectuarea calculului salarial, întocmirea fișelor fiscale și înregistrarea acestora,  dar și diverselor raportări solicitate de către manager. Mai multe despre acest rol poți afla aici!

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Nu fura startul. Planifică-l atent!

Cinci cărți ghidează primii pași ca manager

Cum depistăm dezechilibrul emoțional al echipei

Categorii:
Focus

Editor // Absolventă de Relații Economice Internaționale (ASE Bucureşti), scrie de peste patru ani despre provocările cu care se confruntă piața muncii. Pasiunea pentru nevoile angajaților și ale companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu HR-ul. Ulterior, a ocupat poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*