inspector resurse umane
Focus

Vrei să devii inspector resurse umane?

Ce orizonturi îți deschide această profesie

Oamenii de resurse umane sunt cei care ghidează echipele, le motivează, implementează diverse sisteme care să le ușureze munca și tot timpul, dincolo de obiectivele companiei, se gândesc la scopurile personale ale oamenilor. De această dată, ne-am gândit și la aspirațiile celor din HR. Iar dacă te-ai gândit să aplici la un job de inspector resurse umane, trebuie să știi ce presupune acesta, ce beneficii îți oferă, dar și de ce specializări ai nevoie pentru a obține un astfel de rol. 

 

Descoperă aici locuri de munca Cluj!

 

Care sunt responsabilitățile unui inspector de resurse umane

Inspectorul de resurse umane este un angajat esențial într-o companie, în special în cele mari, deoarece rolul său presupune gestionarea optimă a echipelor. 

Sarcinile unei persoane care ocupă această poziție variază în funcție de nivelul companiei, de specificul și nevoile acesteia. Cele mai importante responsabilități ale unui inspector de resurse umane, indiferent de compania în care lucrează, rămân însă aceleași: întocmirea și gestionarea actelor de evidență a angajaților, gestionarea procesului de selecție și recrutare sau depunerea declarațiilor privind contribuțiile la bugetul de stat. 

Nu în ultimul rând, persoana ce ocupă rolul de inspector resurse umane trebuie să cunoască foarte bine legislația muncii și să se asigure că organizația în care lucrează respectă toate prevederile legale. 

Vestea bună pentru cei care doresc să obțină un astfel de job este că nu au nevoie de studii superioare, ci este suficient să parcurgă un curs acreditat. Cursurile disponibile pe piață îți pun la dispoziție toate cunoștințele necesare pentru a prelua un astfel de rol. În continuarea articolului, am selecționat trei cursuri la care te poți înscrie chiar acum. 

 

Trei cursuri pe care le poți urma pentru a deveni inspector resurse umane 

  • Cursul de Inspector Resurse Umane, pus la dispoziție de Euro Best Team, pune accentul pe actualizarea legislației muncii și pe derularea tuturor aplicațiilor practice specifice unei persoane care se ocupă de gestionarea echipelor. Cursul este dedicat celor care doresc să-și aprofundeze cunoștințele sau să înceapă o carieră în acest domeniu. La partea de practică a cursului, participanții vor elabora documente precum CIM, fișa postului și diverse adeverințe. Mai multe despre acest curs, poți afla aici!
  • Un alt curs dedicat celor care vor să devină inspectori de resurse umane este cel organizat de Cursuri Premium Teaching. Acesta te poate ajuta să înțelegi mai bine mecanismul ce ghidează domeniul HR. Printre subiectele abordate în cadrul cursului se numără atribuțiile departamentului de HR, condițiile de angajare, contractul de muncă, evaluarea personalului, sistemul unitar de pensii publice, dar și sistemul asigurărilor pentru șomaj. Dacă ești interesat de acest curs, poți afla mai multe detalii aici!
  • Cel de-al treilea curs la care te poți înscrie chiar aici, este cel oferit de Extreme Training. Pe parcursul acestuia vei avea acces la 24 de modele de documente cu care lucrează în mod constant un inspector resurse umane, vei învăța să utilizezi tipizatele de înregistrare la ITM, iar trainerul îți va oferi răspunsurile la toate neînțelegerile punctuale cu care te poți confrunta în acest rol.

Descoperă aici locuri de munca Bucuresti!

 

Ce beneficii îți poate oferi această profesie 

Ai la dispoziție o paletă largă de domenii în care să te angajezi

Oamenii din companii sunt cele mai importante resurse, astfel că, indiferent de domeniul în care activează o organizație, aceasta are nevoie de un inspector de resurse umane care să gestioneze personalul.

 

Ai posibilitatea de interacționa cu mulți oameni 

Abilitățile bune de comunicare se regăsesc în topul criteriilor în funcție de care este recrutat un inspector de resurse umane, având în vedere că, dincolo de a cunoaște legislația sau alte aspecte ce țin de HR, persoana care ocupă acest rol trebuie să mențină o relație bună cu echipele și să încerce să le soluționeze provocările cu care se confruntă. 

 

De la inspector resurse umane la manager de HR 

Dincolo de beneficiile menționate anterior, poți să evoluezi în carieră. Mai exact, să obții rolul de manager al departamentului de resurse umane în care lucrezi. Deoarece rolul de inspector resurse umane îți oferă posibilitatea de a-ți demonstra abilitățile de lider, dar și de a cunoaște business-ul în întregime. 

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Trei joburi de inspector resurse umane la care să aplici acum

Inspector Resurse Umane (Cluj-Napoca)

Pentru jobul scos la bătaie de UNIX Auto, un jucător important pe piața componentelor și accesoriilor auto, ai nevoie de cunoștințe a legislației muncii și procedurilor de calcul salarial, un atestat de Inspector Resurse Umane, experiență de cel puțin un an, dar și bune abilități de comunicare. Persoana ce va obține acest loc de muncă, se va ocupa de întocmirea anumitor documente specifice departamentului de HR, gestionarea dosarelor de personal, transmiterea electronică a datelor în REVISAL ș.a.m.d. Dacă te tentează ideea să aplici, ai link-ul aici!

 

Inspector resurse umane și Salarizare (Piatra Neamț)

Acest job necesită cunoștințe de Resurse Umane, Salarizare, Contabilitate și Protecția Muncii, dar și atenție la detalii, studii medii sau superioare, permis de conducere categoria B. Persoana care va obține acest rol se va ocupa de angajări, evidența salariaților actuali, salarizare, adeverințe, pontaje sau lichidări. Găsești mai multe informații despre jobul scos la bătaie de LAFOR, companie care are activitatea de prelucrarea a lemnului, chiar aici

 

Inspector Resurse Umane (Iași)

Pentru a aplica la jobul disponibil în compania IULIUS, care dezvoltă și operează proiecte mixte din zona de retail și office, precum și centre comerciale de tip mall la nivel național, trebuie să ai studii superioare finalizate, cunoștințe aprofundate de legislația muncii, experiență de minimum trei ani în resurse umane, dar și cunoașterea limbii engleze la nivel mediu. Mai multe despre acest rol poți afla aici!

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Noul sezon a debutat în forță pe piața muncii: peste 1.100.000 de aplicări

Cheia succesului stă în oamenii cu care lucrezi

Cum faci o cercetare disciplinară

Categorii:
Focus

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*