Primii pași în depistarea problemelor emoționale ale echipei
HR Trends

Primii pași în depistarea problemelor emoționale ale echipei

De unde începi și cum continui

Un sondaj realizat de McKinsey în 2020, efectuat în rândul a 1.000 de angajatori, a arătat că 90% dintre aceștia au raportat că pandemia generează probleme emoționale și afectează productivitatea echipelor. Ce e de făcut pentru a aborda situația înainte de a se agrava?

Testele psihologice pe care le-ar putea face periodic oamenii din echipa ta și workshop-urile în care să fie abordate teme precum stresul, anxietatea, PTSD-ul și depresia sunt două puncte bune de pornire în orice companie.

Informația pe care o vor primi în astfel de ocazii îi va ajuta să își recunoască simptomele și să devină conștienți că trebuie să aibă mai mare grijă de ei, ne-a explicat psihologul Irina Necșoi, psihoterapeut în cadrul platformei ATLAS (atlas.app). Tot ea ne-a mai punctat câteva lucruri care pot trăda probleme emoționale:

• Dacă o persoană se retrage, se închide în ea și nu mai comunică așa cum o făcea pe vremuri;
• Dacă un om își pierde adeseori cumpătul, mult mai des ca înainte;
• Dacă un coleg începe să amâne tot mai des deadline-uri;
• Dacă un membru al echipei se plânge că se confruntă cu insomnii;
• Dacă un om uită foarte des lucruri.

Termenul de wellbeing este unul mult mai bun decât sănătate mintală. Oamenii sunt mult mai receptivi la acesta. Irina Necșoi, psihoterapeut

 

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

 

Majoritatea companiilor au în prezent o forță de muncă mixtă, compusă din reprezentanți ai diverselor generații. Recomandarea specialistului este să faci un plan general de acțiune, însă să te înarmezi cu ceva răbdare pentru generația mai în vârstă. Generațiile tinere tind să ceară ajutorul și să meargă la psiholog, în timp ce generațiile mai în vârstă caută să se descurce singure, pentru că așa au fost învățate. Acestea din urmă pot fi invitate la prezentări sau workshop-uri, câteva ore, pentru a se familiariza cu psihologii și pentru a înțelege rolul și beneficiile pe care le are terapia. Primul pas este informarea și facilitarea discuțiilor despre probleme emoționale, pentru că asta va face ca stigma să se diminueze, iar oamenii să își permită să ceară ajutorul.

Ți-a plăcut acest articol despre primii pași în depistarea problemelor emoționale ale echipei? Citește și:

Sănătatea mintală a angajaților intră în topul priorităților pe 2021

Ce rol are empatia în comunicarea cu angajații

Tu ce priorități ai pentru echipa ta în 2021

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*