limitele
HR Challenge

Depășește-ți limitele pentru a deveni mai flexibil

De ce experiențe poți profita

Capacitatea de a depăși limitele personale e o abilitate esențială pentru cei care doresc să evolueze în carieră, dar și în plan personal. Indiferent de provocările pe care vrei să le traversezi cu brio, doar expunându-te la anumite situații poți deveni mai flexibil, mai adaptabil în toate aspectele vieții. În acest articol ai ocazia să descoperi experiențe din care te poți inspira!

 

Ce descoperi când te aventurezi la înălțime!

Curs de drumeții… în copaci

 

limitele

Steluța Năstase-Lupu – Content Writer la eJobs România

Mereu am simțit că atunci când încerc o activitate nouă în timpul liber, îmi iau o doză de curaj la job. Și task-urile care pot fi la prima vedere dificile, le abordez cu încredere că voi reuși. Pentru că îmi place să-mi antrenez mintea prin pasiuni care necesită efort fizic.

Așa a început și o experiență în familie, în care fie copilul a preluat gustul noilor expediții ale adulților, fie eu m-am aventurat să testez noile sale aventuri în copaci. Cursurile de drumeții în copaci sunt o ocazie de a-mi testa limitele mentale și fizice. Cu fiecare pas pe care îl fac pe un lemn care se clatină simt că am o abordare mai flexibilă și în relațiile de la job.

 

 

De ce să alegi astfel de cursuri pentru echipa ta?

Contribuie la dezvoltarea și antrenarea mușchilor, oamenii depășesc obstacole fizice și mentale. Totodată, participarea la o astfel de cursă împinge corpul, dar și mintea la noi înălțimi. Provocările de pe traseu și finalizarea cursei dau oamenilor un sentiment de împlinire personală și contribuie la creșterea stimei de sine.

Nu în ultimul rând, când trăiesc experiența alături de echipă, oamenii pot deprinde mai mult entuziasm. Depășirea unei frici este întotdeauna mai ușoară când este susținută de încurajări. Și astfel colegii ajung să se cunoască mai bine, să socializeze mai ușor. O singură aventură pe tiroliană îi va motiva să caute și alte idei pentru teambuilding, să se plieze pe alte cerințe și să-și testeze noi limite. La Edenland Park poți programa un teambuilding urban alături de echipa ta. Ai la dispoziție 7 Tree Courses cu grade diferite de dificultate.

 

Și jocurile vin cu lecțiile lor!

O sesiune de laser tag

limitele

Cristian Niță – Social Media Specialist la eJobs România

Lasere peste tot mai ceva ca-n star wars și gălăgie cât să nu auzi ce gândești – să vedem ce putem învăța de aici. În urmă cu câțiva ani, am fost invitat la ziua unui prieten.

Adresa? O arenă de laser tag. O lume în care ți se dă o armă (de jucărie, desigur) și o armură, iar scopul e să țintești cât mai mulți jucători. Faptul că nu cunoșteam decât sărbătoritul din toată gașca m-a făcut să ies din zona de confort. După sunetul care marca începutul jocului, m-am panicat. Timpul trecea și se observau alianțe formate între jucători.

Eu eram pe cont propriu și trebuia să găsesc o strategie. Din senin, apare sărbătoritul, pe care l-am urmat. Am fost inclus într-o grupare, în care aveam să punem la cale o strategie. Din acel moment, starea mea de spirit s-a schimbat. Cu pași mici, m-am adaptat grupului și am reușit să încropim un plan ce avea să ne ducă la succes.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Cum am reușit să fiu integrat în alianță?

Cu niște curaj și încredere din partea ghidului. Contextul ne-a ajutat să comunicăm și să fim mai flexibili. Poate dacă în locul celor necunoscuți ar fi fost prieteni apropiați, lucrurile ar fi stat diferit. Ca să poți aplica asta și tu în echipa ta, îți recomand să le arăți oamenilor că ai încredere în ei. Demonstrează-le că au toată susținerea să încerce noi lucruri. Astfel, oamenii se vor putea adapta mult mai ușor unor situații neobișnuite.

O altă soluție ar fi să încerci să-i pui în contexte care să încurajeze comunicarea și dezvoltarea flexibilității. Ai o opțiune de luat în calcul cu laser tag, dar poți încerca și alte idei care-i determină să părăsească zona de confort.

 

Acest articol a fost realizat de Cristian Niță și Steluța Năstase-Lupu.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte povești ce ar putea să te inspire:

Cum vulnerabilitatea te ajută să fii mai flexibil?

Bucură-te de gustul dulce al depășirii propriilor limitări

Stai în afara zonei de confort pe scaunul șoferului!

Categorii:
HR Challenge

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*