Benefits Trends
Dezvoltare personala

Benefit Trends

Până unde ne ducem cu beneficiile?

Deficitul din ce în ce mai pregnant al forței de muncă forțează mâna angajatorilor. Pentru a atrage puținii candidați existenți pe piață aceștia trebuie să prezinte un arsenal de beneficii care să răspundă așteptărilor expansive ale angajaților și care îi forțează să se adapteze la o nouă paradigmă de muncă, mai liberă, mai jucăușă, mai 360, iar în unele cazuri de-a dreptul inovatoare.

 

Nice to have

 

Programul Flexibil

Noțiunea de a ajunge la birou „când vrei tu” pune la îndoială bunele practici la job ale deceniilor trecute. E greu de imaginat inițial cum o echipă ar putea lucra coerent și închegat în intervale orare diferite, dar în zilele noastre, în majoritatea joburilor, ai cel puțin câteva ore de lucru individual pe zi, ceea ce înseamnă că munca în echipă poate fi gestionată lejer în orele comune.

  • PRO: angajații vin mai odihniți și mai puțin stresați la job
  • CON: ședințele devin mai greu de stabilit

Munca Remote

„Chiar muncește omul ăla de acasă?” e întrebarea pe care și-o pun toți angajatorii despre colaboratorii lor remote. Atracția angajaților către acest tip de muncă e destul de intuitivă: se pot trezi mai târziu, transformă ore petrecute în trafic în timp liber și își pot face treaba bine-mersi și de pe o plajă exotică (atât timp cât au Wi-Fi). Important pentru companie e să măsori obiectiv rezultatele angajaților remote și să-ți lași dubiile acasă!

  • PRO: joburile remote nu se găsesc peste tot, ceea ce-ți asigură loialitatea angajaților
  • CON: orele de lucru remote pot fi măsurate, dar deseori te vei întreba dacă chiar au fost lucrate

Catering la Job

Logistica mesei de prânz este pentru mulți angajați o activitate destul de neplăcută. Unii își aduc pachețele de acasă, alții merg la restaurant, iar cei rămași comandă, totul în funcție de preferințe, buget și disponibilitate în zona sediului. Masa de prânz asigurată la birou îi scapă de această corvoadă logistică și le dă o opțiune viabilă, zilnică și gratuită, care le salvează bani și timp, mărind, totodată, productivitatea prin alinierea celei mai mari pauze din zi.

  • PRO: te asiguri că pauzele de masă nu se lungesc prea mult
  • CON: mâncarea s-ar putea să nu fie pe placul tuturor angajaților

Game Rooms

Angajații își petrec cel mai mult timp din zi la job. E greu să rămâi creativ, entuziast și gata să răspunzi oricărui task pe parcursul acestui interval, așa că orice spațiu în care-ți poți lua o pauză pe bune, în care să-ți încarci bateriile, e bine-venit. Specificul camerei de joacă de la tine din companie poate fi ales în funcție de interesele angajaților: board games, ping pong, biliard, PlayStation, sală de fitness, spațiu de meditație etc. It’s up to you!

  • PRO: cotribui direct la reducerea stresului angajaților tăi
  • CON: pauze lungi și dese, care uneori nu sunt cheia marilor succese
Categorii:
Dezvoltare personalaFocus

Și-a conturat abilitățile de copywriter de-a lungul anilor în advertising, iar recent s-a avântat în freelancing. Îi place să descopere locuri noi și să ia pulsul orașului, întorcându-se mereu la scris. Se implică oricând trup și suflet în proiecte ce au în centru creativitatea.

Leave a Reply

*

*