2 tendințe în HR pe care le poți testa primăvara asta
HR Trends

2 tendințe în HR pe care le poți testa primăvara asta

Pentru că merită încercate și alte variante

În lumea resurselor umane din 2024, evoluția nu implică întotdeauna o resetare completă. De fapt, noile tendințe își propun să îmbunătățească și să rafineze practicile existente în loc să le elimine cu desăvârșire. Iată 2 tendințe de care merită să ții cont în primăvara asta!

 

Creează spații sigure pentru o comunicare deschisă

Promovarea unui mediu bazat pe încredere și înțelegere este mai importantă ca niciodată în primăvara lui 2024 și nu numai. Comunicarea deschisă le permite oamenilor să se exprime liber, fără teama de judecată sau critică. Atunci când oamenii se simt confortabil și în siguranță în exprimarea opiniilor și sentimentelor creează și relații mai sănătoase, și o comunitate mai puternică.

De ce să ții cont:

Un lider incluziv înțelege că și cele mai bune intenții ar putea avea un impact negativ. Acesta nu respinge, nu neagă sau minimizează impactul pe care cuvintele și comportamentul său îl provoacă. El arată respect și validează experiența membrilor echipei care pot trece printr-o stare emoțională dificilă. Când există o diferență între intenție și impact, o poți acoperi aplicând modelul CPR în comunicare:

→ Compasiune (Care): concentrează-te pe validarea emoțiilor resimțite de persoana afectată.
→ Perspectivă (Perspective): permite celui afectat să-și prezinte perspectiva.
→ Remediere (Repair): ia măsuri imediate pentru a asigura reconcilierea.

 

Mizează și pe… Phygital!

Conceptul de „phygital” reprezintă un mix inspirat între fizic și digital, reușind să integreze avantajele experiențelor online cu cele oferite de interacțiunea fizică.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

În contextul recrutării, termenul „phygital” capătă o semnificație deosebită, schimbând modul în care angajatorii și candidații interacționează în procesul de atragere și selecție a forței de muncă. Ce se poate face mai concret în această direcție? Spre exemplu, integrarea platformelor digitale cu evenimente fizice devine o strategie tot mai frecventă în recrutare. Impactul târgurilor de carieră sau al conferințelor va fi amplificat, deoarece vor avea
atât componentă online, cât și offline.

De asemenea, tehnologia permite acum desfășurarea de interviuri video, facilitând conexiunile la nivel global. Cu toate acestea, trendul „phygital” sugerează un melanj. De exemplu, interviurile inițiale pot fi realizate online, dar etapele finale pot include întâlniri față în față, oferind o experiență umană autentică. În esență, phygital în recrutare marchează trecerea de la o abordare strict digitală sau fizică la o integrare strategică a ambelor aspecte, oferind astfel experiențe complete și personalizate atât pentru angajatori, cât și pentru candidați.

Prin promovarea unui mediu de lucru bazat pe încredere și prin integrarea strategică a experiențelor online și offline, companiile pot crea culturi organizaționale mai sănătoase și pot atrage și reține talentele de top într-un mod inovator și eficient.

 

Ți-a plăcut articolul 2 tendințe în HR pe care le poți testa primăvara asta? Citește și:

Topul celor mai transparente domenii în privința salariilor

Strategii care te pregătesc pentru un rol de lider la jobul curent

Atrage și reține talentele cu brandul tău de angajator

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*