(P) Un lider adevarat isi creeaza un mindset potrivit
Focus

(P) Un lider adevarat isi creeaza un mindset potrivit

El atrage dupa sine progresul

Potrivit hbr.org (Harvard Business Review), cele mai mari organizatii din intreaga lume investesc aproape 365 de miliarde de dolari in cursuri de dezvoltare a leadershipului. Aceste cifre au rezultat in urma unui studiu efectuat in 2013, la care au participat 329 de organizatii. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele nu au fost multumite de progresul obtinut.

Din moment ce se investesc foarte multi bani in leadership, o intrebare este totusi valabila: de ce nu obtin organizatiile rezultate mai bune? Potrivit specialistilor, unul dintre principalele motive este acela ca cele mai multe organizatii nu acorda atentie unui detaliu extrem de important, si acela este mindset-ul pe care il adopta.

Un mindset potrivit ii ofera oricarui lider capacitatea sa aleaga informatiile pe care le considera esentiale pentru dezvoltarea companiei sale. Si, desigur, sa le incorporeze in activitatile pe care le desfasoara compania. Mai simplu spus, un mindset este acel lucru care se afla in spatele motivatiei si actiunilor unor organizatii.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

De exemplu, analizarea mindset-ului este un punct foarte bun de referinta pentru a afla de ce liderii actioneaza diferit in momentul in care se confrunta cu aceeasi situatie. Astfel, un lider poate considera o situatie drept negativa si o amenintare la progresul companiei, in timp ce alt lider poate considera aceeasi situatie drept pozitiva si o oportunitate de a face progrese. Cand corporatiile ignora acest aspect, cel legat de mindset, apar si nemultumirile.

Citește continuarea în articolul Un lider adevarat isi creeaza un mindset potrivit!

Categorii:
FocusLeadership

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*