parfumerie
Office View

Office View: cum arată biroul unui parfumier?

De vorbă cu Iulia-Victoria Neagoe de la Luviane Atelier de Parfumerie

Sunt zile în care Iulia lucrează pentru a crea noi formule în atelierul său, unde am găsit-o și noi, zile în care compară loturi diferite de ingrediente și zile în care are un program riguros pe fluxuri pentru a realiza produsele deja existente. Alteori are programări pentru atelierele olfactive individuale sau de grup ori ședințe de consiliere cu clienții, prin care dă mai departe cunoștințele sale din parfumerie sau predă cursuri la Fundația Calea Victoriei, unde e lector.

parfumerie

Iulia-Victoria Neagoe de la Luviane Atelier de Parfumerie

Prin urmare, și spațiul în care își desfășoară activitatea se schimbă de la o zi la alta, iar fiecare are avantajele sale. Spațiul personal, atelierul adică, îi oferă liniște și intimitate și îl preferă atunci când lucrează, pe când sala de curs îi oferă premisele dascălului și o face să se simtă foarte bine atunci când împărtășește din cunoștințele sale legate de arta parfumurilor.

Începutul Iuliei în arta parfumeriei a fost unul atipic pentru un business. „Nu am gândit planuri de afaceri, strategii și alți parametri în afară de strategia de branding care a venit cumva natural. Inițial, eu am vrut doar să le ofer și altora bucurie sub formă de parfumuri.”

Apoi, odată ce și-a pus business-ul pe picioare, a început să-și dorească să dea mai departe din know how-ul său. „M-a convins nevoia publicului de a dobândi o cultură în domeniul parfumeriei, ținând cont de faptul că România a traversat perioade în care procurarea parfumurilor era dificilă, iar noțiunile despre cum se realizează produsele nici nu intrau în discuție. Și, ca să fiu sinceră până la capăt, îmi place foarte mult să predau, iar faptul că pot să fac acest lucru chiar în domeniul în care lucrez mă face foarte fericită.”

 

Cum arată ziua de lucru într-o parfumerie?

Sunt destul de multe lucruri și etape pe care Iulia trebuie să le gestioneze zi de zi pentru că rolul parfumierului este din start unul complex, fiind nevoie de implicare în toate etapele creației: de la alegerea ingredientelor și verificarea lor, până la crearea formulelor, ambalarea și alegerea denumirilor.

„Creativitatea este cheia în meseria mea, este esența în domeniul parfumurilor. Mă poate inspira orice: o culoare, o stare, o emoție, o furtună, un apus sau un răsărit, un zbor de pasăre, o formă, o amintire personală sau un personaj.”

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

 

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Digital HR – mai aproape de oameni prin tehnologie

People management: care sunt caracteristicile unui lider

Inspiră-te de la cei care conduc afaceri online

Categorii:
Office View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*