Delano Angel Lisca
Leader Confessions

Confesiuni de lider: Delano Angel Lișcă, director comercial Synevo

Cum să redefinești succesul în contextul ultimei perioade

Când te confrunți cu o situație de criză în business, te gândești poate că ești atât de departe de succes. În practică lucrurile stau altfel, dacă ai investit constant în oameni și într-un brand solid de angajator, un moment de cumpănă se poate transforma într-un salt pentru compania ta. Delano Angel Lișcă, director comercial Synevo România, îți spune cum a fost (re)definit succesul în contextul ultimei perioade, dar și ce ar trebui să învățăm din această experiență și să aplicăm în leadership în 2022.

 

Delano Angel Lisca - director comercial Synevo

Delano Angel Lișcă este Director Comercial al Synevo din iunie 2020 și are o experiență de peste 9 ani în cadrul companiei.

 

Cum ai defini succesul Synevo în contextul ultimului an?

Delano Angel Lișcă: Ultimul an și jumătate a fost, de departe, unul total diferit și solicitant pentru noi toți. În primul rând, pentru noi, ca oameni, și, în al doilea rând, ca oameni de business. Nimeni nu se întâlnise cu o astfel de situație, de criză generală, cu atât de multe componente care se schimbau într-un mod accelerat. Uitându-mă în urmă, consider că succesul Synevo din anul 2020 s-a datorat, în primul rând, faptului că timp de peste 26 de ani am construit un business solid, cu echipe stabile, profesioniste, funcționale și adaptabile, indiferent de context. Oamenii, prin implicare, bunăvoință și încredere au făcut diferența. Mă gândesc în egală măsură la colegii din centrele de recoltare, la cei din laborator sau la echipele de suport. Pe scurt, succesul nostru se datorează oamenilor, prin adaptabilitatea și încrederea lor în organizație și lideri, ducând la îndeplinire misiunea pe care o avem, indiferent de context.

 

Care este cel mai important lucru învățat în echipa Synevo?

Delano Angel Lișcă: Cel mai important lucru învățat de când am început să coordonez echipe în cadrul Synevo România a fost că suportul acordat oamenilor pentru dezvoltarea lor personală și profesională, autenticitatea și încrederea sunt cele mai importante pentru a putea avea o echipă motivată, care să își atingă obiectivele an de an. Consider că oamenii, pe lângă pachetul salarial și beneficii, își iau energia din echipa lor, de la liderii lor și din cultura organizațională, care uneori contează mai mult decât restul.

 

Ce decizii ai luat pentru a răspunde comportamentelor în schimbare ale clienților?

Delano Angel Lișcă: O parte dintre clienții corporate și-a redus total sau parțial activitatea în lunile de lockdown, dar am continuat să rămânem alături de cei care nu au făcut-o. Am avut o creștere a numărului de clienți în acest segment mai ales pe portofoliul de servicii de diagnostic pentru identificarea SARS-CoV-2. Cel mai importat aspect a fost că ne-am alăturat autorităților și am susținut eforturile lor, fiind parte a programului național pentru identificarea SARS-CoV-2 încă de la începutul pandemiei, răspunzând nevoilor de testare la nivel național. Abordarea care ne caracterizează este să fim cu un pas înaintea dorințelor/cerințelor clienților noștri, investind constant în tehnologie de ultimă generație, în digitalizare, extinderea portofoliului de servicii, dezvoltarea capabilităților echipelor noastre medicale și nu numai, dar și ascultarea continuă a vocii pacienților, care sunt mereu în centrul atenției noastre.

 

Ce abilități sunt necesare pentru a coordona echipa într-o perioadă dificilă?

Delano Angel Lișcă: Curajul de a naviga în ape tulburi, empatie, responsabilitate și să-i inspiri pe ceilalți. Am știut că, dacă eu, ca lider, am speranța că vom ajunge la mal, și echipa mea va traversa cu speranță această „furtună”.

 

Care sunt acele sarcini pe care le delegi și care îți permit să contribui la dezvoltarea profesională a oamenilor?

Delano Angel Lișcă: Proiectele și responsabilitățile le deleg în funcție de aria de competențe a fiecăruia, astfel încât să existe și un echilibru între ceea ce avem de făcut și ceea ce știu că îi place fiecăruia să facă. Oamenii au rezultate mult mai bune dacă fac lucruri care le plac, dar, din păcate, nu este întotdeauna posibil acest aspect și încerc mereu să găsesc echilibrul potrivit. În plus, am observat că oamenii se dezvoltă frumos în proiectele interdepartamentale sau de inovare ori îi expun echipelor de top management, lăsându-i să își prezinte singuri ideile și rezultatele în cadrul meeting-urilor pe diverse teme.

 

Cum îți susții echipa astfel încât să atingă rezultatele dorite?

Delano Angel Lișcă: Synevo este liderul pe piața din România în segmentul de servicii medicale de laborator de foarte mulți ani și ceea ce ne diferențiază este că în fiecare zi ne uităm la rezultate și identificăm factorii de succes care ne pot duce mai departe, dar, în același timp, explorăm și alte posibilități neconvenționale. Ne adresăm mereu întrebarea: cum pot ajunge la același rezultat în contexte diferite? Smarter, better, greater este motto-ul care ne definește. Ne ascultăm clienții, dar ne asumăm și rolul de a fi trendsetteri. Conexiunea și contactul cu echipa, sentimentul că sunt mereu alături de ei, disponibil indiferent de context, susținerea și feedback-ul consider că sunt elemente-cheie pentru a avea o echipă motivată.

 

Ce abordare ai față de greșelile în business?

Delano Angel Lișcă: Printre principiile noastre există și „trial & error”. Au fost și cazuri în care rezultatele nu au fost cele așteptate. Ce îmi place în mediul antreprenorial de la Synevo este faptul că ai voie să încerci lucruri noi, proiecte de „laborator de idei”, care nu știi întotdeauna unde duc; unele sunt surprinzătoare, aduc imediat return on investment, în timp ce altele sunt mediu de test pentru idei mai bune. Regula mea este să nu fac greșeli pe care să le fi putut anticipa, cu puțină analiză pre-implementare – în rest, am învățat și din greșeli.

 

 

Ce carte ai recomanda colegilor din Synevo pentru a face cu succes față unor situații neprevăzute?

Delano Angel Lișcă: O carte foarte dragă pe care aș recomanda-o colegilor mei este „Fă-ți patul”, scrisă de William H. McRaven – o carte care ne învață cum să nu ne lăsăm afectați de eșecuri și să înfruntăm situațiile dificile, oferind speranță celor din jur.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Care este strategia companiei pentru retenția oamenilor?

Delano Angel Lișcă: Înțeleg dorința de schimbare și știu că atunci când apare, nu e bine să te opui. Unii oameni și-au redescoperit în pandemie hobby-uri latente sau, văzând volatilitatea realității, au adoptat atitudini mai curajoase – au plecat în orașe mai mici sau în mediul rural, au devenit antreprenori. Consider că activitatea comercială are însă satisfacțiile ei și, cine are comercialul în sânge găsește în Synevo un mediu bun pentru dezvoltarea profesională și personală. Lucrăm acum la perspectivele de carieră pentru middle manageri.

 

Ce planuri, puse în așteptare în 2020, sunt o prioritate pentru trimestrul 4 de anul acesta?

Delano Angel Lișcă: În afară de evenimentele educaționale, cu prezență fizică, adresate profesioniștilor din domeniul sănătății pe care le organizăm an de an și pe care nu am putut să le desfășurăm, nu au fost alte proiecte puse în așteptare. Din contră, aș putea spune că au fost proiecte care au fost accelerate, mai ales în zona de digital, transferând vizitele față în față în vizite desfășurate în mediul online.

 

Care este cel mai satisfăcător aspect al muncii desfășurate la Synevo?

Delano Angel Lișcă: Cea mai mare satisfacție o am ori de câte ori reușesc să obțin cele mai bune rezultate cu echipa mea și pot împărtăși această bucurie cu fiecare dintre ei.

 

„Trebuie să regândim calitatea conversațiilor cu echipele noastre, cu oamenii cu care lucrăm, să petrecem fiecare moment cu schimburi de idei de calitate, cu empatie, chiar dacă timpul nu este în favoarea noastră.”

 

 

Ce consideri că ar trebui să fie în fruntea listei de priorități a liderilor autohtoni pentru 2022?

Delano Angel Lișcă: Consider că oamenii trebuie să rămână prioritatea numărul unu: educația lor continuă, motivarea și dezvoltarea lor, alături de analizarea trendurilor la nivel internațional pentru următorii ani. Trebuie să regândim calitatea conversațiilor cu echipele noastre, cu oamenii cu care lucrăm, să petrecem fiecare moment cu schimburi de idei de calitate, cu empatie, chiar dacă timpul nu este în favoarea noastră.

 

Care este acea activitate care te încarcă cu energie în timpul liber și care are aportul ei și în starea de bine la birou?

Delano Angel Lișcă: Timpul petrecut cu familia mea, soția și cele două fete, sunt principalul izvor de energie pentru mine: fiecare zâmbet al fetelor, bucuria cu care ne jucăm împreună. În rarele momente în care sunt singur, îmi doresc să fiu pe malul apei, cu undița în mână și cu telefonul pe aproape pentru fotografii – cu peisajul și captura.

 

Ți-a plăcut articolul Confesiuni de lider: Delano Angel Lișcă, director comercial Synevo? S-ar putea să-ți placă și:

HR PITCH: Cum atragem candidații?

 

Branduri angajator de succes și poziționările lor

Categorii:
Leader Confessions

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*