Focus

Sparge gheața, fii propria ta sursă de inspirație!

Cum arta te ajută să-ți sporești creativitatea

Creativitatea joacă un rol esențial în dezvoltarea personală și profesională. Cu toate acestea, te poți simți blocat, pentru că investești o doză mare de creativitate în task-urile de zi cu zi. A deveni propria ta sursă de inspirație poate fi răspunsul la acest impas. În acest articol, Aida Ursu, Visual Designer la eJobs România, ne-a dezvăluit ce soluție a găsit pentru a-și stimula creativitatea.

Creativitatea – cum poți fi propria ta sursă de inspirație?

Am crescut înconjurată de artă. Am fost învățată să explorez, să mă joc și să privesc arta printr-un filtru ludic. Niciodată nu m-am considerat un om al scrisului, întotdeauna m-am exprimat prin imagine sau desen, ele erau cuvintele mele. Recent, am observat însă că am fost prinsă în bucla jobului. Practic, mi-am pus toată creativitatea doar în ceea ce a trebuit să fac și m-am uitat pe mine. Unde eram eu în toată creativitatea mea? Aveam o ușă întredeschisă, dar de câte ori încercam să o împing, ceva o bloca. Probabil tot eu.

creativitatea

Aida Ursu – Visual Designer la eJobs România

Ciudat, dar chiar dacă mă consider flexibilă în ceea ce privește arta, design-ul, nu eram cu mine. În plus, nu eram un fan al rețelelor de social media, nu le înțelegeam scopul. Mare greșeală. Ele erau, de fapt, locul perfect pentru a-mi împinge limitele. Așa că mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut un cont pe Instagram și am început timid, postând câteva din ilustrațiile mele favorite. Am prins curaj, începuse să îmi surâdă ideea de a posta lucruri, însă social media s-a schimbat între timp. Video is the new black, iar asta mă intriga mult.

Dar pentru a crea video-uri aveam nevoie de material cu care să mă joc. Așa am început prin a-mi transforma sufrageria în spațiul meu de joacă. Fiind ceva făcut doar pentru plăcerea mea, am vrut ca investițiile să fie minime, așa că mi-am cumpărat doar două standuri pentru telefon, în rest mă folosesc de tot ce am în jur. Aici a intervenit creativitatea. Știam că lumina e unul din cele mai importante elemente, așa că am improvizat. M-am folosit de televizor care spre norocul meu, are ambilight, lucru ce m-a ajutat să experimentez cu diferite culori și să creez ambianța. Un pahar cu apă și lanterna de la telefon? A ieșit un alt joc de lumini interesant.

Partea cea mai dificilă era că trebuia să mă filmez pe mine. Chiar dacă la început lucrul ăsta mi s-a părut cel mai complicat, în timp am observat că odată ce devii confortabil cu camera, faptul că te folosești de tine îți ușurează munca. Orice expresie, scenariu ai în plan se poate realiza fără a mai fi limitat de resursele disponibile.

 

De ce să-ți convingi și colegii să experimenteze cu zona video?

Poate fi un tool excelent în explorarea creativității. Dar și pentru că-i ajută să-și depășească fricile, să renunțe la preconcepții legate de social media și, totodată, să-și creeze o voce în online. Iar realizarea unor video-uri scurte poate fi și un mod dinamic pentru a spori flexibilitatea membrilor echipei tale.

Acest exercițiu poate fi privit ca un joc în care toate lumea participă și are un rol. De la sesiuni de brainstorming pentru scenariu, improvizarea unei scenografii până la filmarea propriu-zisă, toate presupun o muncă în echipă, iar rezultatul final e o surpriză plăcută. De asemenea, un astfel de exercițiu creativ te poate ajuta să identifici chiar și viitori ambasadori de brand.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum vulnerabilitatea te ajută să fii mai flexibil?

Stai în afara zonei de confort pe scaunul șoferului!

Ești flexibil să sari în afara plasei de siguranță?

Categorii:
Focus

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*