Antreprenori
Update

Provocările antreprenorilor din industriile creative

Taxele ridicate, condițiile economice și problemele de cash flow sunt principalele bariere

Pentru a identifica de unde pornesc barierele pe care le au antreprenorii, UniCredit Bank, împreună cu Exact Cercetare și Consultanță, a demarat un studiu care a schițat radiografia acestui tip de antreprenoriat.

Printre cele mai importante obstacole percepute de antreprenorii creativi se numără taxele ridicate (70%), condițiile economice (57%) și problemele de cash flow (46%).

Cât despre finanțare,  antreprenorii creativi spun că principalele dificultăți de care se lovesc sunt procedurile anevoioase din programele publice de finanțare (47%), reticența față de împrumuturi (30%) și lipsa garanțiilor (26%).

În același timp, peste 50% dintre ei consideră că le este necesară finanțarea prin fonduri europene. Totodată, unul din doi dezvoltatori de afaceri creative își dorește servicii bancare online precum internet/mobile banking, plăți online).

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Planurile de recrutare nu întârzie să apară

Studiul realizat de UniCredit Bank mai arată că peste 65% dintre antreprenorii din industriile creative intenționează să facă angajări în următorul an. Dintre aceștia, majoritatea își doresc să recruteze angajați cu normă întreagă, iar preferințele lor în ce privește candidații sunt tinerii din generația milenială.

Cele mai importante criterii de recrutare sunt entuziasmul și implicarea (55%), acestea fiind urmate de potrivirea culturii organizaționale cu personalitatea candidatului (35%) și personalitatea candidatului 30%.

Cât despre experiența în domeniu, aceasta este importantă pentru 17% dintre antreprenorii creativi, iar educația pentru doar 7%.

Studiul UniCredit Bank a fost desfășurat în perioada 26 septembrie – 5 octombrie 2017, în două etape, rezultatele bazându-se pe răspunsurile a peste 70 de antreprenori cu funcții de conducere în întreprinderi mici și mijlocii din toate industriile creative confrom codului CAEN din România.

Categorii:
Update

Editor // Absolventă de Relații Economice Internaționale (ASE Bucureşti), scrie de peste patru ani despre provocările cu care se confruntă piața muncii. Pasiunea pentru nevoile angajaților și ale companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu HR-ul. Ulterior, a ocupat poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*