Cărți pentru reaprinderea pasiunii la job
Agenda

Cărți pentru reaprinderea pasiunii la job

Pentru a începe 2023 în forță, atât tu, cât și echipa

Ultimii ani extrem de intenși, presărați cu impredictibilitate au răpit din energia oamenilor din echipă. Motivația multora a avut de suferit, uneori chiar și a liderilor. Și tocmai de aceea, printre obiectivele pe 2023 ar trebui să se afle reaprinderea pasiunii la job. Iar indicii despre ce ar trebui să faci concret pentru a-ți conduce oamenii în această direcție, găsești în aceste volume. 

 

Purpose, Passion and Performance: How Systems for Leadership, Culture and Strategy Drive the 3Ps of High-Performance Organisations, de Stephanie Bown

Vrei să maximizezi performanța și implicarea oamenilor tăi? Ți-ai dori să ai un business în cadrul căruia oamenii sunt motivați să îndeplinească anumite obiective și pasionați de ceea ce fac? Visezi la o afacere rezistentă și adaptabilă pe piețele dinamice și volatile? Dacă ești CEO, fondator, director sau lider, nu poți controla ce se întâmplă în contextul social sau economic mai larg. Însă ceea ce poți influența este modul în care organizația ta este configurată pentru a răspunde la diversele schimbări. Și poți crea condițiile de performanță în business-ul tău concentrându-te pe sistemele care conectează, aliniază și-ți inspiră oamenii. Acest volum îți arată cum!

 

Creating Passion-Driven Teams: How to Stop Micromanaging and Motivate People to Top Performance, de Dan Bobinski

Poate fi deprinsă pasiunea? Poate fi cultivată? Răspunsul la ambele întrebări este da. Dar pentru ca asta să se întâmple, un lider trebuie să creeze condițiile propice pasiunii. Aceste condiții trebuie întreținute, exact cum un grădinar creează condițiile potrivite pentru ca plantele sale să înflorească. Ușurează-ți munca. Obține informații despre secretele succesului care motivează echipele să performeze. În matricea rolurilor și responsabilităților la locul de muncă, managerii sunt esențiali pentru succesul corporativ. Cu toate acestea, un manager este adesea eroul necunoscut care trebuie să se adapteze la cerințe din toate părțile – și să facă acest lucru cu puțină sau deloc pregătire și fără mentorat pentru acest rol. Dan Bobinski te ajută să deprinzi principiile și metodele pe care managerii de top le folosesc pentru a se înconjura cu angajați pasionați, implicați, dedicați succesului.

 

The Open Organization: Igniting Passion and Performance, de Jim Whitehurst 

Jim Whitehurst, CEO Red Hat, una dintre cele mai revoluționare companii din lume, îți dezvăluie modul în care principiile deschise de management – bazate pe transparență, participare și comunitate – adaptează organizația pentru era agilității. Whitehurst oferă cititorilor o privire din interior asupra modului în care funcționează un model organizațional deschis și inovator. El arată îți arată cum să-l folosești, la rândul tău, pentru a construi o comunitate, a răspunde rapid oportunităților, a valorifica resursele și talentul atât în interiorul cât și în afara organizației și pentru a inspira, motiva și implica oamenii de la toate nivelurile.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

The Open Organization este o lectură obligatorie pentru liderii care se străduiesc să își adapteze practicile de management la ritmul nebun al erei digitale și sociale. Presărată cu poveștile personale ale lui Whitehurst și sfaturi oneste necesare pentru conducerea unei organizații deschise, precum și cu exemple instructive de la angajații și managerii de la Red Hat, dar și de la companii precum Google, The Body Shop sau Whole Foods, această carte îți oferă planul pentru reinventarea organizației.

 

Ți-a plăcut articolul Cărți pentru reaprinderea pasiunii la job? Citește și: 

Ce să faci și ce să nu faci când măsori performanța colegilor

Podcasturi cu care-ți îmbunătățești productivitatea

5 moduri prin care poți să sporești motivația echipei

 

Categorii:
AgendaIdei

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*