managementul-timpului
HR Trends

5 tool-uri pentru managementul timpului în 2019

Cum să te organizezi mai bine ca să-ți rămână timp pentru tine

Fiecare an începe desigur cu acele planuri importante de la care gata, de data aceasta nu te mai abați. Dacă e să tragem cu ochiul în agenda ta mintală, sigur și anul acesta ai pe wish list managementul timpului. Vrei să-ți dozezi mai bine timpul la job astfel încât să-ți rămână câteva ore și pentru tine ca să citești mai mult, să ieși cu prietenii. De multe ori însă e cale lungă de la plan până la ceea ce se întâmplă în realitate. Mai treci cu vederea o jumătate de oră în plus la program pentru că nu ai terminat ceva important, te pierzi în zeci de task-uri și de unele chiar ajungi să uiți până când îți amintește clientul. Nu mai punem la socoteală și sentimentul acela neplăcut de vinovăție care te copleșește. Clar ai nevoie de puțină organizare și de câțiva manageri ai timpului dedicați ție.

 

Iată ce tool-uri te ajută în managementul timpului în 2019:

 

Rescue Time – managerul timpului

Dacă vrei să știi cât de productiv(ă) ești la job într-o zi, cât de eficient(ă) ai fost azi în comparație cu ieri și ce activități te fac să pierzi timp, downloadeză-ți Rescue Time. Îl poți instala pe laptop și pe mobil și vei avea alături cel mai exigent manager: scanează timpul pe care îl petreci pe website-uri și pe aplicații și îți oferă rapoarte detaliate ale activității tale.
Ne place pentru că permite să-ți setezi alarme atunci când petreci mai mult de X minute sau ore pe o activitate și are opțiunea să blochezi anumite website-uri unde știi că pierzi timpul. Mai mult, afli și cât timp ai petrecut pe e-mail, câte ore ai stat în meeting-uri. Este managerul pe care sigur ți-l dorești pentru că are grijă nu numai să te echilibreze cu timpul, dar să-ți arate și când îți atingi obiectivele.

 

FocusBooster – doza ta de motivație

Ai putea spune că se aseamănă tare bine cu Rescue Time, dar FocusBooster are grijă și de starea ta de bine. Da, îți arată cât de productivă a fost ziua, dar folosește și tehnica Pomodoro, un sistem de time management care îţi propune să iei lucrurile pe rând şi să împarţi activităţile pe care le ai de îndepinit în „felii” de lucru de 25 de minute. Între ele poți să intercalezi pauze de 5 minute. Iar după patru sesiuni de acest fel 25+5, meriți o pauză de 20-30 minute. Clar are grijă de echilibrul tău dintre job și viață personală, te ajută să-ți termini munca mai repede și mai bine, iar pauzele atent gândite ca să-ți dea motivație.
Ne place pentru că te ajută să te detaşezi, iar când revii asupra proiectelor te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de făcut.

 

Mind42 – harta colorată a minții

Sigur îți plac însemnările colorate pe care le faci în agende. Parcă te ajută să disociezi mai bine task-urile, să le vizualizezi. Ei bine, dacă de asta ai nevoie ca să fii eficient(ă) și nu apuci mereu să colorezi și desenezi agendele, Mind42 face toată treaba aceasta pentru tine. Cartografierea minții este o tehnică de productivitate excelentă, te ajută cu mai multă organizare și claritate asupra a ceea ce ai de făcut. Ei bine, Mind24, software-ul online gratuit, rulează în browser-ul tău și creează hârți mintale sau diagrame pentru to-do list-urile tale, pentru ideile bune din brainstorming, pentru evenimente.
Ne place și pentru că îți permite să faci o bucurie și colegilor, prin opțiunea de a share-ui diagramele.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

MyLifeOrganized (MLO) – organizatorul task-urilor tale

Când ai o zi în care simți că task-urile au venit de-a dreptul peste tine și nu știi cu ce să începi mai întâi, MLO îți sare în ajutor. Îți generează automat liste de to do-uri și îți face lista de priorități în perfect acord cu obiectivele tale. Îl poți downloada pentru Windows, iOS și Android și odată instalat cam face minuni. Pe lângă faptul că îți creează liste de to-do-uri are și o interfață prietenoasă care îți permite să rearanjezi task-urile într-un format care să te ajute mai mult vizual. Și are soluția și pentru situația în care vrei să spargi un task mare în sub task-uri pe care să le poți gestiona mai ușor. Odată ce le-ai adăugat și deadline-uri și context, îți generează și o listă de acțiuni pe care să te focusezi imediat.
Ne place pentru că transformă e-mail-urile în task-uri și îți dă un semn cu ce ai de făcut când ajungi într-o anumită locație.

 

Poket – biblioteca ta de articole importante

Știi momentul când îți atrage atenția un articol, dar nu ai timp să-l citești. Da, poți foarte bine să-l salvezi în bookmark și să revii la el mai târziu. Dar ce te faci când strângi câteva sute acolo în bookmark și ai nevoie de informație și de inspirație cât mai repede pentru planul de HR? Poket îți permite să economisești timp. Dai cache articolelor indiferent dacă navighezi de pe browserul desktop-ului sau ești într-o aplicație, în inbox-ul e-mail-ului sau în feed-ul social media. Apoi îți orgaizează articolele în categorii și chiar îți face recomandări de articole pe aceeași temă.
Ne place că îl poți folosi și când nu ai conexiune la internet, iar dacă îl instalezi pe mai multe device-uri, îți sincronizează colecția de articole.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

7 trenduri în HR pentru 2019

Google te ajută să deprinzi competențe digitale pentru jobul în HR

Categorii:
HR Trends

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*