rata șomajului
Update

Rata șomajului în luna noiembrie a fost de 4,7%

În scădere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară

În luna noiembrie a anului trecut (ultimele date disponibile), rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 4,7%. Aceasta a scăzut cu 0,2 puncte procentuale față de rata înregistrată în luna precedentă (4,9%) și cu 0,8 puncte procentuale față de perioadă similară a anului 2016, arată datele de la Institutul Național de Statistică.

În ce privește rata șomajului pe sexe, aceasta a a fost mai accentuată în rândul bărbaților. Adică valorile în cazul bărbaților au fost de 5,6% și 3,7% în cazul persoanelor de sex feminin.

În funcție de vârstă, numărul șomerilor (15-74 de ani), estimat pentru luna noiembrie a anului trecut a fost de 443.000 de persoane, în scădere față de luna precedentă cu 8.000 de persoane, cât și față de aceeași lună a anului anterior în care au fost 492.000 de persoane.

Pentru persoanele adulte cu vârsta cuprinsă între 25 și 74 de ani, rata șomajului a fost estimată la 3,8% (4,7% în cazul bărbaților și 2,7% în cel al femeilor).

Totodată, numărul șomerilor adulți reprezenta 74,8% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna noiembrie 2017.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Rata șomajului în rândul tinerilor?

Cât despre rata șomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani în trimestrul III din 2017, aceasta a avut cel mai ridicat nivel (16,9%), în timp ce populația activă a ajuns la 9,2 milioane de persoane, mai arată un comunicat de la INS.

Din totalul populației active, 8,8 milioane de persoane erau ocupate și 441.000 erau șomeri.

Pe medii rezidențiale, șomajul este mai accentuat în mediul rural (5,3%) față de mediul urban, unde se consemnează un procentaj de 4,3%.

Categorii:
Update

Editor // Absolventă de Relații Economice Internaționale (ASE Bucureşti), scrie de peste patru ani despre provocările cu care se confruntă piața muncii. Pasiunea pentru nevoile angajaților și ale companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu HR-ul. Ulterior, a ocupat poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*