corporate wellness
Beneficii

Corporate Wellness: secretul unei companii în continuă dezvoltare

Cum activezi potențialul maxim al angajaților tăi

Fiecare companie crește sau stagnează în același ritm cu angajații săi. Satisfacția și sănătatea mentală și emoțională a acestora influențează în mod direct felul în care ei se implică la locul de muncă. De aceea, bunăstarea fiecărui angajat este fundamentală dacă îți dorești ca membrii echipei tale să își mențină pasiunea pentru ceea ce fac.

 

Redefinirea wellness-ului în companii

Corporate wellness-ul a devenit, pentru marile companii, o unealtă esențială de HR și management. Ea este importantă atât pentru dezvoltarea unor echipe eficiente, cât și pentru exprimarea aprecierii pe care liderii o au pentru angajații lor. În România, corporate wellness-ul a început să fie explorat de oamenii orientați către inovație și managerii preocupați de redefinirea wellbeing-ului în companiile pe care le conduc. Noua perspectivă presupune orientarea către angajați și a angajaților către resursele interioare.

 

Activarea potențialului maxim

Chiar dacă aderă la aceeași cultură organizațională, fiecare angajat este unic și vine cu un anumit bagaj emoțional și un set particular de resurse. Pentru a reuși să le utilizeze la nivel maxim, este necesar, în primul rând, să se înțeleagă pe sine, să-și identifice blocajele și să găsească modalități prin care să le depășească. Cea mai simplă cale către reușită o reprezintă echipele de experți ai psihicului uman, care îi pot ghida pe angajați către potențialul lor maxim.

 

Psihoterapie, coaching, mindfulness

Integrarea unor procedee de dezvoltare personală precum psihoterapia, coaching-ul și mindfulness-ul îndeamnă la încetinirea ritmului pentru observarea gândurilor, sentimentelor, trăirilor și pentru deslușirea cauzelor acestora. În acest fel, angajații se îndepărtează de sfera reacțiilor din impuls și sunt mai înclinați să recurgă la soluții constructive.

Orientând angajații spre resursele interioare, aceștia își vor păstra energia și concentrarea pe perioade îndelungate. Totodată, astfel de procedee vor contribui la construirea unui mediu prolific de lucru, dar și a unui ambient seren, în care fiecare își poate activa cea mai bună versiune a sa. În plus, psihoterapia, coaching-ul si mindfulness-ul ajută semnificativ la reducerea stresului și previn mult prea frecventul burnout.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Dezvoltarea unui ecosistem business prosper

Cu ajutorul unei echipe de experți în servicii inovative de corporate wellness precum cea de la Human2Human îți poți conduce compania către consolidare și dezvoltare. O companie care reușește să integreze în cultura sa organizațională astfel de servicii va fi cu siguranță mai puțin vulnerabilă și mai apreciată, iar angajații săi, mai implicați și satisfăcuți.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum arată profilul liderului din ONG

Șapte trenduri în HR pentru 2020

Cum îți atingi obiectivele în HR

Categorii:
Beneficii

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*