Cărți pentru liderii viitorului
Agenda

Cărți pentru liderii viitorului

De citit azi ca să fii pregătit pentru mâine

Într-o lume în continuă schimbare și dezvoltare, liderii viitorului ar trebui să fie bine pregătiți pentru provocările cu care vin la pachet următorii ani. Iar parcurgerea diverselor cărți este o modalitate excelentă de a-ți însuși lecții de la cei mai inspirați și talentați lideri ai trecutului și prezentului. Titlurile de mai jos îți vor oferi o perspectivă valoroasă asupra conceptelor și abilităților cheie necesare pentru a fi un lider valoros. Iată o listă cu top 5 cărți în limba engleză recomandate celor care vor să se pregătească pentru orice le rezervă viitorul!

 

Flex: The Art and Science of Leadership in a Changing World, de Jeffrey Hull

Expertul în materie de leadership, Jeffrey Hull, împărtășește în paginile acestei cărți secretele, strategiile și știința care stau la baza succeselor proprii, dar și ale clienților săi. Împletind povești din viața reală cu sfaturi practice, dar și cu cele mai recente cercetări bazate pe dovezi, el îți oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a prospera în prezent, dar și în viitor.

 

FlexAbility: How High Achievers Beat Burnout and Find Freedom in an Overworked World, de Karen Morley

Potrivit psihologului, Dr. Karen Morley, surmenajul este cauzat de șefi ambițioși, competitivi și prea încrezători, care urmăresc creșterea continuă și sunt pregătiți să-și sacrifice propria sănătate și bunăstare, precum și pe cea a membrilor din echipă, pentru a atinge obiective din ce în ce mai nerealiste. FlexAbility este un ghid cuprinzător pentru liderii care-și propun o schimbare de abordare. Volumul te ajută să descoperi de ce faci ceea ce faci și să-ți aliniezi mai bine practicile de lucru cu viața personală, dar și să oferi echilibrul mult dorit la nivelul echipei.

 

Culture Ignited: 5 Disciplines for Adaptive Leadership, de Jason Richmond, Jeanne Kerr și Malcolm J. Nicholl

Liderii din organizațiile de pretutindeni trebuie să fie pregătiți pentru orice criză și să aibă un plan în vigoare pentru a acționa rapid, decisiv, dar, totodată, și într-un mod empatic. În volumul Culture Ignited, strategul pe zona de Culture Change Jason Richmond și coautorii Jeanne Kerr și Malcolm J. Nicholl dezvăluie cum companiile ai căror lideri așază pe un piedestal cultura organizațională sunt capabile să înfrunte orice furtună, ba chiar să-și depășească concurența. Autorii explorează, de asemenea, modul în care o criză poate fi transformată într-o oportunitate.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

The CEO Test: Master the Challenges That Make or Break All Leaders, de Adam Bryant și Kevin Sharer

Adam Bryant, jurnalist la The New York Times, și Kevin Sharer, fost CEO al Amgen, oferă o perspectivă unică asupra provocărilor majore cu care se confruntă liderii, venind totodată și cu strategiile optime pentru depășirea lor. Bazându-se pe interviuri în profunzime și studii cu peste 600 de CEO-s, această carte abordează subiecte precum luarea deciziilor, gestionarea crizelor, dezvoltarea culturii organizaționale și construirea unei echipe de încredere.

 

The Innovator’s Mindset: Empower Learning, Unleash Talent, and Lead a Culture of Creativity, de George Couros

Autorul acestui bestseller explorează modul în care liderii pot cultiva o mentalitate inovatoare în organizații și pot încuraja creativitatea în rândul echipei. Cartea oferă exemple inspiraționale și strategii practice pentru dezvoltarea unei culturi a învățării continue și a explorării de noi idei. Volumul reprezintă o lectură excelentă pentru liderii care doresc să fie în fruntea schimbării și să inspire inovația în organizație.

Aceste cărți oferă perspective și instrumente valoroase pentru liderii care doresc să se dezvolte și să se adapteze într-un viitor în continuă schimbare. Fiecare dintre ele abordează aspecte-cheie ale leadership-ului și pot servi drept ghiduri pentru sporirea eficienței, dar și a empatiei.

 

Ți-a plăcut articolul Cărți pentru liderii viitorului? Citește și:

Idei pentru dezvoltarea flexibilității echipei

Poate fi ambiția o piedică în calea succesului?

Ce salariu poate câștiga un Game Show Host

Categorii:
AgendaIdei

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*