Office View

Office View: Cum e să fii barman în Control Club

De vorbă cu Nicu-Marin Bârlădeanu, barman în Control Club

Sunt aproape 11 ani de când Nicu prepară cocktail-uri seară de seară din spatele barului din Control Club. Adică, dacă ar fi să o spunem simplu în termeni de retenție, Nicu e unul dintre cei mai fideli angajați cu care se laudă clubul din Constantin Mille nr. 4.

 

Control Club, Nicu-Marin Bârlădeanu

Nicu-Marin Bârlădeanu este barman de 11 ani în Control Club, foto: Alex Gâlmeanu

 

Cum e jobul de barman în Control Club

Crede că în meseria lui e important să ai mereu capacitatea de a te adapta de la un client la altul, de la o stare de spirit la alta. „Asta îmi place cel mai mult, faptul că situațiile și contextele se pot schimba de la o secundă la alta, de la un client la altul. Nu știu cum mă adaptez, poate e vocație”, îmi spune când încerc să aflu din secretele meseriei.

Jobul lui Nicu e unul atipic, poate în contratimp cu restul lumii: când toți termină treaba și încep să se deconecteze, pentru el abia începe programul. Ajunge la ora 18.00-19.00 în club, urmează o socializare scurtă și necesară cu colegii, plus un espresso și o apă, care să îi asigure rezistența pe tot parcursul nopții. Ritualul său de zece minute, cum îi spune Nicu. După care începe adevărata treabă: se instalează pe stația sa de lucru și „se distrează”, așa cum numește el munca sa, până dimineața, când vine vremea închiderii.

 

„Atunci când îți place ceea ce faci și nu privești jobul ca pe o datorie reușești să reziști multe ore în spatele barului și să fii mereu cu zâmbetul pe buze.”

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum arată biroul din Control Club

Dacă alte spații de lucru sunt pline cu laptopuri, dosare, agende și instrumente de scris, cel al lui Nicu e cât se poate de diferit. Poate și de asta simte că se distrează, nu că lucrează. Sticlele și paharele sunt pixurile și stilourile lui Nicu, iar cafelele și shakerul, agendele sale. „Fiecare element din spațiul meu de lucru este important, de la presurile de bar până la speed-rail. E ca un sistem în care fiecare element are importanța sa”, îmi povestește.

Îi place mai tot în meseria sa, îmi spune și îl cred, pentru că altfel nu îmi imaginez cum ar fi rezistat 11 ani la același loc de muncă, cu atât mai mult la un job atât de solicitant ca al lui. Însă ce îi place de departe cel mai mult sunt interacțiunea umană și diversitatea clienților.

 

Cât de mult contează atmosfera din spațiul de lucru

Lucrul fără de care simte că spațiul în care-și desfășoară activitatea nu ar fi la fel nu e unul fizic sau tangibil, așa cum poate ne-am aștepta, ci unul cât de poate de imaterial: vibrația pozitivă. „Atunci când treci de partea cealaltă a barului trebuie să te scuturi de tot ce e negativ, pentru că starea de spirit se transmite”, îmi explică Nicu.

Crede că spațiul de lucru îi influențează într-o mare măsură felul în care își desfășoară activitatea. Iar când acesta e într-unul dintre cele mai apreciate locuri din Capitală, care e plin în orice zi, e cu atât mai plăcut. La fel de mult, îmi spune, contează și colegii, dar, evident, și clienții, cu care a ajuns deja să dezvolte prietenii.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și despre:

Cum e să lucrezi în magazinul Burberry România

Cum arată o zi din viața unui make-up artist

Categorii:
Office View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*